https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

VIDEO: Spopadi v Kijevu se stopnjujejo

26.02.2022 ob 8:10  

Ukrajinska vojska je sporočila, da je v soboto zjutraj odbila napad ruskih enot na eni od glavnih avenij v prestolnici Kijev. Rusi naj bi skušali prodreti po aveniji Zmage, vendar so napad odbili.

Govorimo lahko že o 100 tisoč beguncih

Od začetka ruske invazije ta teden je iz Ukrajine na Poljsko prispelo že okoli 100.000 beguncev, je danes sporočil namestnik notranjega ministra Pavel Szefernaker. Dodal je, da ima 90 odstotkov beguncev v državi že zagotovljen bivalni prostor, kot so domovi prijateljev ali družine, preostali pa iščejo pomoč v devetih sprejemnih centrih ob meji.

Ukrajina preprečila ruski načrt za strmoglavljenje oblasti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes zatrdil, da je Ukrajina preprečila načrt Kremlja, da bi ruska vojska zasedla Kijev in ga vrgla z oblasti. Evropsko unijo je ob tem pozval, naj Ukrajino sprejme v povezavo, Nemčijo in Madžarsko pa, naj podpreta izključitev Rusije iz sistema Swift.

Dejal je, da so se Rusi Ukrajine lotili z raketami, droni, topništvom, oklepniki in zračnimi silami ter ciljali tudi stanovanjska območja. Lvov na zahodu in druga mesta v zahodnem in osrednjem delu države so bila tarča letalskih napadov, je še povedal. Ukrajinci so se po besedah Zelenskega proti ruskim vojakom borili v številnih mestih po državi, v Odesi na jugu, Harkovu na severovzhodu in prestolnici Kijev.

V ruski invaziji umrlo skoraj 200 ukrajinskih civilistov

Ruske sile, ki napadajo Ukrajino, so do sedaj uble 198 civilistov, med njimi 3 otroke, 1.115 oseb je ranjenih. Spopadi v prestolnici pa se medtem nadaljujejo. Po noči eksplozij in streljanja je raketa zadela večnadstropno stanovanjsko zgradbo. Župan Kijeva Vitalij Kličko je zatrdil, da Kijevu ni redne ruske vojske, vendar je dejal, da poskuša v mesto vstopiti iz več smeri. Prebivalce je pozval, naj se umaknejo v protibombna zaklonišča.

Iz Ukrajine na Poljsko v zadnjem dnevu prišlo 35 tisoč beguncev

V zadnjih 24 urah je na Poljsko prispelo 35.000 beguncev iz Ukrajine, je v petek sporočil namestnik notranjega ministra Pavel Szefernaker. Po njegovih besedah je večina beguncev žensk in otrok, vendar so med njimi tudi moški, ki niso stari od 18 do 60 let in tako v Ukrajini niso bili vpoklicani v vojsko. Poljska lahko na meji sprejme vsak dan do 50 tisoč beguncev iz Ukrajine. 

Po podatkih slovaškega notranjega ministra je od srede do petka mejo prečkalo 7.490 ukrajinskih državljanov. Po navedbah ministrstva je za azil uradno zaprosilo le 14 ljudi, ki so jih pristojne službe nastanile v begunskem taborišču Humenne blizu meje. 

Borili se bomo naprej

"Še vedno sem tu. Ne bomo položili orožja. Branili bomo svojo državo, ker je naša resnica naše orožje," je povedal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. "Naša resnica je, da je to naša država, da so to naši otroci in branili bomo vse to," je še sporočil.

Trditve, da naj bi vojsko pozval, naj položi orožje, in da poteka evakuacija, je zavrnil kot lažne informacije.

Ukrajinska vojska je ponoči sporočila, da je odbila napad ruskih enot na eni od glavnih avenij v prestolnici Kijev.

Napad na glavno mesto

"Rusija je napadla eno od naših enot na aveniji Zmage v Kijevu, vendar pa smo napad odbili," je na svoji strani Facebooka sporočila ukrajinska vojska. AFP poroča, da je zgodaj zjutraj v soboto v Kijevu odjeknilo več glasnih eksplozij.

Ukrajinska vojska poroča tudi o hudih bojih v mestu Vasilkiv južno od Kijeva, kjer Rusi skušajo pristati z letali, ki prevažajo padalce. Eno od transportnih letal IL-76 s padalci naj bi Ukrajinci sestrelili, sestrelili naj bi tudi ruski helikopter in vojaško letalo SU-25.

