https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: Ruska vojska napadla mesta na zahodu Ukrajine

11.03.2022 ob 10:30  

Ruska vojska je prvič od začetka invazije na Ukrajino napadla tudi mesta na zahodu. Med drugim o eksplozijah poročajo iz Ivano-Frankivska in Lucka. O letalskih napadih, ki so zahtevali najmanj eno smrtno žrtev, pa poročajo tudi iz Dnepra. Rusija trdi, da so proruski separatisti zasedli mesto Volnovaha v bližini Mariupolja. 

O bombardiranju med drugim poročajo iz mesta Ivano-Frankivsk na jugozahodu države, južno od Lvova. "Sovražnik je zadel Frankivsk," je na Facebooku zapisal tamkajšnji župan. Ljudi je pozval, naj ostanejo doma, in jim sporočil, da jih bo obvestil, ko bo nevarnost mimo. Pozval jih je še, naj ne delijo fotografij ali posnetkov eksplozij, na spletu.

O raketnem napadu na letališče pa poročajo iz Lucka, ki leži severno od Lvova. Župan Lucka je potrdil eksplozije v bližini letališča in tovarne za popravilo letal.

Rusko obrambno ministrstvo je potrdilo napade na ti dve mesti. Sporočili so, da so z "visoko natančnimi napadi dolgega dosega" zadeli vojaški letališči v teh dveh mestih na zahodu Ukrajine.

O ruskih napadih pa poročajo tudi iz mesta Dneper, ki leži vzhodneje v osrednjem delu države. Ena eksplozija naj bi prizadela dvonadstropno tovarno čevljev. Drugi dve pa naj bi odjeknili v bližini vrtca in večstanovanjskega poslopja, poročanje ukrajinskih medijev povzema BBC. Iz mesta poročajo o najmanj eni smrtni žrtvi med civilisti.

Rusko obrambno ministrstvo je medtem zatrdilo še, da so proruski separatisti zasedli mesto Volnovaha severno od pristaniškega mesta Mariupolj, kjer v zadnjih dneh potekajo srditi spopadi.

Ruske sile vse bliže Kijevu, v Mariupolju napaden humanitarni koridor

Ruske sile so vse bližje ukrajinski prestolnici Kijev. Še vedno pa potekajo spopadi v okolici Mariupolja, kjer je ruska vojska po navedbah ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega napadla humanitarni koridor. Po njegovih besedah je sicer ukrajinska mesta zapustilo 100.000 ljudi.

Mednarodni odbor Rdečega križa je ob tem sporočil, da se nekateri prebivalci že borijo za hrano, številni pa so ostali brez pitne vode. "Nekateri ljudje še imajo hrano, vendar ne vem, koliko časa bo to še trajalo. Številni nimajo hrane za otroke," so sporočili. 

Razmere v mestu Mariupolj so "apokaliptične". V desetih dneh stalnih napadov na mesto bi naj tam umrlo že več kot 1200 civilistov, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2022 ob 10:53 gost

      Slava Ukrajini.

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2022 ob 10:59 Karel K. gost

      Izobražencu ustanove Džerezinski ni vredno pojasnjevati pa vendar bom storil izjemo, saj takšnim lažem človek resnicoljub ne more pritzrditi, dsa jih nebi demantiral. ČEKOVEC to je resnica: Leta 1966 so Pučnika izpustili iz zapora. Ker po mnogih poskusih ni uspel dobiti službe v Sloveniji, se je odločil za emigracijo v Zvezno republiko Nemčijo. Torej ni mogel krasti nikjer, ker ni dobil službe. S tekšnimi obkladanji ste leta 1990 obkldali Pučnika, kot je ta, da bo upokojencem vzel pokojnine. Tudi danes delate tako, celotna slovenska politična elita in njej špodrejena strokovna ter državnoupravna srenja, da nasprotnika vašega neotitoizma očrnite in jih imate za strašilo za državljane.

