https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovencem poziv, da zapustijo Rusijo in Belorusijo

28.02.2022 ob 15:20  

Slovensko zunanje ministrstvo je danes odsvetovalo vsa potovanja v Rusijo in Belorusijo. "Slovenskim državljanom zaradi ruske vojaške agresije na Ukrajino odsvetujemo vsa potovanja na območje Rusije in Belorusije," so sporočili na Twitterju. Kasneje so sporočili še, da Slovencem, ki se nahajajo v obeh državah, svetujejo, naj ju zapustijo.

"Slovenskim državljanom, ki se nahajajo na območju Rusije in Belorusije, svetujemo, da zaradi omejitve letalskih povezav in povečanega varnostnega tveganja državi zapustijo," je ministrstvo zapisalo na Twitterju. Pozvali so jih, naj se odločijo za varne poti po lastni izbiri.

Na spletni strani ministrstva še piše, da je obseg pomoči veleposlaništva Slovenije v Moskvi slovenskim državljanom, ki bi se nahajali na teh območjih in bi jo potrebovali, omejen.

MZZ nima natančnih podatkov o tem, koliko Slovencev je trenutno v Rusiji oziroma Belorusiji. Po ocenah naj bi jih bilo v Rusiji okoli sto, v Belorusiji pa okoli 50, vendar opozarjajo, da ljudem ni treba posredovati podatkov o tem, kam potujejo, zato natančno število ni znano.

Letalske povezave med EU in Rusijo so sicer prekinjene, saj je unija v nedeljo zaprla svoj zračni prostor za ruska letala, Rusija pa je danes sprejela povračilni ukrep in svoj zračni prostor zaprla za letala iz držav EU.

Naj zapustijo Rusijo in Belorusijo, je svoje državljane že pozvalo tudi več drugih držav.

Rusija je v četrtek začela napad na Ukrajino, ki ga izvaja tudi z beloruskega ozemlja, Zahod pa je proti obema državama uvedel sankcije.

V nedeljo pa je zunanji minister Anže Logar sporočil tudi, da Rusija v Sloveniji nima več častnih konzulov, saj jim je zunanje ministrstvo odreklo soglasje za delovanje, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2022 ob 15:29 BENO gost

      PIJANDURA RAZLAGA V POLITIKI IN LAŽE----------------POSLANEC BREZNIK-------------SRAMOTA SDS. KAKO LAHKO PIJANDURA SEDI V PARLAMENTU---------------POSLANEC SDS------------JANŠIST.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2022 ob 16:18 gost

      Slovenija v Ukrajino pošilja orožje!!!!!!!!!!!! Ljudje božji, Janša nam dela vojno, vi ga pa podpirate: Kaj si res želite vojne???

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 16:38 gost

        16:33............ Putin je Janšo opozoril naj se ne meša v vojno. Zavedeni janšisti sploh se ne zavedate kakšne posledice nas čakajo. Ko boste goli, bosi in lačni na cesti bo prepozno.

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 16:40 kilonja gost

        More se pa Putin zares v teh dneh ubadati z 2 milionsko SLovenijo, hehehe...Kakšna vojna to ? Misliš da bo Putin še v Sloveniji osvobajal Ruse ?

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 19:04 gost gost

        Slovencem poziv, da zapustijo Rusijo in Belorusijo ! Ljudje božji, Janša nam dela vojno, vi ga pa podpirate: Kaj si res želite vojne??? OČITNO, ta preostanek naroda je potrebno iztrebiti !?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2022 ob 16:39 gost

      RUSIJA BO ZAPRLA PIPO IN KAJ BO POTEM-------------------TOTALNA KRIZA-----------IDIOTI SDS. JANŠA------------------DELA SRAMOTO SLOVENIJ.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 16:43 kilonja gost

        Kaj smo mi slučajno v Ruski uniji ali v Evropski ? Daj povej, kaj Purin je tudi gay da ti je tako všeč ? Res ga ni nikoli za videti v družbi žensk, hm..

        7 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:29 gost

        takrat se boste levojajarji šli past!!!!! če seveda sploh preživite ker ste bitange neotesane--posranci! vaši šalabajzarji se sploh oglašati ne upajo! skratka pa tako ali tako pojma nimajo o čem in zakaj !!!!!!!!!!!!!!!

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2022 ob 16:41 kilonja gost

      A ti boš pa mahal Rusom v pozdrav s Srpsko zastavo ?? Putin je Janšo opozoril naj se ne meša v vojno. Zavedeni janšisti sploh se ne zavedate kakšne posledice nas čakajo. Ko boste goli, bosi in lačni na cesti bo prepozno....tako kot si ti bi mogli že zdavnaj izgnati, v Argentino pa bi tam obračunali s čevapčićarji tvojega tipa.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 16:46 gost

        Kaj si res tako čorav, da ne razumeš, da cela Evropa crkne, če nam Putin zapre plin, nafto, izvoz neonskega plina in paladija? Da ostale ruske energetike in surovine ne omenjam.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:13 kilonja gost

        Seveda ja, kot da se pred plinom nismo ogrevali, crknili bodo oni ker ne bodo komu imeli prodajati plina.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:18 gost

        Kilonja kaj se boš ti v blokih na drva ogreval, ko niti dimnika nimaš, radiatorji so pa vezani na plin????????

