https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Uspehi pomurskih plavalcev na državnem prvenstvu v Mariboru

6.4.2022  

Od 1. do 3. aprila 2022 je v Mariboru potekalo državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice ter za dečke in deklice v plavanju, ki so se ga udeležili tudi plavalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Tekmovanje je bilo zaradi kovidnih razmer prestavljeno iz začetka februarja in iz omenjenih razlogov združeno za obe kategoriji. 


Državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice

Prijavljenih je bilo kar 307 mlajših plavalcev iz 23. slovenskih klubov, le-ti so med seboj merili moči v dopoldanskem delu. Vsi trije mlajši predstavniki Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci so močno popravili svoje osebne rekorde, najboljši uvrstitvi pa je dosegla Katarina Hozjan z 9. mestom na 200 m prosto in 12. mestom na 50 m prosto in 100 m hrbtno. Maruša Šobak je bila 17. na 50 m prosto in 20. na 100 m prsno, Jaka Šeruga pa je v moški konkurenci dvakrat osvojil 29. mesti: na 50 m prosto in 50 m hrbtno.

Državno prvenstvo za dečke in deklice

V popoldanskih bojih pa so barve Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci, med 246 prijavljenimi tekmovalci iz 26. slovenskih klubov, zelo uspešno zastopali tudi dečki in deklice. Luna Bobič je na 100 m delfin osvojila 9. mesto, 11. je bila na 50 m delfin. Vito Ferčak je na svojem prvem državnem prvenstvu osvojil 14. mesto na 50 m prsno in 15. na 100 m prsno. Neža Gabor je v enakih disciplinah osvojila 17. in 18. mesto. Hana Muršak je uspela nastopiti le v petek na 400 m prosto, kjer je osvojila 23. mesto, v naslednjih dneh pa jo je bolezen prikrajšala za nastope. Tudi Maja Kolarič je uspešno vstopila v tekmovalne vode.

»Devet mesecev brez vode v zadnjih dveh letih, rekordno po dolžini v primerjavi z ostalimi slovenskimi plavalnimi klubi, se bo še nekaj časa poznalo v konkurenčnosti. Je pa ta dolga odsotnost pri večini naših plavalcev še povečala željo po treningih, druženju, tekmovanjih in potovanjih, kar se pozna pri sami prisotnosti in zavzetosti na treningih. Za uspehe naših plavalcev v prihodnje, se kljub ne ravno zavidljivim pogojem za delo, ni potrebno bati,« je povedala Tina Hozjan, predsednica Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci.

Vir in foto: Tina Hozjan

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.