Z ruske strani potrditve o tem za zdaj še ni.

Iz Ukrajine v manj kot dveh dneh zbežalo več kot 50 tisoč ljudi

Iz Ukrajine je od začetka ruske invazije v manj kot dveh dneh zbežalo več kot 50.000 ljudi, večina v sosednjo Poljsko in Moldavijo, je danes sporočil visoki komisar Združenih narodov za begunce Filippo Grandi. Opozoril je, da se proti ukrajinskim mejam premikajo še mnogi, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2022 ob 8:48 Karel K. gost

      Vse kaže, da je Putin naletel na težave in zdaj bi se pogajal. on je računal, da se bodo Ukrajinci obrnili samo proti sebi in bodo vzklikali zmagoslavne parole Putinu. Ukrajince je potrebno oboroževati z modernim orožjem in je potrebno tega ruskega psihopata in fanatika zaustaviti ter nagnati na smetišče zgodovine. Zdaj je čas tudi za državljane Rusije, da se mu uprejo, da osvobodijo Navalnega in Rusijo naredijo za normalno urejeno civilizirano državo.

      21 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 8:53 Karel K. gost

        Ukrajinci ne smejo narediti napake kot se je leta 1990 naredila v Sloveniji, ko smo državljani bili za zrušitev titoističnega zločinskega poliitčnega sistema z celotno kadrovsko elito vred in potem je peščica vrinjencev v vrste slovenske pomladi sklopila pakt z to preteklo srenjo in je celotni sistem s kadri vred pripeljal kot legitimno oblastniško elito v samostojno državo in posledice tega čutimo državljani še danes, ko ti kradejo in lažejo kot so to delali pred letom 1990.Z prepričanjem zrušitve titoizma smo šli na plebiscit in volili za samostojno državo, a so nas omenjeni prevarali. To je bila največja prevara slovenskega naroda v njegovi zgodovini.

        18 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 9:00 gost

        Karel, ti si za to, da bo v Ukrajino prišlo še več orožja, da bo vojna še dalje trajala, da bo še veliko več mrtvih???????? In ti sam sebi praviš, da si demokrat? Če ste demokrati takšni, da želite vojne, samo, da se vam izpolnijo vaše mokre sanje, hvala lepa za demokracijo in demokrate.

        16 18 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2022 ob 8:55 gost

      Ukrajinci se naj čimprej predajo, če ne, bo na njihovi strani preveč mrtvih. Mrtav človek pa ni nikomur koristen. Naši politiki se pa naj ne vmešavajo. Ko so Američani napadali Irak, Siriji in ostale države, se tudi niso oglašali. Aeričani so pa svetovno zlo. Povsod zakuhajo vojne, da lahko njihova orožarska industrija služi. Poglejte samo dvoličnost Janše. Pred časom so njegovi mediji na veliko sramotili Ukrajinskega predsednika, zdaj je pa zaradi svoje predvolilne promocije hotel k njemu. Predstavnico vlade in enega varnostnega inšpektorja je poslal pred sabo v Kijev, kjer sta zdaj ujeta in se ne moreta vrniti. Kakšen voditelj je to, da ni predvideval vojne, če jo je cel svet napovedoval? Ali ju je pa namenoma žrtvoval? Evropa je osem let mižala pred nasiljem Ukrajincev nad Rusi v Donecku in v Lugansku in ni ukrepala. Med tem nasiljem je umrlo okrog 16.000 Rusov, Evropa pa nič. Zdaj, ko je Rusom dokurčilo, pa vsi branijo Ukrajince. Narobe svet.

      22 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 9:44 kilonja gost

        DEBELI veš kaj je najhujša življenska kazen za tebe ? To da živiš, nihče si ne bi želel imeti tako bednega življenja v katerem prevladuje negativizem, kot ga imaš ti, niti ti si tega ne želiš. Vidimo iz tvojih bizarnih na nizkem nivoju provokatorskih komentarjih za katere si slabo plačan, da imaš hudo stisko ob misli nase.

        12 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 10:00 gost

        8:55 Slabo plačan je lahko samo od Trohe in puškokruznika Šareca .TA dva sta takšna modrijača. Piše pa tako bolehne zapise. kot da bi se vrnil iz starega pantiveka z leseno žlico .