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:34 kilonja gost

        Si slišal kdaj za električne konvektorje ?..Toplotne črpalke ... električne peči .., lahko jo ima vsak v stanovanju, mala škatla..

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:38 gost

        Kilonja ne seri. Ljudje nimajo denarja, da bi si to napravili. Tudi, če bi imeli denar, odkod bi toliko elektrike dobili? In kdo bi lahko plačal to elektriko. Ne blebeči v tri dni.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.02.2022 ob 16:49 Karel K. gost

      Psihič Dudek je spet v transu, počasi ga pobira. Kje pa bo Rusija koga nahranila, ko pa sama svojih ljudi ne more nahraniti. Nič ne bo zaprl Putin, saj je plin še edini izvozni artikel na katerem kaj zasluži. Zahod bo sam zaprl pipe in bo plin dobil od drugod. Putin že rešuje svojo koži in prihaja čas, ko si bo sam sodil kot Hitler, saj ga tudi zapuščajo sodelavci v državi. Obstaja možnost, da ga bodo Rusi aretirali in ga bodo kot Srbi Miloševiča poslali v Haag.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 16:56 gost

        Karoly, ne blebeči neumnosti. Kje bo Evropa v kratkem dobila to kar zdaj dobiva iz Rusije? Nikjer!!!! Rusija ima veliko tržišče Kitajsko, Indijo, Azijske države, .............. Samo Kitajska je za nekaj Evrop.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 17:01 gost

        Karoly, še to kar bi ti moral vedeti pa ne veš: Rusija ima samooskrbno kmetijstvo. Ni kot Slovenija, ki mora več kot 80 % vsega uvažati.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.02.2022 ob 16:55 gost

      Naj si pripravi glažek strupa ,

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.02.2022 ob 17:08 gost

      Ne podpiram vojne. Edina rešitev je ta, da Ukrajina ostane nevtralna država brez EU in brez NATA, Doneck in Lugansk se pa odcepita od Ukrajine kot sta se od Jugoslavije oziroma Srbije odcepila Slovenija in Kosovo. Če sta imeli Slovenija to pravico jo morata imeti tudi ti dve pokrajini.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:15 kilonja gost

        Seveda ja, klanjati se Rusom,Doneck in Lugansk sta se že odcepila pa ima Putin bistveno večje apetite, si slep ?

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.02.2022 ob 17:28 Karel K. gost

      Dudek pa ti si kot papagaj. Ne razumeš zgodovinskih dejstev in geostrategije. Slovenija in Kosovo se nista odcepili ampak je država razpadla na tiste dele iz katerih je bila ta Jugoslavija leta 1920 sestavljena okrog srbskega Karadžzordževiča. To kar ti govoriš je podobno, ko bi se prekmurje ali Koroška, Štajerska Gorenjska odtrgali od Slovenije. Ukrjainci so sami svoj gospodar in če hočejo biti del EU jim to nobeden Putin in Dudek ne more preprečiti. Putin in Dudek in podobni so psihopati in živijo v nekem drugem svetu kjer ni realnosti. TRi blesavko v 21. stoletju Putin ustvarja neko svojo carstvo. To lahko dela samo umsko neuravnovešen človek. Rusija hoče Ukrajino, da bi jim Ukrajinci pridelovali žito in drugo hrano. Kaj ti misliš, da so Kitajci zares Ruski prijatelji, oni so še večji njihovi sovražniki kot Evropejci, kateri so Putina ustvarili poserbej v zadnjih 15. letih vladavine Angele Merkel.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 17:36 Karel K. gost

        Pa še na največjo neumnost katero si napisal sem te poizabil s podatki spomniti. Ti si zapisal, da je Kitajska velika za nekaj Evrop. Kitajska meri 9,5 mio m2 Evropa pa 10 mio m2. Prebivalcev ima Kitajska samo enkrat toliko kot evroap ne pa za nekajrat. EU je površinsko le 1nkrat manjša kor Kitajska in ima 500 mio prebivalcev. Zdaj vidiš kakšen butl si, kako je gnilo tvoje podstrešje.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 17:54 gost

        Karoly, že sem te večkrat opozoril, da ne piši svojih izmišljotin in laži na portalu. Jugoslavija je obstajala, ko se je Slovenija odcepila. Srbija je obstajala, ko se je Kosovo odcepilo, in obstaja še danes. V omenjenih pokrajinah živijo v veliki večini Rusi in so na plebiscitu glasovali za odcepitev od Ukrajine. TO SO DEJSTVA, ki jih tvoje laži ne morejo spremeniti. Glede Kitajske. Potrošniki so prebivalci in ne kvadratni kilometri. In Kitajska ima za več kot 2x več prebivalcev kot Evropa. Od števila prebivalcev Evrope moraš odvzeti še evroski del Rusije. Pa še Indijo zraven in dobiš za več kot 4 Evrope prebivalcev.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 17:59 gost

