https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preobrat: Minister Vrtovec napovedal dodatna sredstva

05.03.2022 ob 10:00  

Eko sklad je napovedal konec spodbud za sončno elektrarne za letošnje leto, še isti dan je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec napovedal, da bodo zagotovili nova sredstva. 

Včeraj smo poročali, da so iz Eko sklada sporočili, da bodo zaradi velikega števila vlog končali javni poziv za dodelitev nepovratnih spodbud za sončne elektrarne. Zaradi izredno velikega števila prejetih vlog v zadnjih mesecih so razpoložljiva sredstva, ki jih je Eko sklad predvidel za ta ukrep v letu 2022, tako že rezervirana. To pomeni, da v letu 2022 na Eko skladu spodbud za vgradnjo sončnih elektrarn za samooskrbo ne bo več, so zapisali v pojasnilu.

 

Nova sredstva

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je preko Twitterja napovedal, da bodo zaradi velikega interesa, v želji po dodatnem intenziviranju zelene transformacije, skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor zagotovili dodatna finančna sredstva za nadaljnjo uvajanje naprav za samooskrbo z električno energijo. Nov razpis bo objavljen kmalu.

"Zaradi številnih dejavnikov je v zadnjih mesecih na razpisu za spodbude za naprave za samooskrbo z električno energijo prišlo do izrednega povečanja prejetih vlog in so bila zato predvidna razpoložljiva finančna sredstva, že rezervirana oziroma porabljena. Nova sredstva bomo zagotovili," je zapisal. 

*Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2022 ob 10:43 gost

      Že imajo ti mutibariči 4 milijarde evrov minusa v državnem proračunu, a jim še to ni dovolj. Še dalje bodo luknjo v ladjo vrtali, da bo ladja potonila. KO TEOLOG POSTANE MINISTER NIMAŠ KAJ PAMETNEGA OD NJEGA PRIČAKOVATI.

      11 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2022 ob 12:47 JANI gost

      VRTOVEC JE JANŠEV RITOLIZEC,KER KAJ JANŠA POVE ON IDIOT POTRDI----------SRAMOTA. LADJA Z ADMIRALOM JANŠO SE POTAPLJA---------TO JE RESNICA.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.03.2022 ob 12:59 gost

      ladji se jebe za levojajo gamad !!! nam pa gre dobro ! pobijte se krnjaši !!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2022 ob 13:23 gost

      Kake 4 milijarde kaj si bolan,,,,,, 40 milijard,,,, je minusa. To pa zato da so delili bonbonjere kere so Slovenci sami plačali. Gnoji lažnivi vladni. Dva mandata bosa premalo tistim ki pridejo za njimi čistit tornado kroga so ustvarili SDS, DeSUS propadli, nova Slovenija z laznivim Jouzekon Horvatu in Tunov.Smc debeli gnoj lažnivi Počivausek, SNS z Jelinčičem keri pošilja grozil a pisma vladnim pizdekom. Po naročilu,,,, januša groznuga,,,,,,,.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.03.2022 ob 16:42 gost

      Vas levojajo gamad , bo doletelo isto kot v Ukrajini !!!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.03.2022 ob 17:39 gost

      Aprila se bodo SDS pedri v kolonaj selili k orbanu na Madžarsko. Naprej bo pa zastavo nesel,,,,, januš grozni,,,, kot jo je nesel v bosansko mestece Jajce na partijski sestanek. Samo takrat je nosil zastavo z rdečo zvezdo. Zdaj na Madžarsko bo pa nesel mavrično zastavo pedrov.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.03.2022 ob 18:17 Gajdar gost

      Sedaj ko so makroekonomski rezultati dobri, ko je brezposelnost najnižja v zgodovini samostojne Slovenije se nabija po javnem dolgu. Ker ste ekonomsko nepismeni ne veste, da je je višina dolga države v sorazmerju s BDP -jem. Če ima država visoki BDP in spada med razvite države (visoki državni dolg imajo na primer ZDA), to ni nobena težava (posebej če je večina dolga plasirana v investicije), tako je bil na primer nižji dolg komunistične SFRJ bil nekaj desetkrat hujši udarec za ljudi (par-nepar, omejitev iznosa deviz ...), zaradi nizkega BDP, kot je to v primeru Slovenije. V kolikor je dejstvo, ki ga navaja eden od komentatorjev, da se leve stranke po državnozborskih volitvah bojijo nastanka "finančnega tornada", predlagam, da volite desne stranke sedanje koalicije, ki se ne bojijo vladati in spopadati z gospodarskimi izzivi 21. stoletja.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.03.2022 ob 18:20 gost

      srb piše ob 13:23 in 17:39 Gajdar

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.03.2022 ob 18:58 Gajdar gost

