https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: Ukrajinski predsednik razglasil vojno stanje

24.02.2022 ob 7:00  

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po začetku ruske invazije na Ukrajino, ki jo je sprožil ruski predsednik Vladimir Putin, za celo državo razglasil vojno stanje. Iz več krajev po Ukrajini medtem še naprej poročajo o eksplozijah, ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba pa govori o obsežni invaziji na Ukrajino.

Zelenski je v nagovoru na Facebooku razglasil vojno stanje po vsej Ukrajini. Sporočil je, da Rusija napada "vojaško infrastrukturo" in obmejno stražo. "Brez panike, pripravljeni smo na vse, zmagali bomo," je povedal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Medtem je sicer že govoril po telefonu z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom, poroča STA.

Tudi ukrajinsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da so pripravljeni na "odpor proti agresorski državi" in da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bodo ubranili ukrajinsko ozemlje.

"Namen ruske ofenzivne vojaške operacije je uničiti ukrajinsko državo," je še zapisalo ukrajinsko zunanje ministrstvo. Zahodne države je pozvalo, naj "takoj" uvedejo nove sankcije proti Rusiji.

O eksplozijah poročajo iz več delov države, med drugim iz prestolnice Kijev, pristaniškega mesta Mariupol in mesta Kramatorsk v bližini frontne črte na vzhodu države, pa tudi iz Odese na jugu in Harkova. V Kijevu so se oglasile tudi opozorilne sirene. Ljudje so se zatekli na postaje podzemne železnice, poroča AFP.

Ukrajina je zaradi ruske invazije zaprla svoj zračni prostor za civilna letala.

Putin naznanil začetek vojaške operacije v Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin je v času, ko so člani Varnostnega sveta ZN v New Yorku kritizirali njegove poteze do Ukrajine, naznanil začetek vojaške operacije v Ukrajini. Ukrajinske vojake je pozval, naj odložijo orožje, poroča AFP.

Putin je vojno naznanil na televiziji. "Odločil sem se za vojaško operacijo," je dejal in napovedal maščevanje proti vsakomur, ki se bo uprl. Ukrajince je pozval, naj se ne upirajo in odložijo orožje.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je Ruse v ruščini neposredno pozval, naj ne podprejo velike vojne v Evropi. Povedal jim je, da jim lažejo glede Ukrajine.

Dodal je, da je večkrat poskušal poklicati Putina, vendar ni bilo nobenega odgovora. Putin se je odločil za vojno, potem ko so ga voditelji separatističnih ukrajinskih območij Doneck in Lugansk zaprosili za vojaško pomoč.

Ruska vojska intenzivno napadla vzhod Ukrajine

Ruska vojska na vzhodu Ukrajine izvaja intenzivne napade na tamkajšnje kraje in letalska oporišča, je sporočil generalštab ukrajinske vojske. Iz Kijeva so sporočili še, da so sestrelili pet ruskih letal in en helikopter. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je medtem v pogovorih s svetovnimi voditelji zavzel za "koalicijo proti Putinu".

Prebivalci Ukrajine množično zapuščajo svoje domove

Prve smrtne žrtve

V ruskih letalskih napadih na Ukrajino je po podatkih Kijeva umrlo najmanj sedem ukrajinskih vojakov, še 15 jih je ranjenih. Proruski separatisti so medtem sporočili, da so po ruskem vdoru v vzhodno Ukrajino zasedli dve manjši mesti. Gre za mesti Stancija Luganska in Šastija, so navedli.

Medtem se je oglasil tudi tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva, generalmajor Igor Konašenkov, ki je dejal, da "enote ukrajinskih oboroženih sil še naprej obstreljujejo mesta v regiji Donbas, pri čemer je prišlo do žrtev med civilnim prebivalstvom".

Pušilin je ob tem opozoril, da opažajo, da je "obstreljevanje na nekaterih območjih usmerjeno tudi v stanovanjske bloke in soseske." Dodal je, da sprejemajo "vse možne ukrepe, da bi zmanjšali možnost morebitnih napadov na civilno prebivalstvo".

V bližini Kijeva strmoglavilo ukrajinsko vojaško letalo

V bližini Kijeva je strmoglavilo ukrajinsko vojaško transportno letalo Antonov An-26. Na letalu naj bi bilo 14 ljudi, od tega jih je zadnjih informacijah v nesreči umrlo najmanj pet, je danes sporočila ukrajinska državna agencija za civilno zaščito.

