https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: Več mrtvih v napadu na ukrajinsko mesto Sumi

08.03.2022 ob 8:40  

Članice Varnostnega sveta Združenih narodov so včeraj skupaj s predstavniki agencij ZN pozivali Rusijo, naj ne ovira civilistov, ki se želijo umakniti z območja spopadov v Ukrajini, in naj omogoči nemoteno dostavo humanitarne pomoči v Ukrajino. 

Število beguncev preseglo dva milijona

Od začetka ruske invazije na Ukrajino je iz te države zbežalo že več kot dva milijona ljudi, je danes sporočil visoki komisar Združenih narodov za begunce Filippo Grandi. Po podatkih Visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR) je iz Ukrajine natančno zbežalo 2.011.312 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zelenski je pripravljen na dialog z Rusijo glede Donbasa in Krima

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pripravljen na dialog z Rusijo glede statusa polotoka Krim in separatističnih regij Doneck in Lugansk na vzhodu Ukrajine, ne pristaja pa na kapitulacijo. "Lahko se pogovarjamo, kako bodo živeli ljudje na teh območjih," je v ponedeljek zvečer dejal v pogovoru za ameriško televizijsko postajo ABC.

Rusija naj bi spoštovala prekinitev ognja in omogočila umik civilistov

Ruska vojska je po lastnih navedbah danes v Ukrajini začela spoštovati prekinitev ognja, tako da imajo civilisti v Kijevu, Černihovu, Sumiju, Harkovu in Mariupolu možnost zapustiti oblegana mesta. Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je prekinitev ognja v veljavo stopila ob 10. uri po moskovskem času (ob 8. uri po srednjeevropskem).

Ruski veleposlanik pri ZN Vasilij Nebenzija je v New Yorku ob koncu zasedanja Varnostnega sveta Združenih narodov o Ukrajini dejal, da Ukrajincev ne bodo silili, da gredo v Rusijo.

Najhuje je v Mariupolu ob Azovskem morju, kjer je v obleganem mestu okoli 200.000 ljudi, prekinjene so dobave elektrike in vode. Po podatkih Mednarodnega Rdečega križa naj bi bile poti iz mesta minirane. Ljudje iz Marioupola naj bi se imeli možnost umakniti v ukrajinsko Zaporožje oziroma proti Rostovu na Donu v Rusiji.

Ukrajinske oblasti so  v mestu organizirale zbirne točke, s katerih naj bi ljudi z avtobusi in avtomobili odpeljali na varno. O podrobnostih so se v ponedeljek na pogovorih v Belorusiji dogovorili predstavniki Rusije in Ukrajine.

Več mrtvih v napadu na ukrajinski Sumi

V zračnem napadu na mesto Sumi na vzhodu Ukrajine je po navedbah reševalcev umrlo najmanj devet ljudi, od tega dva otroka. V spopadih z rusko vojsko so po trditvah lokalnih oblasti padli tudi najmanj štirje ukrajinski vojaki. Iz mesta naj bi danes evakuirali civiliste.

Škode na ukrajinski infrastrukturi za več milijard evrov

Ukrajinski minister za infrastrukturo Aleksander Kubrakov je doslej nastalo škodo na prometnem sistemu zaradi ruskega napada na državo ocenil na približno 9,2 milijarde evrov. Kot je dejal za današnjo izdajo spletnega časnika Ukrajinska pravda, so uničeni predvsem mostovi, železniški tiri ter letališča.

V VS ZN pozivi Rusiji, naj omogoči varen umik civilistov in dostavo humanitarne pomoči

Ameriška veleposlanica pri ZN Linda Thomas Greenfield je Rusijo pozvala, naj spoštuje časovno zavezujoče humanitarne koridorje na dogovorjenih lokacijah in pozvala k vzpostavitvi sistema, ki bo pomagal pri premikanju humanitarnih konvojev s hrano, zdravili in drugimi potrebščinami. Države, ki so obljubile skupaj 1,5 milijarde ameriških dolarjev vredno humanitarno pomoč, je pozvala, naj to pomoč hitro uresničijo, saj se bodo potrebe samo še večale, dokler se bo nadaljeval ruski napad na Ukrajino.

