https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V Zagrebu sredi noči padel neznani predmet, gre za ukrajinski izvidniški dron?

11.03.2022 ob 0:00  

Okoli 23. ure polnočjo je v središču Zagreba v neposredno bližino študentskega doma Stjepan Radić udaril neznan predmet. Na mestu padca objekta je nastal manjši krater. Nenavaden zvok je bil sicer po poročanju Slovenskega letalskega portala slišan tudi v večjem delu vzhodne Slovenije.

Po prvih informacijah iz uradnih virov se zdi, da so na mestu strmoglavljenja našli del predmeta, ki je naredil krater v premeru približno tri metre in globok en meter. Na delu letala, ki so ga našli v kraterju, je mogoče videti rdečo zvezdo in črke v ruski cirilici, poroča Dnevnik.hr.

Najverjetneje gre za izvidniški dron iz Ukrajine, natančneje za izvidniško brezpilotno letalo Tu-141, meni Tyler Rogoway, strokovnjak za vojaško letalstvo in urednik portala War Zone. Po njegovih besedah je Ukrajina ta brezpilotna letala iz sovjetske dobe nedavno dala v uporabo in naj bi bila edini na svetu, ki jih uporablja. Enak dron je sicer že prvi dan strmoglavil v Ukrajini.

Zaenkrat ni znano, ali je bilo letalo vodeno ali zablodelo, niti kako dolgo bo trajala preiskava. Rogoway, ki je podrobno preučil fotografije ostankov letala iz Zagreba, meni da je skoraj zagotovo šlo za dron in da je letalo na Hrvaško prispelo iz Ukrajine, potem ko se je pokvarilo.

V širši okolici naj bi našli tudi dve padali, en se je zataknil na bližnje drevo, drugega pa so našli v bližini jezera Jarun. Najbrž pa gre ob tem za padala za ublažitev strmoglavljenja plovila.

V dogodku poškodovanih oseb ni bilo, je bilo pa poškodovanih nekaj vozil v bližini. Preiskava sicer še poteka, na lokaciji je vojaška policija, celotno območje pa so zaprli.

Hrvaška vlada je potrdila, da gre za strmoglavljenje brezpilotnega letala vojaškega tipa. To je po do zdaj zbranih podatkih vdrlo v hrvaški zračni prostor od vzhoda proti zahodu oziroma iz madžarskega zračnega prostora s hitrostjo 700 km/h na višini 1300m. Hrvaški varnostni organi za razjasnitev okoliščin sodelujejo tudi z Natom.

 

Foto: FB Slovenski letalski portal

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2022 ob 8:31 gost

      Škoda da ni padel komu v Sloveniji na lažnivo kradljivo lopovsko glavo. Kajti veliko je takšnih v Sloveniji.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2022 ob 9:17 gost

      8:31 Mater si osmojen da vidiš že bele miši ! Debeli pujs zavaljen in smrdeč !

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.03.2022 ob 9:33 Jurij gost

      Vse se zgodi z razlogom...vec se ne ve kdo s cim kaj upravlja in cigavo je ....ni vse tako nedolzno v eno stran...vedno sta dve plati plosce... ..

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2022 ob 10:13 gost

      NISI UKRAJINCI TAKI ANGELČKI KOT JIH PRIKAZUJEJO NAŠI MEDIJI. NAJBOLJ KORUPTIVNA IN NEONACISTIČNA DRŽAVA V EVROPI NAD KATERO IMAJO KOMANDO AMERIČANI. VSE VRSTE LJUDI SE SPRAVLJA V UKRAJINO, DA SE BODO TAM BORILI PROTI RUSOM. V RESNICI SE BODO BORILI ZA SVOJE MRAČNE CILJE. TUDI VEČ STO AMERIŠKIH SPECIALCEV JE TAM, NEONACISTI, USTAŠI, ................................. VSI SE ZBIRAJO TAM. AMERIČANI IMAJO V UKRAJINI 11 BIOLOŠKIH LABORATORIJEV, DA TAM DELAJO TISTO KAR V AMERIKI NE SMEJO. MARSIKAJ PORUŠIJO UKRAJINCI SAMI PA ZATO OBSODIJO RUSE. NI VSE TAKO KOT LAŽEJO NAŠI IN ZAHODNO USMERJENI MEDIJI. ŽE POSNETKI O ZRUŠENIH IN BOMBANDIRANIH STAVB NISO VSI IZ UKRAJINE TEMVEČ IZ DRUGIH PODROČIJ, KI SO JIH BOMBANDURALI AMERIČANI IN NATO. NE VERJEMITE VSEGA MEDIJEM, KER NA VELIKO LAŽEJO IN ZAVAJAJO. ŽE TO, DA JE EU IZKLOPILA RUSKE TV POSTAJE, BI VAM MORALO DATI VEDETI, DA HOČEJO, DA VIDITE IN VESTE SAMO TISTO KAR ONI HOČEJO.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.03.2022 ob 11:03 Karel K. gost