Pred nami je nova potencialna begunska kriza

V luči ruskega napada na Ukrajino se je v Evropi povečala zaskrbljenost zaradi nove potencialne begunske krize. Poljska in Madžarska sta že napovedali, da bodo ukrajinskim beguncem ponudili vso potrebno humanitarno pomoč, prav tako tudi Izrael. Tudi EU naj bi že imela pripravljene načrte za sprejem beguncev.

Poljska namerava v bližini svoje 535 kilometrov dolge meje z Ukrajino vzpostaviti devet sprejemnih centrov, v katerih bodo prišlekom nudili hrano in zdravstveno oskrbo ter prostor za počitek in informacije.

Spopadi se zaostrujejo

Ruska vojska je sporočila, da je bilo med današnjo obsežno vojaško operacijo v Ukrajini uničenih 74 vojaških objektov ukrajinske vojske, vključno z 11 letališči, poročajo tuje tiskovne agencije. Spopadi se medtem nadaljujejo in zaostrujejo, tako v okolici ukrajinske prestolnice Kijev kot tudi drugod po državi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.02.2022 ob 7:30 kilonja gost

      Sramota za Rusijo, na račun plina lahko počnejo kar želijo, Evropa pa mirno gleda in kaka v vsojo veliko že itak posrano plenico . Saj to je to, ko vodijo Evropo toplovodarji s svojimi roza obarvanimi mlahavimi pimpeki in lezbične možače.

      18 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.02.2022 ob 8:16 geopolitika gost

        Uboga Ukrajina, ki ne ve kam spada, pa so jo gnili Američani napizdili, naj se norca delajo iz Rusov. A v državi živi 8 milijon čistih Rusov, pa še 10 napol iz mešanih zakonov. Sanjajte Ukrajinci, da vas bo EU in NATO rešil. Dobili boste veliko besed, še več milijard dolgov, ko boste na koncu, pa vam bo EU in CIA poslala humanitarno pomoč - cote, konzerve in wc papir.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.02.2022 ob 7:47 gost

      Prekleti pofukani Rusi.Zdaj naj spet grejo naši pritisnjeni levuharji kućan ,janković, šarec, šketa, in se putinu v RIT potegnejo in naj tam ostanejo.Nesnage rdeče levuharske. FUJ.

      26 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.02.2022 ob 8:05 gost

      RUSI SO ZAKON, AMERIČANI SO GNOJ.

      26 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.02.2022 ob 8:08 Kanal gost

      Gost, to vam je Jansa sestavo kaj mirate spet udariti po drugace mislecimi zvecer on odputuje v Ukrajino in resi spor ko smo se mi odcepili od Juge pa je bilo vredu ? Ti dve pokrajini hoceta isto....

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 8:39 gost

        Kilonja, pamet ti ne dela, pa še grdo se obnašaš. KOSOVO je bila POKRAJINA v SRBIJI pa se je odcepilo od Srbije in postalo država oz. bolje povedano ameriška provinca za širjenje raznih opojnih substanc in delov.

        20 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 8:49 kilonja gost

        ko smo se mi odcepili od Juge pa je bilo vredu ???? SI zadet da ne veš kaj pišeš ?Kaj mi smo Kosovo budelo levo bebavo ?

        7 18 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.02.2022 ob 8:28 gost

      Putin rdeči kumunajzerski gnoj.

      13 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.02.2022 ob 8:31 gost

      Vsi najvišji zahodni politiki so pred časom podpisali sporazum, da se NATO ne bo širil dalje od Nemčije proti vzhodu. To zdaj vsi zanikajo in lažejo, da takega sporazuma ni. Pod Nato so pa v tem času prišli Poljska, Madžarska, Češka in zdaj bi rada še Ukrajina. Tako pač ne gre, da bo NATO na ruskih mejah. Če sta se pravico imeli odcepiti Slovenija in Kosovo, imata to pravico tudi Doneck in Lugansk. Ne more tu biti dvojnih meril. AMERIČANI SO ŽE NEKAJ LET ZARADI SVOJIH INTERESOV KUHALI VOJNO V UKRAJINI IN NAPOSLED JIM JE USPELO. EVROPA PA TO MIRNO OPAZUJE IN PODPIRA AMERIČANE.