        Karoly, tisto najbolj pomembno. Visoki predstavniki Amerike in NATA so podpisali pogodbo ( čeprav trdijo, da niso, a se je pogodba našla ). da se NATO prek mej Nemčije ne bo širil. Pa so besedo in podpise požrli in so na ruski meji. Kaj bi Američani ali Nemci pravili, če bi Rusi ali Kitajci imeli vojaške baze na njihovi meji??????????????????????????????????????????????????

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:04 Karel K. gost

        Vedel sem, zdaj pa še bolj vem, ko si sam potrdil, da si bolnik svojega lastnega uma. Vse prikrajaš svojim potrebam. Napisal si, samo Kitajska je za nejaj Evrop, torej ne samo za enkrat več. Ne jemlje se nič od Evrope, Evropa je Evropa. Na kitajskem ima prebivalec 10 m2 bivalnega prostora v Evropi pa 50 m2, zato rabi tudi več plina in ga tudi potroši, kitajec pa plina ne more kupiti ker nima denarja. Budalo eno Dudekovo, ne piši več nič, saj nimaš pojma o ekonomskih predpisih in znanosti le prva lopata ti je najvišji intelektualni domet.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:14 gost

        Karoly, a zdaj te bom še pa matematiko moral učiti. Ti sploh razumeš kaj je enkrat več? 5x1, 10x 1, 14 x 1. Kaj je pa dvakrat več ? 5x2, 10x2,14x2. In ti si baje predaval v srednji šoli? Komik.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.02.2022 ob 17:32 gost

      Debeli je odišo v Ukrajino na fronto ?

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.02.2022 ob 17:38 gost

      Janša ve najbolj delati z orožjem ko je kje kaka vojna. To mu je pisano na kožo. Ali deli ali pa prodaja.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:37 kilonja gost

        Koliko orožja so šele američani prodali ti pa uporabljaš njihove računalnike, internet, telefone, kadiš Marlboro, piješ kokakolo itd itd...po potrebi si pa tudi načelen kaj debeluh ? Verjetno samo pri hamburgerjih, od Pajdojovega se bolj naješ kot od Mc donaldsovih ;) .

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2022 ob 18:43 gost

        Kilonja, zgornjega komentarja nisem napisal jaz. A ti bom odgovoril. Uporabljam kitajski računalnik in kitajski telefon, ne kadim in ne pijem ameriškega strupa imenovanega coca cola.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.02.2022 ob 17:40 gost

      Kero orožje tisto brez nabojev. Ali tisto Kero so odpisali kot za časa slovenske osamosvojitve. Kero je prodal za genocid nad Bošnjaki.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.02.2022 ob 18:21 Karel K. gost

      No Dudek s temi številkami in dokazovanji kaj je enkrat več si dokazal, da si budalo, da ti je potrebno v bunker nabaviti staro računalo s kroglicami, da se boš naučil kaj je enkrat več. Ti misliš, da veš vrteti lopato, da to pomeni, da veš tudi osnovno matematiko. Zdaj je seveda mene sram, ker se s takšnim butcem na tem portalu konfrontiram. Joj Dudek, zdaj sem ugotovil, da je primerjava tebe z Dudekom kot filmskim likom žalitev za Dudeka. Saj pa je on bil doktor za tebe.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.02.2022 ob 22:21 Milko gost

      Janša samo drek mejša, ko bi pa do vojne prišlo, bi prvi spizdil baraba ena.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.03.2022 ob 6:08 GOST gost

      TIJ TELE GOVEDO POSRANO JANŠA JE OBRAMBOSLOVEC ZNAŠ KA JE TOJ PUTIN NEMA POJMA GENERALI VODIJO VOJNO ON SE SAMO RAZMI V DŽUDO PA V MEŠANJE MIRU

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.03.2022 ob 7:26 kilonja gost

      . Uporabljam kitajski računalnik in kitajski telefon...torej podpiraš suženjstvo otrok kitajskega turbokapitalizma? ti otroci delajo za pest riža .Ejejej debeli ejejej..Kitajska je največja okoljska onesnaževalka na Svetu...ejej debeli ejejej..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2022 ob 8:24 gost

        In japonski avto vozim. Sem zato suženj Japoncev? Stokrat raje Kitajski in Japonski kot Ameriški. Američani so skupaj z Nemci največje zlo človeštva.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.03.2022 ob 9:40 gost

      Ti si že na vse zgodaj nabasani si pravi galibter !!!! 8:24

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.03.2022 ob 20:42 karči gost

      Čemu treba zapustit RUSIJO,kot vemo je vojna v Ukrajini.Torej v Rusiji se normalno dela.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.