        17 12 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2022 ob 9:09 Karel K. gost

      Dudek, kar si napšisal lahko napiše le psihično bolan človek, psihopat. V Siriji, Iraku, Libiji so bili največji diktatorji in klavci svojega naroda na oblasti, kateri so se tega učili pri Josipu Brozu Titu, zato je potrebno intervenirati in te diktatorje uničiti. Seveda jih niso mogli, saj je Rusija direktno ali pa zahrbtno vedno stala za temi diktatorji. Ostalo pa sem ti odgovoril že v svojem gornjem drugem komentarju. Če nebi bilo Janše, v Sloveniji se danes nebi ubadali s titoisitčnim lopovskim lažnivim političnim sistemom ampak bi danes bili urejena proevropska država z demokratičnimi in pravnimi standardi zahodne civilizacije.

      11 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 9:13 Karel K. gost

        Kar se tiče norčevanja iz Zelenskega je to neumnost in narcisoidnost, ko nekdo nekoga brez osnove podcenjuje in ga ocenjuje na temelju njegovih telesnih predispozicij. Danes Zelenskemu zahodne države priznajo, da se je v teh dneh izkazal za dobrega vojnega menedžerja. Janša je tudi Bidena okarakteriziral kot slab predsednik in s tem ne more nehati. Zdaj to ponavlja njegov sopotnik Grims. Biden je pokazal, da je kompetenten predsednik kateri ve kaj storiti za svojo državo. Ojn ne bo zaradi svojih interesov oddajal državo sosednji zaradi medsebojnega prijateljstva s tamkajšnjim predsednikom, kot to dela Janša.

        15 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.02.2022 ob 9:10 gost

      Tij si budalo ,ki pojma nimaš kaj je politika!!!! Janša dobro ve kaj in kako bo in edini ima jajca ki vse to pove na glas in v oči ! Drugi naši podbritniki pa ne upajo niti pisniti ker pojma nimajo in samo na debelo gledajo kaj se dogaja ! Tij pa si sigurno pezde levojajega pola nizkotnežev ---neuravnovežnežev, norcev !!!!!!!!!

      8 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 9:46 kilonja gost

        Mene resno zanimajo stališča stranke SD, če bodo javno podprli Putina bodo dali klofuto ameriškim DEMON- kratom, če bodo podprli DEMON- krate iz ZDA bodo dali klofuto Putinu...hehehehe...zdaj ko so tiho so pa dvakrat popušili, kaj češ, so le levaki pa si radi pušijo med sabo ;) .

        11 12 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.02.2022 ob 9:53 gost

      AMEROFILI SE OGLAŠAJO IN V SVOJI NORI GLAVI CELO MISLIJO, DA IMAJO PRAV. AMERIČANI SO SVETOVNO ZLO. KDOR TEGA NE VIDI JE SLEP IN NOR.

      14 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.02.2022 ob 10:01 gost

      kAJ SE IDETE AMERIŠKE RITI. PUTIN VAM PLIN IN NAFTO ZAPRE PA JE EVROPA V PIZDI.

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 10:12 kilonja gost

        Ne vem kdo bo bolj v riti, komu bodo pa Rusi prodajali plin in Nafto, ha ? Že tako živi večina Rusov podpovprečno slabo .

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 10:24 gost

        Kilonja, svet je velik. Evropa nima niti desetino svetovnega prebivalstva. Torej? Povprečen Rus ne živi nič slabše kot povprečen Slovenec. V Sloveniji živi vsak šesti prebivalec pod pragom revščine.

        11 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 12:23 gost

        BDP ničesar ne pove o življenju ljudi v državi. Tako kot sama višina plača v določeni državi ničesar ne pove.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.02.2022 ob 10:03 Karel K. gost

      Dudek, če rusi nebi napadli Ukrajine ta nebi potrebovala orožja. Naj se Rusi umaknejo in več nihče ne bo lifral orožja v Ukrajino. Torej so Rusi krivi za oboroževanje Ukrajine in trgovine z orožjem ter za dobičke orožarskih firm.. Amerika naredi kakšno napako vedndar je edini garant na tem svetu, da ostane na oblasti demokracija. Putin in njegovi so pred tem spravili na oblast Trumpa, da bi to zurušil vendar vam z njim skupaj to ni uspelo. Janševi predlogi ne pijhejo vode, saj je on šolan v JLA vojaških in partijskih šolah. Tudi zadnji njegov predlog da se zapre zračni prostor nad Ukrajini je naletel na posmeh, saj bi to bila vojna napoved NATA Rusiji in začetek svetovne vojne. Titoizem in JLA ni neka razum,na politika ampak temelji le na prevarah laži in informacijskem podtikanju.