      28 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 8:47 kilonja gost

        Je Ukrajina neodvisna država ? Se lahko smaa odloča kam bo šla, po kateri poti ali morejo Putina vprašati ? Zelo zelo bolni ste, podpirate vojno agresijo na državo Ukrajino kjer je putin že ukradel del ozemlja , Krim . Budale, saj, sami srbi in srpska deca spočeta v SLoveniji, kaj boš drugega pričakoval od vas.

        12 21 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.02.2022 ob 8:38 gost

      ,,, klonjaš,,,, tvoj vele vodija Janša gre v Ukrajino da reši vojno. Kao. On je itak Slovenijo sam osamosvojil pa ve kako se to dela. Prodaš orožje tretjemu pa si samookliani heroj.

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 8:45 kilonja gost

        DEBELi, Janša je pravi ded, to kar mu vi delate zadnji dve leti je TEROR pa se človek ni zlomil, to je trda koža, tudi tvojemu JUgoslovanistanu se je uprl in taktčno porazil tretjo najbolj smrdečo vojsko v Evropi ;) . Pokali ste kot pičk.e skoraj brez iztreljenega naboja, vaši mlečnozobi vojaki so se jokali po šumah pa lulali v plenice.

        10 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 9:01 gost

        Janša je strahopetec, ki na sodišče ne upa. Zadnjič, ko bi moral na sodišče, je postal pozitiven, čeprav je za nekaj db+ni že bil skupaj z Macronom. Danes in jutri bi ponovno moral priti na sodišče in bo raje pobegnil v Ukrajino. Kaj bo on delal v Ukrajini? Drek mešal?

        18 12 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.02.2022 ob 8:40 kilonja gost

      Slovenski rdeči smradimimajo vso svojo pamet totalno v riti, horda homićev pač Ste proti vojnam pa podpirate Ruski vdor v Ukrajino, ste za vaše spolne sprijence a Putin maltretira GAye, ste proti Janševemu " diktatorstvu " a podpirate nekoga ki ima dosmrtni mandat, klanjate se kozojebom z afrike in azije ter podpirate ILEGALNE migracije, Putin pa jih mlati in ne spusti v državo...vi ste popolnoma kontradiktorni in zdaj podpirate Putuna samo da lahko stesate svoj gnev na Janšo in na ZDA, vam povem še eno jebe.no skrivnost levi homići ? ZDA vodijo VAŠI ljubljenci DEMON- krati, vi rusofili bi ja mogli zdaj ploskati izjavam tistega s katerega ste se zadnja leta norčevali...ja, TRUMPU. BUDALE LEVE.

      11 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.02.2022 ob 8:55 Karel K. gost

      Eden hinavec in namerno nepoznavalec zgodovine pravi, da se je Slovenija odcepila od Juge in to pravico imajo tudi Dombas in Luhansk. Slovenija se ni odcepila ampak je razpadla na prafaktorje v krvi, na tiste dele iz katerih je bila prisilno sestavljena leta 1920. Tako se je zgodilo tudi leta 1918 z Avstroogrsko, ko je razpadla na tiste dele iz katerih je bila sestavljena. Ti boš moral kupiti nepovratno karto za Rusijo in vsi tisti titoisti kateri še vedno imate glavo v Rusiji in jo imate za sodobno državo. Seveda je tu tudi Orban prijatelj Putina. Janša pa je zdaj v zelo kočljivi situaciji, je prijatelj Orbana, kateri je prijatelj Janše, Janša pa ne ve na katero stran se naj obrne. Sicer bo baje danes odpotoval v Ukrajino, morda tudi po nareku EU, vendar s kakšnimi napotki in kako se bo odločil. Samo ustna podpora nič ne pomaga, tudi ta s strani EU in ZDA, saj Putin ne pozna resnice, on tako kot slovenski titoisati ne izreče nobene resnične besede, vedno laže, za njega beseda ne velja. Putin je prijatelj Angele Merkel s katero sta vedno imela staknjene glave. Merklova je ustvarila ves ekstremizem v Evropi in vse diktatorje kot so Putin, Erdogan, Orban, saj jim je dovoljevala, da so svoje pozicije utrjevali, njo pa so hvalili in ji pripisovali mesto najmočnejše ženeke političarke in politika nasploh na svetu. Ta invazija je rezultat tovrstne 15 letne politike Angele Merkel, nekdanje Honecjerjeve članice FDJ (vzhodnonemške mladinske organizacije). Morda sta bila celo prijatelja, ko je bil Putin šef KGB v Dresdenu, ona pa je bila v Leipzigu.