      Kar se tiče teh bioloških laboratorijev je to laž izobražencev Džerezinskega, Čekovcev zanikala tudi komisija združenih narodov in vse ostale resne dobronamerne ustanove in politične ekipe. To kar širi na tem portalu ta kopija Džerezinskega je le titoisitčna propaganda slovenskih rusofilov, kateri bi hoteli, da rusi vdrejo v Slovenijo in bi tako ti lahko spet uživali, ko bi ustvarjalnim ljudem pokradli premoženje in tudi znanje. Če jim ga nebi hoteli dati bi sledila smrt.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.03.2022 ob 11:40 gost

      Daj bumbar če vidiš bele miši 10:13

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.03.2022 ob 12:28 resnica gost

      No kaj, se je Nato prestrašil,ene rakete, da je ni zaznal,sedaj se vidi da jih njihovi kolegi amerikanci niso obvestili,nemate pojma kaj so Rusi,medveda ste zbudili iz spanja.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.03.2022 ob 12:38 SRAMOTA ZA NATO gost

      Več kot 1 uro leti sovražno letalu v prostoru NATA čez 3 države Romunija, Madžarska, Hrvaška IN TAKO OPEVANI NATO TEGA NE ZAZNA IN NE 3 DRŽAVE, ISTOPIMO DANES IZ NATA TAKOJ, KER TO JE NEZASLIŠANO IN ZDAJ SE JE POKAZALO DA JE NATO POPOLNOMA NESPOSOBEN MARJONETA IN NATEG. Zdaj smo pa lahko res v strahu, kdo bo torej branil Slovenijo. Jebenti pa zakaj to letalo ni padlo na glavo Kordišu in komplet levici in njihovim KUL pajdašem drugače se ne bodo streznili kar se tiče obrambe Slovenije.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 13:04 kilonja gost

        No vidiš, ti anticepilec si pa mislil da so ti s palčko za jemanje brisov vstavili v možgane nano antene in mikročipe da bi ti lahko sledili :) . Da ne omenjam kako smo čipirani od cepljenja po vaše anticepilsko ,HAHAHA.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2022 ob 12:51 gost

      na_egno si ti kozo

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.03.2022 ob 13:29 kilonja gost

      Viš zdaj DEBELI tvoje Hrvate kak pazijo na svoj zračni prostor ? Nočna izmena jim izgleda tako da da začnejo spat ob 22- tih, zjutraj jih pa zbudi jutranja izmena ki verjetno zamudi v službo :) .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.03.2022 ob 15:22 Eden gost

      Nato zračna obramba dela med tednom do 16., ob petkih do 13. Prosimo, da se napadalci držijo uradnih ur.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 16:57 umetnik gost

        Ob sobotah, nedeljah in praznikih ni uradnih ur, tudi čas malice je potrebno upoštevati.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.03.2022 ob 17:01 gost

      SI ŽE V REDNI DOZI PIJANEC

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.03.2022 ob 17:15 kilonja gost

      Milovanović hrvatsko predsednik me zelo spominja po svojih izjavah na Debelega ali na Troho .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.03.2022 ob 17:18 kilonja gost

      Hrvaški predsednik Milanović se medtem sprašuje, kako se je lahko zgodilo, da letalnik ni bil sestreljen na poti od Ukrajine do Zagreba.........potem pa...........Hrvaški predsednik je na vprašanje, zakaj ni ukrepala hrvaška protiletalska obramba, dejal, da je vprašanje, ali bi lahko s tem nivojem obrambe sploh kar koli naredila. "Radarji so ga zaznali, vendar je bil zelo kratek čas v našem zračnem prostoru. Zdaj ni čas za obtoževanje," je pojasnil. ......aha, ona lahko obtožuje, njega pa ne smejo obtoževat...hehehe...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.