https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta konec tedna dogaja v Pomurju

08.04.2022 ob 11:20  

Ta konec tedna bo v Pomurju pestro. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.

 

Petek, 8. april

Sejmi Lov, Ribolov in Natura

Na sejmišču v Gornji Radgoni se bo odprl 12. Mednarodni sejem lovstva in ribištva LOV ter 6. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO. Sejem bo med 8. in 10. aprilom odprt od 9. do 18. ure, uradna otvoritev bo v petek ob 10. uri.

Izmenjevalnica rabljenih oblačil in Jam session

Od 16. do 18. ure bo na MIKKovi terasi potekala izmenjevalnica rabljenih oblačil.

V klubskih prostorih Mikka lahko med 20.00 in 22.30 potekal "Jam session." Tja lahko prinesete svoj instrument in zaigrate skupaj z različnimi glasbeniki (ozvočenje bo postavljeno) ali pa pridete poslušat različne improvizacije, ki se bodo spontano ustvarjale.

Odprtje razstave

V Galeriji Murska Sobota bodo danes ob 18. uri odprli razstavo Gustava Gnamuša "Fuga" (slike 2018-2022). Razstava bo na ogled do 18. junija 2022.

Gledališka predstava Slovenska kura

Ob 19. uri bodo v Kulturnem domu Beltinci uprizorili gledališko predstavo Slovenska kura. Besedilo Ervina Fritza Slovenska kura je več kot aktualen prikaz trenutne politične, kulturne, socialne in verske podobe v Sloveniji in širše. Ervin Fritz je namreč tak fric, da po ervinfritzovsko pelje in melje svojo, mojo, tvojo, našo štorijo, ostro in srdito, burleskno duhovito, razgalja potja in brezpotja družbe, v kateri kažipotov ravno ne mrgoli, plotov pa ne zmanjka.

Sobota, 9. april

Dan Guinnessovega bograča v Lendavi

V Lendavi slavijo vpis v Guinnessovo knjigo rekordov in ob tej priložnosti bodo od 10. ure naprej na trgu pred Gledališko in koncertno dvorano Lendava s krajšo slovesnostjo obeležili prejetje Guinnessovega certifikata.

Prvenstvo Slovenije v krosu

Atletski klub Pomurje v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in Zavodom za kulturo, turizem in šport organizira ob 12. uri, organizira "Prvenstvo Slovenije v krosu pri Expanu."

Zaplešimo v pomlad

Po dveh letih bodo folklorniki ponovno zaplesali na območnem Maroltovem srečanju, ki bo v soboto, 9. aprila 2022, ob 18. uri. Nastopila bodo 4 folklorna društva. Prireditev bodo popestrili člani Tamburaška društvo Apače.

Moj vrt – eko vrtnarjenje

Ob 14. uri bo v Beltincih predavanje »Moj vrt – eko vrtnarjenje: priprava gredic, izdelava setvenega načrta, dobri sosedi na vrtu«. Dogodek bo potekal na Eko vrtu-Beltinci. Delavnico bo izvajala Jerneja Jošar, strokovnjakinja iz področja ekološkega vrtnarjenja in avtorica številnih priročnikov o vrtnarjenju. 

Srečko Čož: KO TE NI

JSKD – Območna izpostava Lendava vabi na literarno-glasbeno prireditev s predstavitvijo nove knjige pesnika Srečka Čoža »KO TE NI« v spomin na Emilijo Makovec. Prireditev bo potekala v Gledališki in koncertni dvorani Lendava v soboto, 9. aprila 2022, ob 17. uri.

Koncert: HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vabi na dinamičen, iskren in iskriv koncert bluesovske improvizacije skupine Hamo & Tribute 2 Love, ki se bo v Gledališče Park pričel ob 19. uri. Albuma 3P in 4K sta jih trdno zasidrala med najbolj priljubljene izvajalce na slovenskem glasbenem prizorišču, njihova nova vinilna plošča Iz4Kani skorlajv, pa prinaša svežino v njihov koncertni repertoar.

Nedelja, 10. april

Sejem starodobnikov

Motoklub "veterani" Murska Sobota vabi na XII. sejem starodobnikov, delov in opreme, ki se bo pričel ob 8. uri na sedežu kluba oz. parkirišču podjetja Murska Transport na Obrtni ulici v Murski Soboti.

Čemažev dan

Društvo Panonetum prireja tradicionalni delavnici, ki bo potekala v Krogu pri brodu ob Muri ob 10. uri. Obiskovalci bodo spoznali ali obnovili užitne divje rastline: čemaž, koprivo, hmelj, vijolice, pljučnik, regrat, akacijo, nekatere invazivne rastline, kot je zlata rozga, vsako leto pa se najde kaj, kar spoznamo na novo. Najprej bodo na kratko predstavili dogodek in habitat okolice Mure, sledi nabiranje na terenu in sprotno spoznavanje, malica, na koncu pa bomo demonstrirali nekaj načinov shranjevanja in receptov. Teren je primeren tudi za otroke. S sabo imejte rokavice, košarico za nabiranje, škarje in nožek. Delavnica odpade samo v primeru zelo močnega dežja, če bo pršilo in bo rahlo spremenljivo.

Dan zdravja na Otoku ljubezni

Javni zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci bo obeležil Svetovni dan zdravja na Otoku ljubezni v Ižakovcih. Ob 14. uri bosta obiskovalce nagovorila Marko Virag, župan Občine Beltinci ter Petra Činč Brest, dr.med., spec.druž.med.V kulturnem programu bodo sodelovali Vrtec Beltinci, Enota Mlinček Ižakovci ter Tamburaška skupina KUD Beltinci. Pri izvajanju vaj pa se boste lahko pridružili Metki Vlaj, višji fizioterapevtki.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2022 ob 14:53 gost

      Sme bogate prireditve stolnice političnih debilov bodo postavljene že ob 5 zjutraj. Pa čeprav niso povabljeni se bodo dol metali pred ljudmi. Najbolj so tukaj nadležni SDS in nsi pa povežimo Slovenijo debeli počivaušek, Kangler, Podobnik, tisti pijanec z državnega sveta. Itd. Sami propadli luzeri. Pa še najbolj zahrptna pijavk državne blagajne Aleksandra Pivec.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2022 ob 17:46 gost

        LEVOJAJI KRETEN !!!!!!!!!!! Tole so gospodje ki ti kruh režejo !!!!!! Rad boj da so ,ker če jih nebi bilo bi bil ti in tvoji gamadarji že pod rušo !! Veliko takih gobezdačev levojajarstva je žal že med pokoj, ali pa v parku groze !!!!! zombiji !!!!!!!!!!!!!!

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.04.2022 ob 19:23 gost

      Ti budalo pedersko SDS gdo komu reže kruh. Jaz ne jem kruha ampak vrtanek in tega mi v trgovino na režejo. Štekaš hlapec. Ti pa ješ kar ti,,,, januš grozni,,, vrže če kaj ostane.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.