https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kustečeva: Bodite ponosne nase in na vaše poslanstvo

08.03.2022 ob 12:30  

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je v poslanici ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk, poudarila pomen svobode in dostojanstva žensk. 

"8. marec je mednarodni dan vseh žensk. Je dan praznovanja enakopravnosti in dosežkov žensk. Je dan praznovanja pravice žensk, da same odločajo o sebi o lastni svobodi, o svojih izbirah. Da so pri tem spoštovane, cenjene in deležne enakih izhodiščnih priložnosti kot moški," je zapisala ministrica na spletni strani ministrstva in ženske pozvala, naj bodo ponosne nase in na poslanstva, ki jih opravljajo v svojem življenju doma in pri delu.

Dodala je, da je v današnjem času to za milijone žensk po svetu še vedno nedosegljivo, ker jim tega ne priznavajo kulturni, družbeni, politični sistemi in norme. "Milijonom žensk po svetu te temeljne pravice odvzema vojna, med zadnjimi od njih ženskam, deklicam, dekletom, ženam, mamam, babicam iz Ukrajine, iz geografsko največje države sodobnega civiliziranega evropskega kontinenta," je poudarila.

"Zaradi vsega tega milijonom žensk, ki se nam ni potrebno soočati in živeti s tovrstnim bojem za svoje pravice in življenjske usode, želim, da za vse njih in zase na današnji 8. marec slavimo pravico do dostojanstva. Dostojanstvo lahko v sebi nosi vrlino spoštovanja, k miru, medsebojnemu sodelovanju in pogovoru usmerjene drugačnosti, drugačnega pogleda na svet, drugačnega poguma, kar nas vse lahko dela boljše, bolj strpne, razumevajoče, povezovalne. Kar nas dela ženske," je zaključila.

Bodite ponosne nase in na poslanstvo, ki ga opravljate. Čestitke ob dnevu žena!

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2022 ob 12:54 Karel K. gost

      Lepo praznovanje vam želim ob mednarodnem dnevu žena. Na žalost še vedno niste enakopravne moškemu spolu na mnogih področjih vsakdanjega življenja. Premalo časa je še preteklo od dneva, ko ste si izborile količkaj pravic, ste dobile volilno pravico in podobno. Danes ženske še vedno zapostavlja vera in vas dela za manjvredne. Tako je bilo tudi v času vzpona krščanstva, kot zdaj to prakticira islamska vera. Čeprav opravljate enakovredno delo ste za to manj plačane, kar je največja norost.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 13:38 MOJCA gost

        Karel K Želela bi se za trenutek zahvaliti vam ,ker ste si vzeli čas in čestitali za 8 marec dan žena .

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2022 ob 12:58 963 gost

      Ne morem verjeti kdo to piše.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2022 ob 18:43 gost

      Kaj ma ona pisati kako naj bo gdo ponosen in na kaj. Ona je ponosna na sebe da je dijake poslala na sodišče ko so zahtevali za odprtje šol in za pravicio do izobraževanja.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.