      7 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.02.2022 ob 8:29 dron gost

        Karel, ti si popoln kaos, nič ne razumeš, kdo s kom in zakaj. Američani zajebavajo Ruse v Kavkazu, v Kazahstanu, zdaj u Ukrajini. Rusi so stirali Američane (razumi CIA) iz Kavkaza, pred meseci iz Kazahstana, zdaj morajo še iz Ukrajine. Kajti drugače dobijo Natojeve rakete in drone dobesedno na dvorišče. Rusi morajo poteptati takšno Ukrajino, Jenkiji pa bodo čmigali.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.02.2022 ob 9:05 kilonja gost

      Janša je strahopetec, ki na sodišče ne upa..haha beboji levi, on ne gre na sodišče ker je taktik, ker bo zadeva zastarala ali kaj koli pač bo..res je on boji vaših plačanih novinark :) .

      8 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.02.2022 ob 9:07 gost gost

      LEVAKI PA TIHO AJDI ERJAVEC ŠKETA IDEMO V RUSIJO SKRILI STE SE VIDITE KOGA PODPIRATE KUHALI KA SO SKUHALI NIKAJ DOBROGA

      15 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.02.2022 ob 9:14 gost

      8.45 Zapisal st čisto resnico ! Janša je trden človek ,ne da se nekomu tako zlahka. Ne počepne na provokacije .Tako je tudi prav. Ni puškokoruznik ,

      12 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 9:22 gost

        Janša je že od otroštva velik strahopetec. Ne samo, da na sodišče ne upa, niti med ljudi v trgovino, na nogometno tekmo, na veselico, .......... nikamor ne upa iti. Razen enkrat letno med svoje vernike kjer ima na stotine varnostnikov. NAVADNA MEVŽA.

        14 12 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.02.2022 ob 9:25 gost

      Nato de že vgojdno sklico sestanek......te do določili dnevni red......te do šli na güjžino......te do prišli nazaj......te do razpravlali o dnevnom redi.......te se dva neta strinjala z dnevnim redom......te do šli na obed.....te prijdejo nazaj.....te do določili novi dnevni red.....tak nekak to zgleda povzeto.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.02.2022 ob 9:34 gost

      So nezbrani ,nespočit. z mislimi nekje drugje ali pa stali z levo nogo .Politika je K _R_A

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.02.2022 ob 9:47 gost

      To pa naredi politika ,d se ljudje že med seboj ravsajo ,kateri bo boljši bolj pameten . Dokaz na tem portalu . Mirno kri !

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.02.2022 ob 9:51 Nenad gost

      Za vse je kriva Amerika z predsednikom nacelu.....ona je sprozila to vsako krizo.....v casu epidemije je tiskala neomejeno denar....zdaj pa ima veliko inflacijo....in je epidemijio sprozila umetno.......na nepravih tleh...in ni je spodletelo....

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.02.2022 ob 10:32 gost

      To vojno si je Ukrajina sama skuhala z pomočjo Amerike kera je računala da z vstopom Ukrajine v nato bodo krepili vojaško moč ob ruski meji. Po raspadu Rusije pa je bil podpisan dogovor tako imenovani,,,,, Varševski pakt,,,, keri izrecno prepoveduje kupicenja Nato vojske neposredno ob Ruski meji z bilo kere države.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 19:14 kilonja gost

        HAHAHA...vedno ko Rusi in SRbi pobijajo druge narode so si le ti sami krivi. Fašisti smrdljivi levi, vojna in kri vam dišita, vemo nič novega.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.02.2022 ob 11:04 gost gost

      TIJ TELE NEPOUČENO ZNAŠ KA JE BIL VARŠAVSKI PAKT SE VIDI KMET NERAZGLEDANI VSAK SI ZAVEZNIKE IŠČE GE SI HOČE PAKT JE MRTEV ŽE 31 LET POMNI GORBAČOVA

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      24.02.2022 ob 11:20 Karel K. gost