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 10:16 gost

        Karel, osem let so ukrajinski naciji pobijali Ruse, okoli 16.000 njih. Pa so Evropejci in Američani to podpirali. Zdaj, ko je bilo Putinu tega dovolj, je pa nastal velik problem. Amerofili vi sploh ne veste zakaj v Ukrajini dejansko gre, ker vam lažnivi mediji tega ne povedo. Da bi pa vi sami kaj izvedeli, je pa od vas preveč pričakovati.

        8 9 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.02.2022 ob 10:16 kilonja gost

      Multiple videos on social media of Russian military out of fuel, food and stuck on highways....hahahaha

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.02.2022 ob 10:30 gost

      Kje je sedaj ta posrani Troha in njegovi somišljeniki , ki so vdrli RTV hišo v času korone .Kje so kolesarji ,da bi protestirali v podporo teh ljudi, ki živijo v vojni . Naj protestirajo z državljani, ki živijo v Sloveniji si služijo kruh ,in imajo svoje družine v Ukrajini .Utihni in se potuhni ,to je njihova podpora in gesta !

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.02.2022 ob 10:30 kilonja gost

      BERI DEBELI,o njej in o Jankoviću sem pisal pred dvema dnevoma.." Slovenci so tudi prejemniki visokih ruskih odlikovanj, a čeprav so jih z veseljem sprejeli, jih nekateri prejemniki zdaj ne želijo več, saj so dejanja države, ki jim je ta priznanja izročila, v globokem neskladju z njihovimi vrednotami. Dr. Anja Kopač, nekdanja ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, se je odločila vrniti državno odlikovanje Ruske federacije. čeprav če bi bila načelna tega priznanja nikoli ne bi smela prevzeti, ampak naj ji bo, pol ji je oproščeno...kaj pa tvoj druže Janković, ha ? On je srpski čoban, kri ni voda kaj ?

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 11:25 gost

        Janković je za Janšo VELIK GOSPOD. Ima pogum, da vedno pride na sodišče, da vsakodnevno hodi med svojimi občani in se pogovarja, medtem, ko tvoj strahopetec ne upa niti dvigniti sodniške pošte, niti priti na sodišče, ne upa med ljudi. STRAHOPETEC močan samo na twiterju in v Državnem zboru.

        6 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 11:28 kilonja gost

        haha, jaz bi tudi šel brez težav na sodišče kjer ti odpišejo 40 mio e dolgov in nikoli nisi nič kriv, za nastavljenimi sodniki in tožilci podkupljenimi.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 11:42 gost

        Kilonja, ne laži. Zoranu Jankoviću nihče ni odpisal 40 milijonov evrov dolga. So pa Janševemu čudežnemu dečku Rapčanu odpisali 34 milijonov evrov dolga. Pa še to vse po zakonu, ki ga je sorejela Janševa vlada. Če midva ne bi na poziv sodišča prišla na sodišče, bi naju prisilno privedli. Zakaj za Janšo to ne velja? Kaj zakoni zanj ne veljajo? Samo bebec lahko zagovrja Janševo početje.

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.02.2022 ob 10:33 gost

      Amerofili poglejte kaj se dogaja. Ministrant Tonin hoče v Ukrajino poslati slovenske vojake, da se bodo tam bojevali in umirali za ameriške interese.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 12:21 gost

        Minusarji, predvidevam, da nimate otrok. Ker je težko verjeti, da bi bil kakšen oče tako neumen, da bi svojega sina poslal v Ukrajino umret za ameriške interese. Ali ste pa res tako neumni, ker so vas politiki napravili neumne ovce?

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.02.2022 ob 10:56 gost gost

      Ka de se eno srmaštvo, Januš grozni tu nekaj oglašal, pa vpetal, vej ga nihče ne šmirgla en posto nej. Pa te njegov ministrant, ka je vojske pa pukše še od blizu nej vido. Sramota od našoga državnoga vrha, SRAMOTA. Ka se pa tiče rusov, pokazali so svojo m oč in se ne pistijo meti za norca. Nej so leleki, ka je pa tu v ozadju in zakoj je prišlo do vsega toga je pa tudi drugi scenarij in nej samo uradna razlaga svetovnih sil, štere hočejo zamajati rusijo.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.02.2022 ob 11:18 Karel K. gost

