https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti včeraj prijeli kar 29 tujcev

08.04.2022 ob 14:35  

Včeraj v dopoldanskem času so policisti PP Ljutomer med varovanjem državne meje na relaciji Krapje – Veržej opazili dve vozili tujih registrskih oznak. Vozili sta bili izsledeni, vendar na zakonite znake za zaustavljanje vozil nista zaustavili.

Med postopkom zaustavljanja je voznik osebnega vozila, belgijskih registrskih številk v naselju Stara nova vas zaradi neprilagojene hitrosti v križišču zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v robnik pločnika. Po trčenju je s kraja pobegnil, vendar je bil s strani policistov izsleden in prijet.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 25-letni moldavski državljan vozil neregistrirano vozilo, v katerem je prevažal 11 tujcev, državljanov Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Za povzročitev prometne nesreče je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Voznik drugega osebnega vozila, bolgarskih registrskih številk pa je v naselju Bunčani zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v ograjo. Voznik vozila je s kraja pobegnil. Kljub obsežni iskalni akciji, v kateri je sodeloval tudi helikopter slovenske policije, ni bil izsleden. Na kraju je bilo prijetih 10 državljanov Indije in 2 državljana Bangladeša.

Moldavskemu državljanu je bila, zaradi utemeljenega razloga za sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (308.čl. KZ-1), odvzeta prostost ter bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

V večernem času istega dne je bilo na območju Šafarskega prijetih še šest tujcev, državljanov Afganistana, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo.

Policijski postopki s tujci še potekajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2022 ob 15:28 gost

      Kaki tujci saj so pa vsi dobrodošli samo Slovenci niso v Sloveniji dobrodošli. Gdor prestopi mejo z Slovenijo ga čaka zdravstveno zavarovanje, stanovanje ali apartma na debelem rtiču, žepnina, delavno mesto brez delavnih iskusenj. Slovenci keri imajo več kot 30 ali se več delavne dobe pa nobene žepnine, nobene socialne pomoči, brez zdravstvenega, brez službe, brez stanovanja itd. To je socialna država za tujce ne za Slovence. Ampak vlijo pa ti ni vredni Slovenci ne ti kerim vlada debilna vse nudi na pladnju.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.04.2022 ob 18:02 gost

      Vidiš to ljudje hočejo nej leva teleta ki nič ne dajo ! Državna meja Krapje Veržej !? se pravi da je že meja na muri !!!??????? Pravilno samo da levojajarji propadnejo v prekmurju--orban jih zredira za vse večne čase

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.04.2022 ob 19:40 gost

      Kaj si ti bedak hotel povedati sploh sam sebe ne razumeš. Gdo koga noče to so lahko samo desni buziji keri samo lažejo kradejo zavajajo si lastijo kar ni njihovo. Štekaš hlapec SDS, nsi,razdelimo Slovenijo kao povežimo Slovenijo sami propadli poslanci. Debili

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.