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 11:43 gost

        Ne verjemi vsega kar piše v Wikipadiji. Dejstvo je, da so leta 1966 Pučnika odpustili v Železarni ravne, ker je kradel. Šele po tem sramotnem odpustu je odšel Nemčijo. Dejstvo je tudi, da je pretepal svojo prvo ženo. Sosedje, ki so živeli blizu Pučnika, so to povedali. PUČNIK JE BIL IDEJNI OČE IZBRISANIH. To je razlagal že na shodu v Ljutomeru. Bil je baraba ne pa junak. Plačanec nemške obveščevalne službe.

        13 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 11:53 gost

        Karel K. Pučnik ti je lagal, ni ti povedal resnice. Kateri moški bi pa priznal, da je izgubil delo zato, ker je kradel? Kateri moški bi priznal, da ga je žena zapustila zato, ker jo je pretepal? Kaj, če je pa Pučnik v Nemčijo pobegnil zaradi tega, ker ga je čakal zapor zaradi kraje v Železarni Ravne?

        11 11 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.03.2022 ob 11:04 gost

      Pod streli umirajo skupaj z svojimi starši . 8 letna Anisa umrla ,če tudi jo je njen dedek skušal zaščititi svojim telesom . Ko je 14 letni otrok ,ker mu je razbitina poškodovala glavo reševalci pa ga niso mogli rešiti zaradi požara umrl .Da so brez hrane ,brez vode in zdravil ,ki jih nekateri močno potrebujejo . Da ruski v jaki vzamejo še tisto kar imajo kradejo kokoši( viden posnetek.) Da kopljejo rove in polagajo trupla drug na drugega .Stopajo na mine in bežijo pred streli .Jih ne pustijo iz mest ter jih imajo za živi ščit . Svoj Ruski narod pretepa kot žival ko protestirajo jih zapira od mladih do starejših . Putin je mučenik svojega naroda in Ukrajinskega naroda .Je zločinec in dvojnik Hitlerja ,

      22 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2022 ob 11:10 Karel K. gost

      Rusi počno to kot so srbi leta 1990 in naprej počeli v Bosni, ko so slepo streljali iza brgov, kjer so bili skriti. Saj si ne upajo iz svojih oklepnikov in tankov. Že tri ali štiri generale so jim ubili Ukrajinci. Ta napad na zahod Ukrajine sodi v ta kontekst povzročanja panike, ko so rusi v begu.

      17 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.03.2022 ob 11:17 gost

      Še ponoči ob 2 uri luta po hiši in piše komentarje. MATER TEMU SE JE REDNO OPLELO (srbofil )

      12 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.03.2022 ob 11:56 gost

      Džerezinski ne odneha s svojimi spletkarskimi lažnivimi vložki. Vsebina njegovih zmazkov potrjuje, da ima gnilo podstrešje. Če je osramočen, da je kradel leta 1966 odšel v Nemčijo, se potem do leta 1989 ni smel vrniti v Jugoslavijo. Ti zabiti norec eden hinavski, zaradi tega se je srečeval s starši v Grazu v Avstriji, da ti napišem kje se nahaja to mesto, saj boš drugače misli, da je v Rusiji, da ga je bilo sram, ker je tam ukradel po tvoje eden šrauf. Budalo eno Čekovsko, sanjaš kot zločinec Putin. To kar počneš s svojimi zmazki na tem portalu je kaznivo dejanje, saj naklepno lažeš in manipuliraš.

      9 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 12:20 gost

        A POTEM LAŽEJO MEDIJI, KI O TEM PIŠEJO? SOSTANOVALCI PUČNIKA BI LAHKO MARSIKAJ POVEDALI O NJEM. NI BIL TAK ANGELČEK KOT GA DESNIČARJI PRIKAZUJETE. ZAKAJ ŽE JE POBEGNIL NAZAJ V NEMČIJO? PRED KOM JE ZBEŽAL? SLOVENCI SMO MU NA VOLITVAH ZA PREDSEDNIKA DRŽAVE POKAZALI, DA GA NE MARAMO IN NE SPOŠTUJEMO. PORAŽEN JE POBEGNIL NAZAJ V NEMČIJO.

        11 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 12:29 gost

        Amerofil Karoly, kaj ne vidiš, da je Pučnik tudi tebe prevaal? Ves čas si se mu v rit vlekel, k Rajhu si ga vozil žret in pit, on pa tebi niti ene funkcije v DEMOSovi vladi ni zrihtal. NA SUHO TE JE NATEGNIL.