      Medsebojno so se pobijali Dudek, Rusi in Ukrajinci, ker je že takrat Putin začel to vojno, da bi si prisvojil najprej del Ukrajine z Krimom, Dombasom in Luhanskom. Ti si rusofil in titoist, zato ti sploh ne zamerimo, da navijaš za te psihočne bolnike in te sploh ne jemljemo resno. Vemo, da nisi kader kateri bi priznal krivdo tvojih ljubljencev, nisi realen.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 11:33 gost

        Ti si v glavi popolnoma zbegan. Sloveniji in Kosovu daješ pravico do odcepitve, Krimu, Donecku in Lugansku pa te pravice ne daješ čeprav so se na referendumu za to odločili. Toliko si slep in nor, da ne vidiš terorja, ki so ga ukrajinski naciji izvajali nad Rusi v omenjenih pokrajinah. Skupno so pobili okoli 16.000 Rusov. In Putin naj to mirno gleda?

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.02.2022 ob 11:27 gost

      Ajde 72.letni ! Gremo na kolo pa v Ljubljano protestirat v podporo tem ljudem v vojni .Ne samo gobcat in sedet pred računalnikom Pisat to kar so si iskali so dobili . Imej J_J_ A . Ne, ne si ne upaš ! Ti blatiš Slovenca , mar ti je za te ljudi ,z mislijo saj se to meni ne dogaja . Ti ne podpiraš teh ljudi ,podpiraš pa Putinovo dejanje . Ne piši komentarjev ,ker so nični . Šolski otrok bi ga sestavil bolj profesionalno .

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.02.2022 ob 11:53 gost

      Čuj! Ti ne veš pisati primernih komentarjev .Veš pa žaliti ,dajati sebi pluse , za dober komentar minuse .Pisati razne packarije ,ki niso primerni za osebo zrelih let .Ko pa ti nekdo stopi na prste pa utihneš To si pokazal na včerajšnem portalu , na temo vojna . Si kot pobertetnik ,ki ga pera, kot da bi bil z mavrico .Si v starostni poberteti .

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.02.2022 ob 12:03 kilonja gost

      Si videl debeli, še tvoj Čefirin je prestavil iz rusije finale LP in tudi gazprom bo dobil nogo.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      26.02.2022 ob 12:26 gost

      12.13 Zaleti se mi v r_ t in se vprašaj .če te je matilda dobila !

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      26.02.2022 ob 12:33 gost gost

      Ti ob 12,13 si najvekše govno, ka hodi po toj zemlji. Škoda, ka sunce na tebe sija. Takših bedakov, luzerov itd. ne nucamo. Si menje od čefurov, šteri vsaj delajo in si zaslužijo za život, ka je za tebe nej značilno. Torej utihni z bednimi komentari, pa boj v svoji vukojebini. In to skriti.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      26.02.2022 ob 13:06 gost

      Vidiš kakšno bebo si ;še časa ne veš zapisati . 12.33

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      26.02.2022 ob 13:20 GOST gost

      SVINJARIJA OD PUTINA NAŠI LEVAKI PA TIHO NIKŠNEGA TVITA OD NIKOGA ČAKAJO KAK SE KONČA SRAJCO OBRNEJO JE TAKO BANDA

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 13:23 gost

        ČE NIMAŠ POJMA ZAKAJ GRE V UKRAJINI NE PIŠI KOMENTARJEV. KJE SI BIL, KO SO AMERIČANI NAPADALI IN UBIJALI CIVILISTE V VIETNAMU, AFGANISTANU, SRBIJI, IRAKU, SOMALIJI, SIRIJI , LIBIJI IN DRUGOD??????????????

        6 11 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      26.02.2022 ob 13:22 GOST gost

      TOČNO TE PA BIL IZBRIS JOKAJO PA ŠE ZDAJ OPREDELI SE ALI NEJ

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      26.02.2022 ob 13:40 gost

      13.23 Tebi že pamet sili iz glave .PAMETO glavo lasi zapuščajo ,NORCI si pa jih pulijo !!!!!!!!!!!

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 13:43 gost

        Ti si človek brez pameti. Za Janšo si glih dober. Takšne ima on rad, da jih lahko nateguje s svojo " resnico ".