Ruskega predsednika Vladimirja Putina je obtožila, da ima okruten načrt za Ukrajino, in zatrdila, da se Ukrajinci ne bodo predali. Dejala je, da bodo ZDA stale Ukrajincem ob strani, Putin pa je po njenih besedah očitno pripravljen žrtvovati več tisoč ruskih vojakov za svoje osebne ambicije.

Izvršna direktorica Unicefa Catherine Russell je v VS ZN dejala, da je od začetka ruske invazije v Ukrajini umrlo najmanj 27 otrok, 42 pa jih je ranjenih. Številni drugi so resno travmatizirani. Dejala je, da so tarča napadov tudi dijaški domovi, šole, sirotišnice in bolnišnice, kakor tudi objekti za vodo in sanitarije. Po njenih besedah je potrebno otroke zaščititi pred surovostjo vojne. Podoba matere in dveh otrok ter prijatelja, ki jih je med umikom na varno zadela granata in ležijo mrtvi na ulici, bi morala po njenih besedah šokirati vest vsega sveta.

Generalni podsekretar ZN za humanitarne operacije Martin Griffiths je v VS ZN dejal, da ZN ne morejo zadovoljiti potreb milijonov civilistov v Ukrajini in pozval, naj se jim omogoči umik na varno v smer, ki si jo želijo. Rusi so namreč odprli proste poti za ukrajinske begunce do Rusije in Belorusije. "Ne poznam veliko Ukrajincev, ki bi si želeli zatočišča v Rusiji. To je hinavščina," je izjavil francoski veleposlanik pri ZN Nicolas de Riviere.

ZN so doslej zagotovili hrano za več sto tisoč ljudi, Svetovni program za hrano (WFP) pa vzpostavlja operacijo, ki bo dostavila hrano in denar za od tri do pet milijonom ljudem znotraj Ukrajine.

Griffiths je izrazil globoko zaskrbljenost nad vplivom "tega nepotrebnega konflikta" na ranljivo prebivalstvo v drugih delih sveta, ki se soočajo z visokimi cenami hrane in negotovimi zalogami. Povišane cene bencina bodo poslabšale položaj lačnih v Afganistanu, Jemnu, Madagaskarju, Libanonu in drugje po svetu, je opozoril.

"Ukrajina je kot velika proizvajalka pšenice ena od stebrov svetovne varnosti hrane, posledice vojne pa bodo katastrofalne na globalni ravni," je dejal in pozval humanitarne agencije, naj se hitro odzovejo, ker Ukrajini primanjkuje zdravil, Rusi pa bombardirajo poleg šol tudi bolnišnice in umirajo zdravnike, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2022 ob 8:54 Karel K. gost

      Kdor tega Putina, KGB-jevca, bedaka, psihopata in zločinca podpira in odobrava njegova dejanja, je milo rečeno podoben njemu in ima njegove človeške vrednote. S svojim obnašanjem si je za talca vzel cel svet, ne drži nobene dane besede, mar mu je za trpljenje ukrajinskega naroda in brez sramu ruši Ukrajinska mesta. Zdaj izvaja praktične vaje s svojo vojsko, kar je tudi govoril preden je stopil na tzla Ukrajine, da le izvajajo redno vadbo vojske.

      29 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2022 ob 8:59 gost

      Podpirajo ga vsi keri so kao proti njemu. Zato ker imajo vsi ti od njega veliko korist in velike denarce. Ta šarada kao sankcije je samo za javnost. To je samo bla, bla, bla. Se pa najde debil budalo vlado tviter maršal ne premišljeni,,,,, januš grozni,,, keri še priliva olje na ogenj in ga primerja z Hitlerjem keri mu je tudi sam zelo zelo zelo podoben.

      20 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 11:35 gost

        Tudi general tviter ga je podpiro samo sedaj je moral menjati mnenje zaradi volitev in Evrope. Potihem ga pa še vedno podpira ker je isti karakter.

        10 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 12:12 gost

        BUDALO !!!! vidiš Janšo edijni ki si upa tole povedati !!!!!! vij levokretenkoji pa ste že vsi posrani ešče po glavi---gamad brezobrazna!!!!