        12 10 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.03.2022 ob 12:34 kilonja gost

      Debeli ve več o Pučniku kot je pučnik vedel sam o sebi . Debeli, ti bi mogel živeti z GIMM ( S) Ovih pravljicah, hehe. Skratka, poanta DEBELEGA je da velja samo tisto kar prebere v njegovih režimskih medijih, ena in edina resnica, bereš pač tisto kar želiš prebrati . Brezveze da bereš Debeli, zgodbe ki si jih izmišljajo tvoji mediji si lahko tudi sam ustvariš, saj si kreativen v laganju kot so te učili komunajzerji.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 12:59 gost

        Upoštevaj, da sem star 72 let in, da sem te politike tudi v živo srečal in marsikaj vem o njih. Ker sem v penziji, imam tud čas, da marsikaj preberem IN ZAPOMNIM. Pa berem in gledam kaj drugega kot Novo24TV ali TV Slovenija, ki je tud postal Janšev medij. Pri Rajhu v Bakovcih se je nekoč zbirala politična smetana in tam si lahko marsikaj izvedel. Kaj vse bi ti znale povedati kelnarce, ki so nekoč delale tam. Tam si lahko spoznal pokvarjene politike.

        12 10 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.03.2022 ob 13:25 gost

      12:59 Leta imaš ,pameti ne zapomniš si samo norije ,čučal več ali manj v gostilni se nalival , ta je pa na tebe pozabila ker si ostal v majhnem bunerju ,ki so ti ga dodelili . TO SI TI !!!!!!!!!!!!!!!!!! (ruski fačuk )

      15 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2022 ob 14:36 gost

      Pučnik je bil največji lažnivec. Ko je vzel,,, januša groznuga,,,, pod svoje okrilje pa je ugotovil da je januš še večji gnoj kot on sam. Zato pa mu je grozni smaknu strank Pučnika pa iz stranke brsnu. Kot so JJ iz partije.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.03.2022 ob 15:34 Karel K. gost

      Vsak umsko uravnovešen zdaj po tem vprašanju lahko ugotovi, da madžari z in brez Orbana imajo apetite po Prekmurju. To vprašanje je slovenska madžarka namerno ciljano postavila, da je potem ta sekreta odgovoril tako kot je. Ruska ali putinova invazija na Ukrajino kaže, da vsak bolni človek, sanjač živeč v preteklosti nwe more preboleti poraza. Tega ni mogel preboleti Hitler, ko je Nemčija izgubila francosko ozemlje, Putin ne more preboleti, razpada Sovjetake zveze in Orban in madžari ne morejo preboleti razpada velike Madžarske leta 1920. Orban zdaj pospira Ruse in Putina v vojni z Ukrajino, ker upa, da mu bo putin vrnil del Ukrajine kjer živi madžarska manjšina. Ukrajinci se namreč z madžari niso hoteli sploh pogajati o tem, da bi tam imeli madžari kakršenkoli vpliv, kot to dovoljuje Janša in še nekateeri slovenski politiki, ko prodajajo ne samo Prekmurje ampak del Slovenije madžarom. Čimveč vpliva si bodo madžari priborili temveč bodo potem lahko zahtevali. Tudi Putin noče cele Ukrajine, vendar hoče zasesti celo državo, da bi potem lahko postavil velike ozemeljske zahteve do Ukrajine.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.03.2022 ob 15:40 gost

      Amerofil Karoly, ti nikoli nisi prebolel tega, da ti Pučnik v DEMOSovi vladi ni zrihtal nobene funkcije. Odbacil te je kot kup dreka. To te e več kot 30 let peče, žre in boli.