      Gajdar je deloholik. Tudi v soboto izkoristi dan za delo. Šele zvečer imam čas, da kaj pokomentiram. Kot si zapisal, ta srbski "orodjar" ima verjetno časa na pretek delo pa mu ne diši, zato pa mu hodijo po glavi lucidne misli. Priporočal bi mu vsaj kaj dobrega za prebrati (nikoli ni prepozno začeti brati), lahko bi začel z pesmicami pesnika slovenske moderne Otona Župančiča. Eno njegovi mu prilagam ; "Meni se hoče širokih ravnin in svobodnega obzorja, meni se hoče mogočnih višin, vladajočih zemlje in morja."

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2022 ob 19:14 gost

        Jaz pa tebi priporočam, da si prebereš delo Ivana Cankerja Hlapci. ZA HLAPCE ROJENI, ZA HLAPCE VZGOJENI. Gajdar, kako kaj žena in otroci? Misliš kaj na to?

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.03.2022 ob 20:18 Gajdar gost

      Jaz se nikoli nisem čutil hlapca. Vedno sem si bil s svojim poštenim delom sposoben zaslužiti dostojno plačo. Nikoli nisem bil na nobenem socialnem transferju in vedno sem priskočil na pomoč finančno in fizično sočloveku, ki je bil potreben pomoči. S Cankarjevim citatom " Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni" in da smo dunajski "konjarji" nas je indoktrinirala komunistična oblast v bivši SFRJ in tako hotela prikazati da smo bili v avstro-ogrski monarhiji zaničevani in da nam komunisti nudijo nebesa. Ravno obratno Slovenci smo glede na število prebivalcev zasedali v avstro -ogrski monarhiji največ pomembnih položajev (rojeni Mariborčan viceadmiral Wilhelm von Tegetthoff, ki je razbil italijansko mornarico, Jernej Kopitar od leta 1819 prvi skriptor dvorne knjižnice (promoviral je Cirila in metoda in njuno glagolico - nastala je ob Blatnem jezeru ne na hrvaškem), leta 1844 so zaposlili v dunajski dvorni knjižnici našega Prleka Frana Miklošiča, Jurij Vega, ki mu je Dunaj podelil baronski naziv, da našteje le najpomembnejše Slovenci torej nismo bili v avstro- ogrski nobeni hlapci, beograjski srbski pašaluk in komunisti so iz nas poskušali narediti poslušne hlapce.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2022 ob 20:32 gost

        Saj to je tisto: hlapec se nikoli ne zaveda, da je hlapec, celo ponosen je na to, da služi gospodarju. Politiki, ki vodijo državo, so že od ustanovitve Slovenije nemški hlapci in še dolgo bodo to ostali. Delati morajo vse po nareku Nemčije. In takšen si tudi ti. Vse po nareku in diktatu gospodarja. Kaj praviš Jožef?

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.03.2022 ob 21:40 Gajdar gost

      Podal si veliko poenostavitev. Slovenski desnici so res bližje tiste države, ki cenijo konservativne in domoljubne vrednote ( Nemčija in Avstrija), slovenski levici pa tiste, ki podarjajo liberalne vrednote (Francija, Nizozemska), tu ne gre za poenostavljanje, da so desničarji nemški hlapci levičarji pa nizozemski hlapci. Ta analiza zdrži le če jo gledaš s stališča SFRJ. EU je zasnovana popolnoma drugače, gre za demokratično združenje svobodnih držav. Ne moti me, da slovenska levica sodeluje z istomiselnimi državami v EU, ampak, da koče na te vrednote postaviti čisto komunistične vrednote iz SFRJ (podržavljenje podjetij, izgon zasebnik podjetnikov (Kordeš), uravnilovka pri plačah (Levica hoče najnižjo plačo pri 1000 EUR neto, to lahko doseže samo z uravnilovko), močno financiranje NVO (vlada Šarca je dala čistim NVO, brez gasilcev, Karitas, pol milijarde denarja - računali so na njihovo podporo za volilne glasove). V tem grmu tiči zajec ne pa v tem da se ne zavedajo, da so hlapci Nemcev. Mnogi naši sposobni visoko izobraženi "gastarbaiterji" zasedajo v Nemčiji vodilna delovna mesta in so Nemci njihovi "hlapci". Problem nekaterih komentatorjev je, da v svoji zavesti živijo še vedno v SFRJ, ki jim je nudila privilegije, sedaj ko pa se je potrebno izkazati s svojim znanjem (globalno) in s svojim delom (globalno) pa cvilijo in bi hoteli nazaj SFRJ in svoje stare privilegije.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.