        6 12 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      26.02.2022 ob 13:50 kilonja gost

      Tudi Madžarska podpira izključitev Rusije iz sistema čezmejnih finančnih plačil Swift

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      26.02.2022 ob 13:54 gost

      Putin je novodobni Stalin. Spomnite se klanja v Čečeniji, pred leti, ko so Rusi skoraj do tal porušili mesto Grozni, za katerega so rabili več kot pol leta, da so ga zasedli, ker so fanatični čečeni nudili velik odpor.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      26.02.2022 ob 13:55 gost

      13:43 Stari resnica boli !Tak je to ! Janša pa Idol ! Levak UTIHNI in se skuliraj ! Pa moli Zdrava Marija,,,,,,,, !

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      26.02.2022 ob 14:05 gost

      Koga podpira vlada debila,,,, januša groznuga,,,,,,. Na pročelju vlade obeša zastavo Ukrajine. Zračni prostor pa je edina država v Evropi odprla ruskim letalam.

      8 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      26.02.2022 ob 14:11 gost

      Če vrda štajerska nebi bila en kup pijancev blekatih bi Hojs in,,,,, januša grozni,,, tudi slovenski glupi narod napadla. Samo sreča da nimata toliko lagvof vina da bi tem debilom zadostovalo kajti oni stanejo komaj ko spijejo 5 litrov za zajtrk 5 litrov za kosilo 5 litrov za večerjo. Ostalo pa počivajo.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 14:22 gost

        14:11 Ti si človek brez vrednot .Spokaj se v JUGO pa tam kvasi takšne gluposti . Zlil na tebe bi še samo gnojnico .Ne zaslužiš si živeti v Pomurju niti v Sloveniji .

        12 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 14:29 gost

        In koji pizdek si ti, da boš odločal kdo ima pravico kje živeti. NIKO I NIŠTA. Si navaden Janšev cucek.

        4 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 14:32 gost

        SPOKAJ IZ TEGA PORTALA IN NE PIŠI ZNAMI ;ČE NISI POMUREC IN NOČEŠ BIT :TAKŠNIH IDIOTOV NE POTRBUJEMO ;SE TE SRAMUJEMO TI 72LETNI . (14:11)

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 14:39 gost

        14:32 .......... enkrat že bodi toliko pameten, da boš ločil kdo napiše kakšen komentar. Če tega nisi sposoben, zapusti ta portal in pojdi na Novo24TV. Tam boš med svojimi, tu pač nisi.

        2 9 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      26.02.2022 ob 14:14 Gajdar gost

      PREBERITE PRILOŽENO VSEBINO TEGA KOMENTATORJA IN VIDELI BOSTE, ZARADI BESED IN BESEDNE ZVEZE, DA GRE ZA SRBSKEGA PREKMURCA, KI AGITIRA PROTI JANEZU JANŠI, ZANIČUJE UKRAJINO IN SKUŠA PUTINA OPRATI KRIVDE ZA NAPAD. Ukrajinci se naj čimprej predajo, če ne, bo na njihovi strani preveč mrtvih. Mrtav človek pa ni nikomur koristen. Naši politiki se pa naj ne vmešavajo. Ko so Američani napadali Irak, Siriji in ostale države, se tudi niso oglašali. Aeričani so pa svetovno zlo. Povsod zakuhajo vojne, da lahko njihova orožarska industrija služi. Poglejte samo dvoličnost Janše. Pred časom so njegovi mediji na veliko sramotili Ukrajinskega predsednika, zdaj je pa zaradi svoje predvolilne promocije hotel k njemu. Predstavnico vlade in enega varnostnega inšpektorja je poslal pred sabo v Kijev, kjer sta zdaj ujeta in se ne moreta vrniti. Kakšen voditelj je to, da ni predvideval vojne, če jo je cel svet napovedoval? Ali ju je pa namenoma žrtvoval? Evropa je osem let mižala pred nasiljem Ukrajincev nad Rusi v Donecku in v Lugansku in ni ukrepala. Med tem nasiljem je umrlo okrog 16.000 Rusov, Evropa pa nič. Zdaj, ko je Rusom dokurčilo, pa vsi branijo Ukrajince. Narobe svet

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 14:22 gost

        In ti Janšev pizdek povej kaj v mojem komentarju ne drži. Vsak stavek je resničen. Prekmurec pa nisem in si tudi ne želim biti.

