https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V občini Velika Polana organizirali Zeleni teden

Velika Polana, 13.04.2022 ob 6:05  

Občina Velika Polana je tudi letos organizirala Zeleni teden, ki se je odvijal med 4. in 10. aprilom 2022.

Občane spodbujajo k ohranitvi našega naravnega bogastva, ki ga moramo zaščititi in poskrbeti tudi za naše potomce, da bodo lahko uživali v čistem in varnem okolju. Zato so k sodelovanju pri 6. Zelenem tednu ponovno povabili vse otroke polanskega vrtca in učence Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana. Motiv letošnjega Zelenega tedna je bil usmerjen k zdravemu in varnemu okolju, o katerem je v svojih delih pisal rojak, pisatelj Miško Kranjec. Letos obeležujemo 60. obletnico izdaje romana Mladost v močvirju, zato je bila tema usmerjena k temu romanu, za katerega je Kranjec prejel tudi Prešernovo nagrado.

Učenci osnovne šole so imeli čez cel teden organiziranih vrsto aktivnosti in delavnic: likovni, literarni in multimedijski natečaj na temo, eko minute, zbiranje uporabnih oblačil, izmenjava semen, naravoslovni dan v Tematskem parku pri Copekovem mlinu ter zbiranje papirja. Otroci vrtca pa so uredili zeliščni vrt, izvedli eko delavnico s starši, ogledali si posnetek Lepši svet in predstavo vzgojiteljic: Pepi in njegovo gnezdo, naučili pa so se tudi pesmico: Košek za smeti.

Zbiranje odpadkov

Med ponedeljkom in četrtkom je potekalo zbiranje vseh vrst odpadkov ločeno po dnevih za vaščane posameznega naselja v občini Velika Polana (kosovni odpadki, nevarni in posebni odpadki, gume, steklo, papir, plastika, oblačila, kovine, les, baterije in akumulatorje, električno in elektronsko opremo ter odpadno jedilno olje in maščobe ...).

Čistilna akcija

V soboto, 9. aprila, je potekala očistevalna akcija, v sodelovanju z Osnovno šolo Miška Kranjca Velika Polana in občinskimi društvi. Očistili so območje vseh treh vasi v občini Velika Polana, ki se razprostira na 19 km2: Velika Polana, Mala Polana in Brezovica. Prav tako so očistili več kot 4 km dolgo brežino potoka Črnec. 

Po poti Palčka Polanskoga

Letos so Zeleni teden sklenili v nedeljo, 10. aprila, ko so ob 14. uri kolesarili Polanskimi Pucki in dlani KK Biciklin  po poti Palčka Polanskoga in si ogledali prekrasno naravno dediščino. Pri Tematskem parku Copekov mlin so učenci projekta Turizmu pomaga lastna glava, ki so že večkrat bili nagrajeni z zlato medaljo za svoje projektne naloge, predstavili Polansko vodo — mojo vodo, ki je prejela certiitkat Voda iz pipe.

* Foto: Občina Velika Polana

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2022 ob 6:15 Franc gost

      Grablaši🤣🤣

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.04.2022 ob 6:50 gost

        (Franc) Idam doj po kobilji pijan kak žandar , pa me sreča moj pajdaš ki ga preci ma ...idt..........pelaj me domu vačik jaz nikdar ne pridem donu..........debeli

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.