        13 11 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2022 ob 9:08 Jurij gost

      Evropa mora se zavedat da je to vse skup maslo amerikancev....da zrusi blaginjo v evropi ...saj evropa se je povezala z Rusijo tako kot se nikoli....Zdaj pa prekinja to kar se je vezala leta... placevali bomo pa mi....prva podrazitev so naftni derivati...nato pa hrana ...cene pa nam narekujejo ZDA....

      21 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 16:10 gost

        Rusija in Sovjetska zveza sta samo 20 .in 21 stoletju sodelovali več kot 65 vojnah (oboroženih konfliktih invazijah itd . Leta 2014 na Krim Rusko vojaška .Leta 2015 posredovanje v Sirski državljanski vojni (udeležena Rusija ) itd .

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 16:31 gost

        15:10 ................ Američani pa v 238 oboroženih spopadih in vojnah samo od leta 1945 dalje.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 16:56 gost

        16:31 PIŠI ZA VOJNO RUSOV OSTALO PUSTI .! ŠE ENKRAT SI KOMENTAR DOBRO PREBERI PO LETNICAH ! OSTALA LETA NISO NAPISANA .

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 17:31 gost

        16:56Zakaj bi ne smel pisati o Američanih in NATU, ki so svetovno zlo in povzročajo vojne po sveu, odstavljajo izvoljene predsednike vlad in nastavljajo svoje lutke, po svetu povzročajo razne proteste, da strmoglavijo izvoljene oblast, delajo državne udare, naočajo medijem kaj morajo in česa n smejo poročati, .................................????? Skuliraj si glavo.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2022 ob 9:15 resnica gost

      Narod po svetu nima pojma kaj je resnica o vojni,ki se pravkar dogaja,ta vojna se je začela že pred 10 leti morda že prej,ampak se moramo vprašati kdo je vse povezan z to vojno,mislim da vse velesile tega sveta,in vse velesile tega sveta boli kurac za civilni narod,ker v vojni najbolj trpi civilni narod,in ta vojna se bo nadaljevala po celem svetu tako da mi mikro Slovenčki nismo izjema,vse kar vidite na TV in kaj govorijo politiki je velika laž.

      22 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 11:09 gost

        11:02............. ČE NE VEŠ PITAJ STAREJŠE KAJ SO RUSI DELALI Z ŽENSKAMI V PREKMURJU, KO SO OSVOBAJALI PREKMURJE IZPOD MADŽAROV. MOGOČE JE KDO IZMED NAJU RES RUSKI FAČUK, A JAZ SIGURNO NISEM, KER MOJA MATI IN BABICA NISTA BILI PREKMURKI.

        5 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 12:01 gost

        9:15 TI SI BREZ SRCA IN DUŠE ;DO UKRAJINKEGA NARODA ,ZA NAS SI NIČE IN NIČE BOŠ ODŠEL ! (72 letni )

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.03.2022 ob 9:18 MOJCA gost

      Noben cvet ni tako lep kot ženska. noben vetrič ne piha tako nežno kot je ženska, noben kamen ni tako trd kot je trda ženska , noben vihar ne prenese toliko dežja , in nihče ne premore toliko ljubezni , kot jo ima v sebi ženska ! Drage ženske , danes je vaš dan , vendar hkrati si želim ,da imeli bi ob letu dan žena po celem svetu .

      26 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.03.2022 ob 9:51 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Nobeno bitje tega sveta ni tako zlobno ,maščevalno,kot je baba.DOL Z TEM PRAZNIKOM.Moški,ne nosite rož in bonbonier okupatorkam ,naj kuhajo ,čistijo in v cerkev hodijo,mir bo.

      2 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.03.2022 ob 10:56 Karel K. gost

      Morda to ni tudi ta pritepenec v Prekmurje, saj le od njega lahko človek pričakuje, da napiše takšno neumnost. Kdorkoli si že, si enak zločincu Putinu, kateremu se tudi človeško življenje ne šteje, kot za tebe ne šteje ženska kot človeško živo bitje. Budalo!

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.03.2022 ob 10:57 gost

      Ne verjemite preveč medijem, ker mediji poročajo tisto kar jim Amerika in EU zapovesta. Iz komedijanta in prodane duše Zelenskega so mediji napravili junaka. Človek je nič drugega kot ameriška lutka.

