https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Obeležujemo materinski dan

25.03.2022 ob 12:00  

Danes, 25. marca, praznujemo materinski dan, ko se z drobno ali veliko pozornostjo spomnimo na naše mame in jim izkažemo svojo ljubezen, spoštovanje in hvaležnost.


Praznovanje materinskega dne izvira iz ZDA, kjer ga praznujejo od leta 1910. V Evropi so ga začeli praznovati po prvi svetovni vojni. V Sloveniji pa se po svetovni vojni zaradi praznovanja dneva žena, 8. marca, praviloma ni praznoval, praznujemo ga šele od leta 1991.

V Sloveniji materinski dan praznujemo 25. marca, na dan krščanskega praznika Gospodovega oznanjenja, Marijinega praznika, ki je postavljen devet mesecev pred božičem. Slovenija je edina država, ki ga praznuje na ta dan.

Materinski dan je priložnost, da se spregovori o pomenu materinstva, pa tudi širše o družinski politiki. V Sloveniji je mam nekaj več kot 663.000.

Ženske v Sloveniji rojevajo vedno pozneje. V obdobju po 2. svetovni vojni so bile ob rojstvu prvega otroka najmlajše leta 1976, ko so bile v povprečju stare 22,7 leta. V začetku 90. let so se povprečne starosti mater ob rojstvu prvega otroka začele dvigovati. Povprečna starost vseh mater, ki so rodile v 2020, je bila 31,1 leta, povprečna starost tistih, ki so v letu 2020 rodile prvič, pa 29,6 leta.

* Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2022 ob 12:40 Ana gost

      Mama beseda ,čarobna gane vsako srce , nobena ji ni podobna zamisel za vedno ti gre . Ko so najtežji trenutki in ves trud zaman , takrat najlepše besede , lahko ti le mama pove

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2022 ob 15:57 gost

      Mama je res najlepši poklic. Ampak dandanes nima več vrednote kot si jo zasluži. In to na splošno mislim na celi svet.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.