https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Podgoršek obiskal Ocean Orchids

07.04.2022 ob 13:00  

Minister Podgoršek je danes obiskal podjetje Ocean Orchids, ki je prejelo prvo pozitivno odločbo za sofinanciranje prve reinjekcijske vrtine v Sloveniji. Uporaba geotermalne energije je izjemen energetski potencial, med drugim tudi v kmetijstvu, za ogrevanje proizvodnih prostorov, kamor spadajo tudi rastlinjaki. 

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je na podlagi Zakona o kmetijstvu ter Javnega razpisa za sofinanciranje stroškov izdelave reinjekcijskih vrtin podjetju Ocean Orchids iz Dobrovnika izdala odločbo o pravici do sredstev v višini 2 milijona evrov, kar predstavlja 70 odstotkov vrednosti projekta.

Minister Jože Podgoršek je ob tej priložnosti dejal; »Veseli me, da smo končno po desetletju truda prišli do prvih javnih razpisov investicij v reinjekcije. Poraba tople vode je eden od pomembnih virov energije v Republiki Sloveniji. Sredstva na Podnebnem skladu nam še vedno ostajajo, zato bomo v tem letu razpis ponovili, ker si želimo čim večje število investitorjev, ki bodo lahko bolj učinkovito uporabljali geotermalno energijo kot vir energije.«

Minister je še dodal, da je tudi tu možen prispevek k večji učinkovitosti, tudi v duhu zadnjih razmer na trgu energije. »Vemo, da nam je vojna v Ukrajini močno otežila dobavo energije in ostalih prehranskih izdelkov, in to je majhen korak, ki pa je za podjetje in Slovenijo zelo velik. Vemo, da s tem stabiliziramo pridelavo in zmanjšujemo stroške ter se ne ukvarjamo s pomočjo zaradi stroška energije, saj imamo energijo v zemlji pod sabo.«

Uporaba geotermalne energije je izjemen energetski potencial, predvsem takrat, kadar se uporablja v kaskadah. Na primer za potrebe proizvodnje električne energije se lahko odvečna proizvedena toplota iz tega naslova uporabi za ogrevanje proizvodnih prostorov, kamor spadajo v kmetijstvu tudi rastlinjaki (za povečanje kmetijske proizvodnje zelenjave) in nenazadanje za ogrevanje daljinskih sistemov za ogrevanje stanovanj v večjih naseljih oziroma mestih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2022 ob 13:35 Magyar Bacsi gost

      Ta je tudi bučjeglavi.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2022 ob 13:44 gost gost

      Naj se samo obiskujejo avtokrati, pa ti, ki se delajo vsemogočne in tak tudi delajo. Direktor toga oceana, pa zdaj od vsepovsod peneze v kup išče pa jamra, kak so v zgubi. Pa se pita zakoj?

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2022 ob 14:06 963 gost

      Ajde dečki, dirkajmo po celi Sloveniji za naš denar, volitve se bližajo.volitve

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2022 ob 14:29 ........ gost

      banda hudičeva, prokleta.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2022 ob 15:01 gost

      Vsi se samo sem v ta rastlinjak hodijo slikat ko so volitve. Tudi Aleksandra Pivec se je nastavlja za davkoplačevalski denar pa v lušti. Še zdaj paradajs je in orhideje za stanovanje v lojubljani za pol cene ima pa vina Koper itd. In to vse za denar vseh Slovencev glupega naroda. Kot pravi Janša in jelinčič.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2022 ob 15:56 Magyar Bacsi gost

      Vagina njej čebulasta.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.04.2022 ob 19:34 gost

      Pa dajte levojaje kretene da pridejo sem !!!!!!! Nihče jih NE VABI ,ker niso nič prispevali k temu da tem dobro gre !!!!! Lejvi si lejvi ---nemaš pojma--konj !!!!!!!!!!!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2022 ob 7:34 gost gost

        saj desnih tudi nihče ne vabi. Volitve se bližajo in ker vidijo da njim voda teče v grlo se hodijo vse povsod kazat. Nej san za nobeno stranko ampak čas je da se JJ poslovi, dovolj je bilo tega zadolževanja in talanja predvolilnih bombončkov, čas je da se posveti sodiščem, saj ima tam kar nekaj odprtih zadev. Z ne izvolitvijo mu bo narod omogočil dovolj časa da se bo lahko udeležil svoji obravnav.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.