https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali pogodbo za izgradnjo kanalizacijskega kolektorja

Murska Sobota, 01.04.2022 ob 9:00  

Murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek in član uprave podjetja Pomgrad Boris Sapač sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del za izgradnjo kanalizacijskega kolektorja na Gregorčičevi in Slomškovi ulici.


V murskosoboški občini letu 2022 nadaljujejo z investicijami na Gregorčičevi ulici in Slomškovi ulici. Celotna dolžina trase novega kanalizacijskega kolektorja znaša 1.001 metrov in bo obsegala naslednje ureditve:

  • Gregorčičeva ulica: izgradnja kanalizacijskega kolektorja DN 1000. Začetek gradnje je predviden od združitvenega objekta na Ulici arhitekta Novaka do končane kanalizacije na Gregorčičevi ulici v smeri Staneta Rozmana. Dolžina tega odseka je 215 m.
  • Slomškova ulica: izgradnja dodatnega glavnega kolektorja po Slomškovi ulici (mimo avtobusne postaje), na Gregorčičevo ulico in po Gregorčičevi ulici do Ulice arhitekta Novaka, kjer se v zbirnem objektu (jašku) naveže na obstoječi glavni kolektor, ki poteka do čistilne naprave. Ta odsek bo razbremenjeval osrednji in jugovzhodni del mesta Murska Sobota. Dolžina tega odseka znaša 786 m.
  • združitveni objekt (zbirni jašek): v bližini križišča (bodoče krožišče) Gregorčičeve ulice z Ulico arhitekta Novaka, kamor se oba nova odseka navezujeta, od tu pa se odpadna voda po obstoječem omrežju odvaja na čistilno napravo Murska Sobota. Združitveni objekt bo tako služil za priključitev novih kanalov s Slomškove in Gregorčičeve ulice na obstoječi kolektor do čistilne naprave.

Zaradi uskladitve in vzporedne izvedbe gradnje kolektorjev in projektov mobilnosti, se predvideva naslednji prioritetni vrstni red izvedbe:

  • izgradnja združitvenega objekta na Ulici arhitekta Novaka
  • izgradnja kanalizacijskega kolektorja na Gregorčičevi ulici od križišča z ulico Staneta Rozmana do križišča z Ulico arhitekta Novaka do združitvenega jaška
  • izgradnja kanalizacijskega kolektorja na Slomškovi ulici.

Višina investicije znaša 1.198.062,83 evrov in ni sofinancirana.

Dela bodo predvidoma zaključena do konca decembra 2022, sporočajo iz Mestne občine Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2022 ob 10:52 gost

      Tako se dela kjer so pravi župani na oblasti se pravi normalni ljudje levega pola. Izobraženi kolturni sposobni. Če pogledaš občine z desnega pola neizobražene debilne pa gre vse nazaj v srednji vek.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.04.2022 ob 11:33 gost

      Tij si pravgotovo--NAJVEČJI debil !!!!!!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.