      Ukrajina je postala po letu 1990 samostojna država v mejah katere so bile določene že stoletje prej, Krim pa so ji Rusi podarili tam nekje 1950. Rusija je še danes celovita država, malo se bremzaj, če ne poznaš geografije in političnih dogodkov. Razpadla je Stalinova Sovjetska zveza, kot se je to zgodilo s Titovo Jugoslavijo. Če lahko Rusija kopiči orožje pred mejami drugih držav, potem jih lahko tudi te države kopičijo pred ruskimi mejami. NATO je kolektivni obrambni sistem zahodnih držav in ima isto vlogo kot ruska vojska. Ukrajina ima pravico se odločiti s kom se bo povezovala, ne pa da bo igrala satelit Rusije, da bi jo ti izkoriščali in če nebi hoteli biti poslušni bi jo kdajkoli zase4dli in to se je zgodilo pravkar. V Belorusiji so ohranili Lukašenka, Ukrajinci pa so nagnali Janukoviča in to boli Ruse in Putina, diktatorja vseh diktatorjev, celo enači se z Hitlerjem.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.02.2022 ob 11:44 Karel K. gost

      Morda kar bom napisal ni zdaj v tej meri aktualno kot je Ukrajinski zaplet, velika verjetnost pa obstaja, da bo do tega prišlo čez desetletje, pol stoletja, stoletja. Kot Putin investira v sosednje države, to dela njegov prijatelj Orban v Sloveniji, izrazito v Prekmurju. V tem prihodnjem času se bo razmerje spremenilo in boto madžari rekli, tu smo mi investirali, tu so doma madžari in to je madžarska ter bodo enostavno zasedli Prekmurje. Tedaj Orbana več ne bo ampak bo vseeno postal madžarski narodni junak, kot je to pri madžarih običajno, da so tisti kateri so zavzeli tuje ozemlje, njihovi narodni junaki. Zato je nedopustno in vredno ostre obsodbe to, kar počne Janša že nekaj let, da zaradi prijateljstva z Orbanom deli ozemlje po kaplici madžarom. To je zrelo za ustavno obtožboJanše. To je Janševo nepoznavanje politike in političnih razmer ter dejanj, to je kratkovidna politika katero vodi Janša sedaj proti madžarski in se je oprijel tudi leta 1990, ko je zaradi svojih osebnih političnih in kariernih koristi povezal s titoistično ekipo Kučana in je pristal s sodelavci ma poteg celega sistema iz bivše države v samostojno Slovenijo. Janša je s tem dokazal, da ni sposoben, razumen, razmišljajoč politik, še manj pa državnik, saj skupne interese podreja svojim osebnim interesom in koristi.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.02.2022 ob 11:54 gost

      Pakt ne more bit mrev če so še vedno države kere so ga podpisale. TELE ŠTEKAŠ.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.02.2022 ob 12:46 resnica gost

      Kriva je amerika ,ker hujska ukrajino in evropo da naj,prisilita rusijo v vojno,ampak amerikanci hočejo tretjo svetovno vojno.Amerikanci so kuharji vojn prvo svetovno vojno so skuhali in drugo svetovno vojno so skuhali in tretjo tudi.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.02.2022 ob 12:53 gost

      Karči , zdaj si pa že rejsan v krizi , po tvojih zapisih sodeč , priporočam ti urgentno zdravljenje , res si bogi.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.02.2022 ob 13:16 Busybee gost

      Debeli drek ti si non stop tak prizadeti ali samo ob četrtkih 😅

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 13:30 gost

        NE OB ČETRTKIH , AMPAK JE VSAKI DAN PRIZADET !!!NISI ŠE TEGA OPAZIL .SAJ BOŠ. KO BOŠ VEČKRAT Z NJIM POKOMENTIRAL

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.02.2022 ob 14:11 Pista gost

      čeprav nisem podpornik Putina,vendar bodimo malo resni,Putin je več mesecev pozival Evropo in nato naj mu zagotovijo ,da se nato nebo širil naprej in ravno na sosedo ukrajino,saj stem bi rusija imela nato tako rekoč na domačem pragu,če se malo spomnimo nazaj ,kaj je bilo z rusko bazo na Kubi,kako je amerika grozila z vojno ,da ne želi rusov tako blizu,danes spodbuja ukrajince ravno to karje sama vedno nasprotovala,suguren sem ,da nikoli nebi bilo vojne vukrajini ,če bievropa in ZDAbi dale jamstvo da se nato nebo širil naprej,mislim da je Evropa talec ameriškega dejanja in bo nosila največje posledice tako v gospodarstvu ,če samo pogledamo kaj dela amerika z palestinci ,Izrael se neprenehoma širi na palestinska območja in to s podporo amerike ,kako so napadali Irak ,LIbijo ,Iran Sirijo ,zdaj pa tašnja drama ,ko si Rusi želijo ne NATO v svoji bližini ,glavni krivec za mogočno vojno bodo nosile ZDA in sedanja Ukrajinska vlada

