https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na DOŠ Prosenjakovci predstavili projekt novogradnje in rekonstrukcije šole

Prosenjakovci, 08.04.2022 ob 15:00  

Na Dvojezični osnovni šole Prosenjakovci je v petek, 8. aprila 2022, potekala predstavitev projekta Novogradnja in rekonstrukcija DOŠ Prosenjakovci ter ogled novih prostorov šole.

Gre za projekt, ki ga je sofinanciralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v višini 702.968,50 EUR. Občina Moravske Toplice je prispevala 357.031,50 EUR. Izvajalec del pa je Blisk Montaža d.o.o. iz Murske Sobote.

Projekt so predstavili ravnateljica DOŠ Prosenjakovci Jožefa Herman, župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač, sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Mitja Slavinec, poslanec v Državnem zboru Ferenc Horváth ter predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Moravske Toplice Zsuzsi Vugrinec.

V okviru projekta sta si Občina Moravske Toplice in DOŠ Prosenjakovci zadali novogradnjo pomožne večnamenske stavbe, nadstrešek I. triade in rekonstrukcijo dvojezične osnovne šole z zamenjavo strojnih in elektro inštalacij v notranjosti objekta ter sanacijo sten in tal.

V prvem delu projekta je bila izvedena rekonstrukcija šole in s tem je bila omogočena vrnitev učencev 1. oktobra 2021 nazaj v obnovljene šolske prostore. Dela so se nadaljevala z gradnjo pomožne večnamenske stavbe in nadstreška terase prve triade.

»Dela v notranjosti so sedaj končana. Imamo sodobno urejene učilnice, sanitarije, telovadnico in računalniško učilnico s knjižnico. Na novo je opremljena gospodinjska učilnica. Posodobljen je varnostni sistem in ozvočitev šole,« je uvodoma povedala ravnateljica Jožefa Herman in dodala, da so tekom del naleteli na velike težave: »Vlaga je uničila dobršni del predmetne stopnje in kuhinje. Podirale so se nam stene, dela so se povečevala prav tako kot tudi finančna sredstva.«

Župan Alojz Glavač je dejal, da je med rekonstrukcijo pouk potekal v zahtevnih razmerah in se ob tem zahvalil ravnateljici in učiteljem, ki so v tem času opravili veliko prostovoljnega dela, ter Lovski družini Prosenjakovci, ki je en mesec gostilo učence.

Posebej je izpostavil spreminjanje cen v gradbeništvu in vsa dodatna dela, ki jih je bilo potrebno opraviti. Poudaril pa je, da zgodba še ni zaključena, saj šolo in Občino Moravske Toplice v prihodnje čaka še obnova toplotne izolacije osnovne šole, zamenjava oken ter ureditev okolice v ocenjeni višini približno 400 tisoč evrov. Z deli nameravajo začeti med šolskimi počitnicami.

Da je do investicije sploh prišlo sta bila v veliki meri zaslužna sekretar Mitja Slavinec in poslanec Ferenc Horváth. Slavinec je izpostavil, da so se ob pogajanjih za sofinanciranje investicije dogovorili še za stalna sredstva za vzdrževanje objekta.

Horváth je ravnateljici in županu čestital, da sta se odločila za tako pomemben projekt. »Menim, da je res zelo pomembno v kakšnih okoliščinah se učenci učijo, kakšni so pogoji dela za delo učiteljev in vemo, da je bila ta šola res že potreba obnove«, je dejal.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.