      10 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 15:33 gost

        15:09......... POGLEJ NOVO24TV IZ LEA 2019, DA BOŠ VIDEL KAKO SO SE JANŠA IN NJEGOVI PISUNI NORČEVALI IZ ZELENSKEGA. ZDAJ SE MU PA JANŠA IN Z NJIM VRED NJEGOVI VERNIKI V RIT VLEČETE. MEDIJI VAS PA PUMPAJO ŠE HUJE KOT S KORONO. BEDAKI NIKOLI NE BOSTE SPREGLEDALI.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.03.2022 ob 10:59 Karel K. gost

      Kot izgleda v Prekmurju in tudi v Sloveniji je kar dosti rusofilov, kateri mrzijo vse ostalo, cel svet je za njih ničvreden, američani kateri za silo vzdržujejo ta svet znosnega, saj če njih nebi bilo, bi danes vladala anarhija na svetu, ljudje podgane bi ga vodile kateri najlažje preživijo v neurejenem in umazanem okolju.

      16 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 14:59 gost

        Ti madžaron zavedaj se, da so te Rusi obranili ped Hitlejem. Tudi pred novodbnimi naciji te bodo ubranili edino Rusi. Nihče drug.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.03.2022 ob 11:07 GOST gost

      ENI STE REJSAN BETEŽNI KA ČI BI VAŠO DECO KLALI AJA VIJ STE Z SVOJIMI ŽENAMI JALOVI SRAMOTA KA PODPIRATE KLAVCA LETA 2022 BOG IMA DOLGI BIČ

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 15:03 gost

        KJE SI TI BIL, KO SO OSEM MESECEV UKRAJINSKI NACIJI KLALI RUSKO DECO IN RUSKE ŽENSKE TER MOŠKE? AJA, TEGA TI NE VEŠ, KE LAŽNIVI AHODNI MEDIJ O TEM NE SMEJO PISATI.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.03.2022 ob 16:35 gost

      POPRAVLJAM. ............... OSEM LET .................

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 16:47 gost

        15:3 Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni sodržavljane prosi k nadaljevanju protestov proti ruski invaziji na Ukrajino

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.03.2022 ob 18:44 gost

      Tukaj se vas oglaša največ nevednih idijotov, ki sploh ne veste kje je vojno območje ! Po pisanju sodeč ste sami napihnjenci levega sestradanega pola lažnivcev in napihovalcev ker svoje glave ne rabite obremenjevati z nastalo situacijo .ki je za vse vas špansko selo !!!! obmolknite ker se vam svet podira !!!

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.03.2022 ob 19:00 gost

      18:44 Ne meči vse v isti koš ! Z tem se poigrava le oseba debeli ,dudek ali 72 letni je pa levak .V vednost!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.03.2022 ob 19:23 gost

      Kaj res ne vidite kakšno sovraštbp me ljudmi delajo mediji? Najprej levi - desni, potem cepljeni - necepljeni, zdaj za Ukrajino - za Rusijo. Dobesedno razdvajajo, poneumljajo in ščuvajo ljudi. Manj boste gledali televizijo sečnejši boste.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 19:34 gost

        19:23............. Zvami se poigravajo lažnivi zahodno usmerjeni in po ukazu zahodnih velesil pisuči mediji. Vi naivneži jim pa vse laži verjamete in jih širite dalje.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 19:50 gost

        19:40.................. Če si dovolj star, potem veš kako je po radiu in drugih medijih lagal Jelko Kacin in naša televizija. Niti o enem dogajanju niso porčali objektivno. Enako, a še huje se zdaj dogaja s poročanj v Ukrajini. Sovražni Rusi in angelski, nedolžni ukrajinski naciji.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.03.2022 ob 19:36 gost

      Misliš ali veš srbin?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.03.2022 ob 20:43 Karel K. gost

      Srbi z Miloševičem, mladičem in Karadžičem na čelu so v devetdesetih letih počeli na balkanu na tleh titove Jugoslavije počeli enako kot zdaj dela Putin. Ni nobene razlike. Dobro, da so jih na koncu zaustavili američani z tomamahavki. Enako se bo zgodilo Putinu, če ga še prej ne bo ruski narod linčal, saj so Rusi večinsko proti njemu. Miloševičevi so imeli celo še več podpore pa vendar so vsi trije končali v Haagu.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2022 ob 21:04 gost