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      24.02.2022 ob 15:44 gost gost

      MALO MORGEN ŠTO JE SPIZDO IZ AVGANISTANA TAK DE IZ UKRAJINE KO BODO V RUSIJO VOZILI MRTVE LASTNI NAROD DE PUTINA SPAKOVAJ KAK ČAUŠEŠKA

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      24.02.2022 ob 15:45 Karel K. gost

      Pišta imaš pravico do svojega mnenja. To mnenje mora temeljiti na realnosti in resnici. Tu ne gre za Evropo ampak za Ukrajino, katera se hoče znebiti Putina in Rusov in v bližnji prihodnosti hoče biti demokratična država. Saj poslušaš, da hoče Putin imeti Ukrajino na vrvici brez svoje vojske, da bi služila Putinu, da bi mu pridelovala žito kot je to bilo od leta 1918 naprej, ko je Stalin v času pred drugo svetovno vojno Ukrajincem odvzel celotni žitni in ostali pridelek in so ukrajinci crkavali od lakote. Malo pšoslušaj zgodovino in posledice, nobeden narod noče imeti posla z tistim kateri ga je v preteklosti zasužnjeval. Evropa je lahko rada, da ZDA skrbijop zanjo. Če nebi bilo ZDA in zaveznikov bi še danes Evropa nje polovice živela pod nacizmom in pol pod stalinizmom. Ne imej sovražnosti do ZDA, saj so ZDA osvobodile tudi bivšo Jugoslavijo skupaj z Britanci, vendar ti zagotovo verjameš zlagani titoistični zgodovini, da so to osvoboditev primesli nbeki revolucionarji. Teh je bilo največ 9.maja 1945, če bi jih bilo prej toliko, potem bi to bila zares velika vojska. Tudi Iranci, Sirijci, Libijci, Iračani so se hopteli znebiti diktatorjev zato so jim pomagali ZDA. Ne enači tzi Rusov stalinistov in titoistov z američani, saj američani proizvajajo delajo, delajo seveda tudi občasno napake vendar ne na račun demokratičnih in pravno urejenih držav. Danes se bo Putinu zgodilo isto kot se je Rusom zgodilo na Kubi. Ravno sedanji napad na Ukrajino kaže resnico, da Rusa ni dobro imeti za soseda, ampak ga je potrebno nenehno spremljati, ga imeti na nišanu. Veš ta Putin je bil v Dresdenu v DDR v Leipzigu KGB predstavnik in so se ga domačini bali kot hudiča, ko so rekli, da je tam v Dresdenu hudič. Kako moraš napisati takšen nesmisel, da bo za to vojno kriva Ukrajina in ZDA. Saj si le navijaški, ni v tvojem razmišljanju nobene realnosti.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.02.2022 ob 8:36 veliki in mali gost

        Karoly, ti si BUTL, prav so napisali. Za soseda ni dobro imeti nobeno veliko državo, ne Ruse, ne Američane in ne Kitajce. Kajti VELIKI vedno poklačijo MALE. Takši je FIZIČNI in BIOLOŠKI ZAKON v univerzumi.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      24.02.2022 ob 16:08 Karel K. gost

      Sem si mislil, da takšno hinavsko neumnost lahko napiše samo Dudekov Frsanček. To si že večkrat napisal v parcialni obliki skozi leto in več. Vsaj si ne izmišljuj novih imen ampak piši pod enim, da človek ne bo v dvomu. Vsebino poznamo.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 16:13 gost

        KAROLY NI VSAK, KI SE S TABO NE STRINJA, DUDEKOV FRANČEK. V BISTVU SI BOLAN V GLAVI SAMO SE TEGA NE ZAVEDAŠ.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      24.02.2022 ob 16:26 Karel K. gost

      Spet si prišel v svoj trans, spet je tebi ljuba titoistično stalinistična tema, ko lahko zlivaš gnojnico na ZDA in demokracijo,Ti bi lahko bil vesel, če bi bil bolan v glavi, ti imaš gnilobo v glavi katera ti na vse njene odprtine smrdi naokoli, zato si ne upaš stopiti iz svojega brloga.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      24.02.2022 ob 18:07 Karel K. gost