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.03.2022 ob 16:38 gost gost

      Ti budalo ob 15.4o, zabiti si ko točak,

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.03.2022 ob 16:42 gost

      FAK JU!!!!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.03.2022 ob 19:14 gost

      Zdaj so te Ukrajinci posneli v tvojem smrdljivem bunkerju .Si ga najebal! (rusman)

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.03.2022 ob 19:24 Karel K. gost

      Vsak zlonamernež, mešetar in dvojni agent se enkrat izda, kam pes taco moli. Dzeržinski je v zgornjem komentarju pojasnil, zakaj je on hodil v gostilne, posebej k Rajhu v Bakovcih. Tam kjer so se srečavali politiki je vohunil za politike in za obe strani. Posebej je bil pozoren na goste v gostilni kaj so ti govorili o politikih in te svoje opazke podajal politikom in pa tudi njihovim spremljevalcem in varnostnikom. Tako je dobil za pivo, cigarete in kruh za preživljanje družine, včasih je tudi dobil plačano jesti, da je lahko žrl.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 19:30 gost

        To je komunajzer ,ki svojih navad ne želi spremeniti .ker mu je zabito v možgane kot biki ko ga oštevilčijo ali kot čip pri buldogih .

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.03.2022 ob 19:25 gost

      Okupator je verjel ,da bo Ukrajino hitro zavzel .Vendar je bil v veliki zmoti ,da kliče za okrepitev Beloruse . Mučitelj svojega Ruskega naroda in zločinec Ukrajinskega naroda .

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      11.03.2022 ob 19:57 gost

      Še ponoči ob 2 se naliva saj se sploh ne strezni ta rusofil kaka ženska bi sploh zdržala pri takšni propalici . Še mrtvec ne !!!!!! (srbofil )

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.03.2022 ob 20:20 gost

      Je že korenine iz,,,,, riti spustil na stol,,,,,,, ,počasi že ,,,,, smrdi kot dihur ,,,,,,še dihur ima bolj ,,,,,svež vonj,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!! Debeli srbin

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      11.03.2022 ob 22:47 gost

      Ja debeli dobro si napisal da so se pokvarjeni politiki zbirali pri Rajhu v BAKOVCIH , kjer so imeli bazo kučanovi ritolizci. Marsikaj so tam sprejeli da so lahko škodovali SLOVENCEM. Prekleti Goričanec naj crkne čim prej.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      11.03.2022 ob 22:50 gost

      Pa ta pederščina tudi srbska

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      11.03.2022 ob 22:59 gost

      Debelo prase smrdeče! !!!!!!!!! (rusko )

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      12.03.2022 ob 8:22 gost

      Poznavalec vojne potrebujemo tvoj bolehen komentar ali si že v transu ! Ali kva dogaja ! ( srbin )

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      12.03.2022 ob 9:02 gost

      Izraelski primer bi naj ukrajinskemu predsedniku Zelenskemu naj sprejme zahteve Putina in se preda ,ter tako prepreči nadaljne žrtve Ta meditacija predvideva izpolnitev ruskega predsednika .

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      12.03.2022 ob 12:04 gost

      JANŠA JE,,,,, BOG,,,,,,,, IN BATINA ;ZA NAS BOG ;ZATE,,,,,,BATINA,,,,, JOŽEK HORVAT PA MOŽAKAR NA MESTU ;TAKŠNIH JE POTRBNO VEČ!!!! KAJ SI PA LAHKO POMAGAMO Z TAKŠNIM SLINAŠEM KOT SI TI (pretepenec)

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      12.03.2022 ob 12:53 gost

      (72 letni ) SLAVA UKRAJINI !! Dol STALINIZEM !!! eur pa menjaj in spremeni izplačilo pokojnine v rublje ......................

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      12.03.2022 ob 16:41 gost

      Ruski napadi se nadaljujejo , kljub načrtom za evakuacijo . .V nekaterih mestih civiliste napadajo z kasetnimi bombami . nadaljujejo se zračni napadi . Župan Melitopolja bil aretiran s strani sovražnika ,medtem ko je v kriznem centru reševal z oskrbo ,in ni hotel sodelovati z sovražnikom .

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      12.03.2022 ob 17:19 gost

      Tvoj Insajder sem ral ! je eno samo veliko sranje če te zanima ! debeli

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2022 ob 17:25 gost

        Zakaj? Ker piše resnico o dogajanju v Ukrajini in širše v nasprotju s prodanimi zahodnimi mediji?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      12.03.2022 ob 17:34 gost

      Kaj bi ti rad od mene !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      13.03.2022 ob 19:40 xy gost

      KA VI GLUPSONI ZNATE KA SO UKRAJINCI DELALI RUSAN,ZDAJ PA SE PUTIN KRIV

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.