https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Možnost srečanja Zelenskega in Putina

29.03.2022 ob 9:20  

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v nočnem nagovoru dejal, da situacija kljub nekaj ukrajinskim vojaškim zmagam v vojni z Rusijo ostaja napeta. Ruska ofenziva naj bi nekoliko zastala, vendar pa se spopadi po celotni državi nadaljujejo. 

Zelenski je povedal, da so ukrajinske obrambne sile odbile napade in ruske enote pregnale iz mesta Irpin blizu Kijeva. Kljub temu pa ruska vojska ohranja nadzor nad območjem severno od prestolnice, kjer imajo še dovolj zalog in vojaških enot. Spopadi na tem območju in tudi v drugih delih države se nadaljujejo. Razmere po besedah Zelenskega ostajajo "zelo težke" v okolici mest Černigiv, Sumi in Harkov, pa tudi v regiji Donbas in na jugu Ukrajine.

Zelenski je ponovno pozval k strožjim sankcijam proti Rusiji. Dodal je, da je zdaj veliko indicev, da bo do zaostritve sankcij prišlo le, če bo Moskva uporabila kemično orožje, kar se ukrajinskemu predsedniku zdi nesprejemljivo.

Ukrajinske sile so ponoči poskušale odbiti ruske napade tudi v regiji Lugansk na vzhodu, vključno z okolico mest Rubižne, Liščansk in Popasna. Ukrajinska vojska je poročala o rednih spopadih v bližini vseh treh mest in dejala, da je cilj preprečiti prehod ruskim enotam.

Ukrajinska stran je dejala še, da so napredovanje ruske vojske uspešno ustavili v regiji okoli mesta Černigiv na severu države, prav tako pa še vedno branijo prestolnico Kijev in obkoljeno pristaniško mesto Mariupolj. V Mariupolju so pokopali že najmanj 5000 ljudi, umrlo pa naj bi jih do sedaj že 10.000.

Rusija je medtem napadla še eno skladišče z gorivom v severozahodni Ukrajini. V Dubnu, Lucku, Lvovu, Mikolajivu in krajih v bližini prestolnice Kijev je bilo tako skupaj poškodovanih ali uničenih približno deset skladišč goriva.

Ruske oborožene sile so v ponedeljek izvedle tudi raketni napad na mesto Ljubotin v regiji okrog mesta Harkov na severovzhodu države in z zemljo zravnale več hiš, so sporočili ukrajinski uradniki. V Harkovu je bil v večkratnem obstreljevanju poškodovan tudi objekt za jedrske raziskave. Mednarodna agencija za jedrsko energijo je sicer že potrdila, da "majhna količina jedrskega materiala v stavbi ni v nevarnosti".

Ker je ruska ofenziva na tleh nekoliko zastala, število žrtev pa je zraslo, se zdi, da se Moskva poslužuje vse bolj brutalnih taktik. Zahodne sile trdijo, da so zabeležile dokaze o vojnih zločinih, ki jih že preiskuje tudi Mednarodno kazensko sodišče.

Britansko ministrstvo za obrambo je medtem dejalo, da naj bi v vzhodno Ukrajino kmalu prispelo okrog 1000 plačancev zasebnega vojaškega podjetja Wagner, vključno z vodilnimi člani te skupine. Vojaško skupino Wagner, ki je izvajala ali še vedno izvaja več vojaških operacij v Afriki in na Bližnjem Vzhodu, imajo mnogi za "zasebno vojsko" ruskega predsednika Vladimirja Putina. Zaradi vdora Moskve v Ukrajino je bila skupina že tarča sankcij.

Natančno število žrtev med ruskimi vojaki je težko ugotoviti, saj sta ukrajinska in ruska vlada do sedaj podali zelo različne ocene, večina potrjenih žrtev pa naj bi bilo med vojaki padalci, ki jih Rusija pogosto uporablja kot glavne sile za napad.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitri Peskov je medtem v ponedeljkovem intervjuju dejal, da Rusija v vojni proti Ukrajini niti slučajno ne namerava uporabiti jedrskega orožja. Pojasnil je, da v Rusiji sicer obstaja varnostni koncept, ki vključuje uporabo jedrskega orožja, toda to pride v poštev izključno v primeru, če je "ogrožen sam obstoj ruske države in naroda".

Ponovno odprti humanitarni koridorji, iz države zbežalo že 4 milijone ljudi

Ukrajina je sporočila, da je ponovno odprla humanitarne koridorje za evakuacijo civilistov z območij spopadov. Do odprtja koridorjev prihaja dan po premoru zaradi domnevnih poročil o možnih ruskih napadih. Odprli naj bi tri koridorje, med drugim iz Mariupolja. Ukrajino je medtem po podatkih ZN zapustilo že 3,9 milijona ljudi.

