https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Za eno uro ugasnite luči

26.03.2022 ob 9:00  

Tako kot vsako leto bomo tudi letos v Sloveniji  za eno uro ugasnili luči in se pridružili največji globalni prostovoljni akciji - Ura za Zemljo. Luči po domovih in mestih celega sveta bodo ugasnile danes med 20.30 in 21.30.

Gre za pobudo Svetovnega sklada za naravo (WWF), s katero letos v ospredje postavlja zaskrbljujoče upadanje globalne biotske raznovrstnosti. WWF izpostavlja, da izumrtje grozi približno milijonu vrst, ob čemer se planet spopada z globalnim segrevanjem in onesnaženjem s plastiko.

Iz okoljske nevladne organizacije WWF Adria k sodelovanju poleg državljanov vabijo tudi slovenske župane, da se pridružijo letošnji akciji s 60-minutno izklopitvijo javne razsvetljave.

Kot so opozorili, se naš skupni dom trenutno sooča z dvojnim izzivom podnebnih sprememb in izumrtja vrst. V ta namen želijo mobilizirati posameznike, podjetja in vlade, da najdejo rešitve, potrebne za izgradnjo trajnostne prihodnosti.

Pobuda Ura za Zemljo se je začela kot simbolna ugasnitev luči v Sydneyju leta 2007. Od takrat je prerasla v eno največjih prostovoljskih akcij za varovanje narave na svetu. Vsako leto po navedbah organizatorjev zadnjo soboto v marcu v pobudi sodeluje več milijonov ljudi iz več kot 190 držav, ki ugasnejo luči in s tem izkažejo podporo planetu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2022 ob 9:21 gost

      Večkrat takšne akcije !

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2022 ob 22:53 gost

        I make 85 dollars each hour for working an online job at home. KLA03 I never thought I could do it but my best friend makes 10000 bucks every month working this job and she recommended me to learn more about it. The potential with this is endless. For more detail__________ 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝟒𝟔.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2022 ob 10:33 ekolog gost

      bedarija, podpora planetu. če bi se delalo to večkrat, in ne le 1x letno, bi morda res bila podpora, tako pa en velik bullshit, kar nihče ne bo delal. narod je razvajen, da za vse malenkosti nuca elektriko in še kaj, npr. avte za 5 m, ker nočejo peš iti. takim želim, da crknejo v lastni debeli maščobi.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2022 ob 8:14 goričanec81 gost

      jaja tau de ziher pomagalo pa smo tudi prinas začali z naslednjo krizo pa kak ponavadi do sledile tudi omejitve!! svobodo nam kraj gemlejo pa narod se gor ne pride kam to vodi vse le v sodobno pametno suženjstvo vladajočim psihopatom

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.