https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Mestni svetniki potrdili proračun vreden slabih 32,6 milijona evrov

Murska Sobota, 24.02.2022 ob 17:10  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota se je v četrtek, 24. februarja 2022, sestal na 24. redni seji, na kateri je v drugi obravnavi potrdil predlog proračuna za leto 2022.

Svetniki so v drugi obravnavi potrdili proračun za leto 2022. V primerjavi s predlogom proračuna v prvi obravnavi so se v sprejetem proračunu znižali tako prejemki kot izdatki. Sprejeti proračun Mestne občine Murska Sobota je tako vreden 32.553.893 evrov.

Skupni prihodki proračuna so planirani v višini 27,5 milijona evrov. Občina za potrebe energetske sanacije OŠ III, OŠ IV in OŠ Bakovci ter za izvedbo kanalizacijskih kolektorjev na Slomškovi ulici, Gregorčičevi ulici in Ulici Staneta Rozmana načrtuje zadolževanje v skupni višini slabih 3,6 milijona evrov. Preostanek do 32,6 milijona evrov pa predstavljajo sredstva, ki so ostala na računu občine ob koncu prejšnjega leta, slabih 1,5 milijona evrov.

Skupni planirani odhodki proračuna znašajo slabih 31,4 milijona evrov. Še vedno je 52 odstotkov planiranih odhodkov namenjenih za investicije. Dobrih 15,4 milijona evrov, od katerih si obetajo 6,7 milijona evropskih in državnih razvojnih sredstev, bo omogočilo dokončanje številnih projektov. Med izdatki pa je predvideno tudi odplačilo dolgov v višini 1,2 milijona evrov.

V primerjavi s prvim predlogom proračuna za leto 2022 so se v drugem predlogu najbolj znižala sredstva namenjena nadzidavi Zdravstvenega doma, in sicer za kar 1,3 milijona evrov. Za slabih 432 tisoč evrov so se znižala tudi sredstva namenjena nadgradnji vodovodnega sistema B, prav tako so se znižala sredstva za investicije v osnovne šole, kar izhaja predvsem iz tega da se bo načrtovana dograditev učilnice pri OŠ IV izvedla v letu 2023 in ne letos kot je bilo sprva načrtovano.

Zvišala pa so se med drugimi sredstva namenjena energetski prenovi osnovnih šol, ureditvi kolesarskih poti, komunalnemu urejanju stanovanjskih območij ter sredstva namenjena investicijam v športno infrastrukturo.

Povzetek predloga proračuna si sicer lahko ogledate tukaj.

Mestni svetniki so potrdili tudi letni program športa za leto 2022, kateremu se namenja 320 tisoč evrov, skupaj s sredstvi namenjenimi športnim objektom ter investicijami v ureditev športnih objektov in tekoče vzdrževanje pa 1,4 milijona evrov.

Podali so tudi soglasje k zadolžitvi javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan s katerim se zavodu omogoči izvedba treh projektov, ki imajo potrjena sofinanciranja. Zavod bo namreč moral stroške nastale ob izvajanju projektov Operacija Začuti UTRIP območja LAS Goričko, Operacija Doživi naravo in Operacija Okoljski kažipot poravnavati prej, kot bo zanje prejel sofinancerska sredstva. Kredit v višini 91 tisoč evrov bo zavod najel za obdobje do prejema sofinancerskih sredstev, oziroma najpozneje do 31. decembra 2025, ko bodo navedeni projekti zavoda zaključeni.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.02.2022 ob 21:13 TRDNO SPIJO gost

      POLOVICA JIH NA TEJ SEJI TRDNO SPI, SLIKA NE LAŽE......... BOG NAM IN NJIM POMAGAJ !!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2022 ob 8:19 gost

      Izgleda ka Pušča nikaj nej dobla po ————— 🥺pravi raspredelnici🥺🥺🥺vej pa njimi plan leta pijšejo preporodi😂😂😂ALA kart R.D…ROCKIY…(NJIHOVA krajevna skupnost je nej saposobna pijsat plana za leto 2022…liki drujgi njim tou morejo naprvit //No što de kandidejro letos na volitvah županovih de PUŠČA odločala po bograči ,hrenovkaj,picah,ocverkovih pogač…🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ka se tiče volitvah v Pušč krajanov do pa zmagali velike družine 😂😂😂😂

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.