        6 11 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      26.02.2022 ob 14:41 gost

      14:22 OTRKOM pišeš za pusta CUZEKI NA POHODU je to zate normalno DUDEK . Nagnusnež !!!!!!!!!!!!!!!!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 14:54 gost

        14.39 Kaj ti res misliš ,da smo tako plitvi, kot si ti in da si ne zapomnimo svojih komentarjev ali tvojih zapisanih ,saj se ves čas samo ponavljajo .Vrtiš se samo okrog svoje r_tI ,kot mačka okrog vrele kaše .Tvoja glava nima dovolj velikih možganov ,da bi razmišljal širše . (72 letni)

        11 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 15:18 gost

        Zapis drži !!!! Res nismo samo mi cuzeki , zdaj že naše otroke imenuje z takšnimi vzdevki .Res, sramota za tega starca . (14:41 )

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 16:46 gost

        Govdo Janševo zopet zamenjuješ komentatorje. Za drugo nisi kot za hlev. Pa še tam bi se krave smejale tvoji nori tikvi.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      26.02.2022 ob 15:25 Gajdar gost

      No ste videli kako je skočil, ko sem ga razkril. Čeprav živi v Prekmurju in je prekmurski kruh izjavi : "Prekmurec pa nisem in si tudi ne želim biti." Mi Prekmurci smo za njega manjvredni. To je rak rana v Sloveniji, veliko priseljencev iz južnih republik, ki se nočejo poistovetiti s slovenskim narodom, nimajo slovenskega domoljubnega duha in ne cenijo slovenske zgodovine. Skoraj vsi ti so "zatočišče" našli na levici (KUL) , ki ne da dosti na domoljubje in slovenstvo, so njeni zvesti volivci, ki volitve nikoli ne abstinirajo. To ne velja za slovenske izseljence, nikoli ne pozabijo na svoje korenine, na svoje Prekmurje, a istočasno spoštujejo tujo državo, ki so jo vzeli za svojo, njeno zgodovino in njene ljudi. že tretji rod naših izseljencev v ZDA v Pensilvaniji ponosno pove: "Smo Prekmurci in Američani!" Ponosni so, da so lahko oboje!

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 16:53 gost

        16:25 Naj si zdaj ta zapis položi pod vzglavnik , in razmišlja v kakšno zanko se je zapleto . Stopil je na minsko polje .

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 16:59 gost

        Ti zarukani Prekmurec, nobenega prekmurskega kruha jaz ne jem. Sem veliko večji Slovenec od tebe, res pa je, da nisem tako neumen kot ti in Janšev vojščak kot si ti. V Mursko Soboto sem prišel leta 1970 in vam zaostalim Prekmurcem prinesel napredek s tem, ko sem v marsikateri tovarni montiral, vzdrževal in načrtoval nove stroje, ki so veliko Prekmurcem prinašali kruh. Živim pa od penzije in prihrankov na svoji zemlji in v svoji hiši. Ne enači DOMOLJUBJA z Janševim volivcem. Še za tvojo bućo posebej: nikoli nisem bil, nisem in nikoli ne bom član nobene politične stranke. Pravi Janšev vojščak si, namesto, da bi odgovoril na postavljeno vprašanje, začneš žaliti. Ne, niti slućajno ne želim biti takšen primitiven Prekmurec kot si ti. Spoštujem pa takšne Prekmurce kot je Feri Lainšček. Vsa čast mu za njegov prispevek k prekmurski književnosti. Res velik človek.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      26.02.2022 ob 15:43 Karel K. gost

      Dudek, bodi že enkrat priseben in ne trdi, da se je Slovenija in tudi Kosovo odcepili od Jugoslavije. Ukrajina že stoletja ima svoje državne meje, Jugoslavija pa je bila politična tvorevina, politični zmazek, da so potem po razpadu Avstroogrske njene dele sestavili v neko celoto pod krono Karadžordževičev. Leta 1990 je ta zmazek razpadel. Kosovo pa tudi nikoli ni bilo del Srbije le Srbi so si ga prisvojili zato so imeli pravico spet postati svoja država. Ti pa si tiho zdaj ko se odceplja Republika srbska od Bosne. Malo realnosti bi le lahko bilo v tvoji umsko gnili glavi.

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      26.02.2022 ob 16:55 gost

      ,,,, karči,,, kaj si se razpisal o zgodovini keri nimaš res pojma. Verjetno si imel zgodovino minus 1. Raje se posveti svojemu litru tvoje kislice potem pa v krpe da ne boš večji butec kot si že.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      26.02.2022 ob 17:04 gost

      (Dudek )ŠAREC, TROHA, JANKOVIČ ,KANGLER , PUTIN so tvoji !

