https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Čaka nas vetroven konec tedna, Arso izdal opozorilo

08.04.2022 ob 14:20  

Vremenoslovci danes popoldne opozarjajo na močen veter, razglasili so rumeni alarm. Vreme bo danes sicer oblačno, Jutri pa lahko pričakujemo od severa padavine in ohladitev ter okrepljen severni veter.

Popoldne bo pretežno oblačno, le na vzhodu bo še nekaj sonca. Ponekod v hribovitih zahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo po celotni Sloveniji dosegal maksimalno hitrost od 50 do 70 km/h. Temperature bodo od 12 do 18, na vzhodu in ob morju do 20 °C, poročajo vremenoslovci na Arsu.

Jutri bo vetrovno in deževno

Jutri bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Pihal bo jugozahodni veter. Proti poldnevu se bo od severa začel čez Slovenijo pomikati pas padavin z okrepljenim severnim vetrom in izrazito ohladitvijo. Sprva bodo tudi posamezne nevihte.

Zgodaj popoldne bo ob prehodu hladne fronte predvsem pod Karavankami in ponekod v severovzhodni Sloveniji severni veter lahko presegal hitrost 70 km/h. Za večji del Slovenije, vključno s Pomurjem je za jutri razglašen oranžen alarm za močan veter.

Meja sneženja se bo spuščala, predvsem na Notranjskem in Kočevskem lahko tudi do okoli 500 m nadmorske višine. Jutranje temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem okoli 14 °C, popoldne pa se bo hitro hladilo.

Obeti

V noči na nedeljo bodo padavine od severa povsod ponehale. V nedeljo bo sončno s hladnim jutrom. Popoldne bodo v notranjosti posamezne kratkotrajne plohe. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter. V ponedeljek bo pretežno jasno, jutro bo hladno.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.