Ukrajinski in ruski predstavniki znova za pogajalsko mizo

V prizadevanjih za napredek v pogajanjih, ki bi pripeljala do prekinitve spopadov v Ukrajini, se bodo danes znova sestali ruski in ukrajinski pogajalci. Pričakovanja pred novim krogom pogajanj, ki naj bi v Istanbulu potekala do srede, so sicer na obeh straneh nizka.

Rusija bo zmanšala vojaške napade, možno srečanje Zelenskega in Putina

Rusija bo v Ukrajini drastično zmanjšala svojo vojaško aktivnost v okolici prestolnice Kijev in bližnjega Černigiva, so po dopoldanskem krogu rusko-ukrajinskih pogajanj v Istanbulu sporočili na ruski strani. Na ukrajinski so medtem povedali, da je možno tudi srečanje obeh predsednikov, Vladimirja Putina in Volodimirja Zelenskega, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2022 ob 9:59 gost

      Rusi so stisnjeni v kot in naj čimprej zapustijo Ukrajino .Bravo Ukrajinci na herojski borbi

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2022 ob 10:58 gost

      Akcija uničevanja nacistov in satanistov odlično napreduje.Ne gledati pop tv in n1 same laži.Slava Rusiji !!!

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2022 ob 11:06 gost

        10:58 Ti si tako ali tako podpornik Putina .To vemo na tem portalu prav vsi Tebe bi morali samo že zapreti , ker podpiraš to vojno že od samega začetka .Si smrdljivo ničvredno govno .ki ni vredno da sploh obstaja na zemeljski obli . Kreten in idiot srbski smrdljivi in nagravžen ! 72 letni pretepenec v Pomurje !

        12 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2022 ob 15:09 2021 gost

        Ukrajincem mora zahod dati samo orožje,....pa si bodo Slobodo izbojevali sami. Saj so dokazali, da so boljši borci od dvajset krat večje Rusije,....PUTINA pa naj naženejo v Sibirijo, .....u tri pi..e materine, saj on nima več sogovornika na zahodu. SLAVA UKRAJINSKEMU NARODU!

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.03.2022 ob 11:16 gost

      Berite komentarje na MMC-ju, da izveste resnico. Berite portal Insajder, da izveste resnico.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.03.2022 ob 11:20 gost

      Tvoja baba je imela še kako prav ,da je takšno,,,, golazen zapustila ,,,,,saj si ji bil samo v sramoto .Zdaj saj živi kot se za žensko spodobi in prav tako tvoji otroci ,ki se te lahko samo,,,, sramujejo ,,,,ne ,da te sploh pogledajo tvoj,,,,, umazani obraz,,,,,,, Kaj si naredil za svoje ! Nič , še njih bi žrtvoval samo ,da ostane tvoja glava cela! Govno pijano in zanemarjeno bosansko !!!!!!!!!! 10:58

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.03.2022 ob 11:49 gost

      Ti tele nevedno Janše ni bilo na soočenju, ker je bil na obisku na Hrvaškem pri Plenkoviču . Norc srbski

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2022 ob 12:01 gost

        Janša je strahopetec, ki si ne upa soočiti z nasprotnimi politiki. On upa nastopati sam z vprašanji, ki jih je sam napisal, pred svojima novinarjema Peskovo in Možino. To je ves njegov strahopetni domet. Strahopetec že iz osnovne šole kjer so ga sošolci mlatili, ker je bil špecer.

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.03.2022 ob 12:05 gost

      12:1 Daj ti buzo razkri se že enkrat če imaš jajca ime .......ti podlastica srbska

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.03.2022 ob 12:52 gost

      54 Liter olja 2,5€, Diesel 1,54€ Kava 100g 1,49€ ...ja Zelenski, se naprej zahtevaj naj evropa potone s tabo vred.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.03.2022 ob 13:15 gost

      levojaja utihni že enkrat za vse večne čase 12.52

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.03.2022 ob 14:25 kilonja gost

      Oni dan sem prebral da se bojda Putin rad za " hobi " v prostem času preoblači v žensko in se liči, ter da se uredi tako da je podoben svoji materi . Je to normalno ?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.03.2022 ob 15:32 gost

      Jaz sem tudi to prebral, da se Putin oblači v žensko in to sem prebral na insanderju portalu od debelega.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2022 ob 15:58 kilonja gost

        Jaz sem tudi tam prebral . njegovi generali se pa morejo oblačiti v baletke in podobno on jih pa kot nadira in igra vlogo nepotešene matere , ki se izživlja nad otroci zaradi slabega zakona :( .

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.