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 17:14 gost

        Ubogi ljudje, ki se ločite na NAŠE in VAŠE. Moji ne morejo biti nobeni, ke nisem član nobene politične stranke.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      26.02.2022 ob 17:20 gost

      16:59 LASTNA HVALA SE POD MIZO VALA ,ALI LASTNA HVALA CENA MALA

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 17:29 gost

        Povedal sem samo enemu Prekmurcu, da nisem prišel v Prekmurje zastonj jest prekmurski kruh, pač pa sem Prekmurcem prinesel napredek, s katerim so tudi sami imeli boljši kruh.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      26.02.2022 ob 17:24 gost

      Zakaj pa takšna zagriženost za njih ??? Flancaj ti svoje otroke !! 17.14

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      26.02.2022 ob 17:35 gost

      17.29 Usode ni dobro izzivat ! Zapomni si to !

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      26.02.2022 ob 17:59 Gajdar gost

      Nisem jaz član niti podpornik nobene stranke. Podprl bi žlahtno liberalno konservativno stranko, te pa žal v Sloveniji ni. Od politikov cenim pokojnega Janeza Drnovška in Boruta Pahorja, Kučana in Janšo pa ne. Sem predvsem lokalpatriot otrok Prekmurja in gledano širše so moje korenine v neskončni Panoniji. Prekmurci nismo bili zaostali in ti svojim monterstvom nisi bil za Prekmurje nobeden Mesija. Drugje nisi bil uspešen in če uporabim tvoje besede si le v zaostalem Prekmurju kot "škart monter" dobil posel in kruh. Že 52 let torej živiš v Prekmurju pa še vedno nimaš do delovnih Prekmurcev poštenja. Mi Prekmurci smo pametni in cenjeni po celem svetu in ne potrebujemo "škart monterja" da nam soli pamet.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 18:22 gost

        Proti ostali Sloveniji ste Prekmurci še danes zaostali. Pa tudi pametni in delovni niste tako kot si ti domišljaš.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      26.02.2022 ob 18:04 GTR2022 gost

      Матушка Россия

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      26.02.2022 ob 18:32 gost

      Hi,hi,hi,že dolgo nazaj sem napisal , da se je ta yugonostalgik z eno plastično vrečko pritepo pitaj boga od kje iz bivše yuge , in niti malo ne ceni in ne spoštuje tukajšnjih ljudi , vse kar napiše pa so itak laži , drugače pa ta vojna je za Rusijo izgubljena , to so pač te komunistične vojske primerne le za parade , v resničnih bojih pa operativno totalno nesposobne,saj je vse grajeno le na neki brezvezni številčnosti,hi,hi,hi.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      26.02.2022 ob 18:49 gost

      Hi,hi,hi , pa nije on nikakav inženjer , on je običan banderaš.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      26.02.2022 ob 18:59 gost

      WC čistil na ŠTRBUNKT še v jugi . Murski Soboti na avtobusni postaji pa wc naprej .Bil je MARICA HRDALO ! ( dudek)

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      26.02.2022 ob 19:15 gost gost

      Ti ob 18.59 si pa tak tupi, ka si niti za pucanje WC ja nej sposoben. Škoda zemlje po šteroj odiš. Takših bednikov ne nucamo- sramota ste.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2022 ob 19:37 gost

        19:15 Kako si kaj ,si v redu ali si že v redni dozi ? TI iz mercatorja kaj pripelamo ? Debeli

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      26.02.2022 ob 19:20 gost

      ne morem pisati ker pokamo od smeha 19.15

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      26.02.2022 ob 19:38 gost

      Nekateri Prekmurci ( Janševi verniki ) s svojimo komentarji kažete kako ste zaostali in primitivni.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      26.02.2022 ob 22:47 gost

      Smrdljivci rdeči ruski udri po stanovanjskih blokih ,mater vam komunistično isto taki lopovi kot naši komunajzeri. Po civilni neoboroženi raji da vam majku crveno komunajzersko kda jo je kdo izmislil. In to zagovarjajo naši levuharji ki nimajo trohico pameti v svojih rdečih glavah. MARŠ nesnage ene.Upam da PUTINA čaka isti scenarij kot S.Miloševića.Je pa rdeči strahopetec in bo naredil samomor.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      26.02.2022 ob 22:52 gost

      Če je kdo primitiven in zaostal so to SLO rdečkoji ,nesnage komunajzerske.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.