        Amerofil Karoly si pozabil, da so Američani in NATO brez odobritve OZN 78 dni bombandirali Srbijo in Črno goro tudi s prepovedanim osiromašenim uranom in prepovedanimi grafitnimi bombami. Porušili so bolnišnice, zdravstvene domove, vrtce, šole, kemične in druge tovarne, stanovanjske bloke, rezervoarje nafte in drugih strupenih snovi, Pobili so na deset tisoče civilistov. ZAKAJ TEGA NIKOLI NE OBSODIŠ?????? Ker so delali to tvoji Američani, ki so svetovno zlo???????

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.03.2022 ob 9:10 gost

      Putinova vojna je dvojno zlo kot Ukrajini in svojemu Ruskemu narodu

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2022 ob 9:27 gost

        Čigava vojna je pa bila preteklih osem let, ko so ukrajinski naciji napadali in ubijali Ruse v Donecku in okolici? O tem nič ne veš, ke lažnivi zahodni mediji o tem nič ne pišejo. Pa o tem kaj veš, da so Ameri in CIA strmoglavili izvoljenega ukrajinskega predsednika in nastavili svojo lutko Zelenskega? O tem kaj veš, da imajo Ameri v Ukrajini 11 bioloških laboratorijev? O tem, da Ameri in NATO kršijo podpis pogodbe, da se ne bodo širili preko nemške meje proti vzhodu? Da je Putin Zelenskemu postavil tri čisto normalne in zelo lahko izpolnjive pogoje, da bi do vojne ne prišlo ali, da se vojna takoj konča. Te tri zahteve so: Ukrajina ostane nevtralna država brez včlanitve v NATO, prizna se ruska oblast na Krimu, v Ukrajini se opravi denacifikacija. A Zelenski, nastavljena ameriška lutka, tega ni hotel in noče sprejeti. Kaj več ti lahko napiše amerofil Karoly, on se " zelo spozna " v te stvari.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.03.2022 ob 9:40 gost

      9:27 Je zate normalno ,da umirajo otroci 8 leti ali manj ,da ženske rojevajo po temnih kleteh ,da nimajo hrane ,da rakavi bolniki nimajo dostopa do kemoterapij .Da stopajo na mine . Jih ne pustijo iz mest ,da bi zbežali pred streli . Bombardirajo iz zraka . Če je zate to normalno si pa isti idiot kot Putin .Podaj se na portal nogometa in se tam poigravaj oziroma izživljaj nas pa pusti ,da pišemo dogodke vojne . ,Ne zatiskaj si oči pred resnico .Vojna je!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2022 ob 10:27 gost

        Ti sploh ne veš kaj se v resnici v Ukrajini dogaja, ker zahodni mediji poročajo enostransko in lažejo. Zakaj je v Ukrajini toliko neonacistov in v Ukrajino prihajajo naeonacisti iz celega sveta, da se bodo borili proti Rusov. Preberi si zgornji komentar, da boš vsaj približno vedel kajj se dogaja in beri Insajder, da vsaj nekaj resnice o Ukrajini izveš. Ne, vojna nikoli ni bila normalno stanje in obsojam vojno. Potrebno je pa poiskati in obsoditi prave krivce za to vojno. Ni vsega kriv Putin. Če bi EU in NATO hoteli mir, bi postopali diplomatsko, ns da tja vozijo na veliko orožje, da bo še večje klanje. Po tem klanju bo potrebno za mizo doseči mir in se pogajati. Samo Američaniom in NATU je v interesu vojna, ker bodo na veliko služili. Za človeške žrtve jim pa tako ni mar. Mao bolj uporabljaj svojo glavo in malo manj verjemi lažnivim medijem, ki 50x kažejo eno in isrsto sliko in dogajanje. Povsem enako kot pri koroni. In večina ljudi jim je nasedla.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.03.2022 ob 10:43 gost

      10:27 Ti si na tem portalu samo še LUTKA brez UPORABE ! Za KOŠ

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.