      Te vsestranske ustne podpore Ukrajini nič ne pomagajo, če ne bo nekaj konkretnega. Mednarodna skupnost bi morala takoj sprožiti proti Putinu proces pred mednarodnim sodiščem za vojne zločine, kot so to doživeli Miloževič Karadžič, Mladič in drugi na tleh nekdanje Jugoslavije. On je napadel suvereno in neodvisno državo z razlogom, da se je polasti, da jo uniči in si jo podredi svoji volji. Tako so delali omenjeni zgoraj, ko so gradili veliko Srbijo.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      24.02.2022 ob 21:21 kilonja gost

      Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v Moskvi z redom prijateljstva odlikoval ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ministrico za delo Anjo Kopač Mrak.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      24.02.2022 ob 21:48 Karel K. gost

      Tudi na tem portalu so posamezniki kateri si prizadevajo, da bi dobili Putinovo odlikovanje, posebej ta Dudek F. V Sloveniji je še preveč Jugonostalgikov in rusofilovm kateri ne morejo pozabiti, pa čeprav so to doživeli le na temelju pripovedi svojih staršev in vzgojiteljev, da so ti živeli z glavo v Maskvi s trebuhom pa na zahodu. Še danes se tako obnašajo v samosrojni Sloveniji, sedijo na dveh stolih, se obnašajo kot mešetarji. Zato se Slovenija ne more rešiti preteklosti, ne more postati urejena država na temelju standardov zahodne civilizacije in tudi nihče jo ne upošteva in ne jemlje resno kot zanesljivo partnerico. V Evropi dobro vedo kako se obnašajo doma nad svojim narodom ti slovenyski voditelji, da ne trpijo ljudi kateri ne mislijo z njihovo glavo, da te navidezno sodno in ustavno procesuirajo in jih imajo kot strašila za ostale državljane z pripombo, če ne boste prtidni boste dožioveli usodo tega človeka.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      24.02.2022 ob 22:06 gost

      To je njegova taktika .ko pišeš za njegovo bando takrat se potuhne .Ta hinavski dudek

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      24.02.2022 ob 22:22 gost

      Dudek piše samo traparije .Podsrešje mu je najprej potrebno pozdravit ,šele takrat lahko napiše kaj pametnega .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      25.02.2022 ob 8:39 gost

      Nekaj vas omenja da je kriva AMERIKA.Ne Amerika tisti dementni nesposobni BIDEN za katerega so navijali LEVUHARJI.To je zdaj nesposobnež ,dementni na čelu ZDA.Če bi ostal TRUMP vodja ZDA do tega sranja ne bi prišlo.Putin je dobro pretehtal stanje svetovne politike.Biden dementen še do WC sam ne more priti ne pa da bi revček vodil državo kot so ZDA.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      25.02.2022 ob 9:36 gost

      Danes se nažiraš z pivom ,usekalo ti je na možgane ,pa pišeš takšne gluposti . za smejat!!!! 8.39

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      25.02.2022 ob 10:31 Karel K. gost

      Srečo imamo, da ni več Trumpa v Beli hiši. Ta bi poslal pomoč Putino, saj je pred dnevi izjavil, da je hvalevredno to kar počne Putin. Trump je bil Putinov prijatelj in mu je bil Putin vzornik. To sta ustvarjala s Putinom in Trump že tedaj, ko sta se srečevala. Kriva je Angela Merkel, dobra prijateljica Putina katera je vse probleme s svojo mešetarsko retoriko in ženskostjo tiščala pod tepih, samo da se je kazalo, da je uspešna in ni problemov ko je ona nemška kanzlerka. Zdaj je to eksplodiralo in to z Ukrajino ni zadnji takšen problem posledično merklove politike.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      25.02.2022 ob 10:54 žveplo gost

      Dragi slo.prijatelji! Razmišljajte malo globje, ker ta vojna izraža mnogo večji problem, kot nekateri mislite. Spomnite se kosova, vojno v Sloveniji, problemi v Tajvanu, Bosne itd. Tudi v Prekmurju se lahko nekaj podobnega nepričakovano zgodi. Še dandanes nismo rešili probleme z hrvaško, čeprav se posamezniki hvalijo, da smo zelo dobri prijatelji. V celi bivši Jugoslaviji še niso meje določene kot bi želeli.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.