https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: Napad na železniško postajo polno ljudi Zelenski označil za vojni zločin

09.04.2022 ob 9:40  

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je petkov napad na železniško postajo v Kramatorsku označil za vojni zločin. Poudaril je, da bo morala Rusija odgovarjati za napad na sojenju, ki bo zagotovo sledilo. Obenem je pozval mednarodno skupnost k odločnemu odzivu na napad, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Tako kot pokol v Buči, kot številni drugi vojni zločini, bo tudi raketni napad na Kramatorsk ena od obtožnic na sojenju, ki se bo zgodilo," je povedal v petek v svojem rednem nočnem nagovoru. "Odgovornost je neizbežna," je poudaril.

Mednarodno skupnost pa je pozval k odločnemu odzivu na grozodejstvo. "Pričakujemo odločen, globalen odziv na ta vojni zločin," je dejal.

V petkovem ruskem raketnem napadu na železniško postajo v Kramatorsku na vzhodu Ukrajine, ki jo uporabljajo za evakuacijo civilistov, je bilo ubitih najmanj 50 ljudi, med njimi pet otrok, v bolnišnico so prepeljali več deset ljudi. Župan mesta Oleksander Hončarenko je dejal, da naj bi bilo na postaji v času napada 4000 ljudi. Napad so ostro obsodili številni predstavniki držav in predstavniki EU. Ruske oblasti zavračajo obtožbe in za napad krivijo Ukrajino.

Zelenski se je v nagovoru tudi zahvalil delegaciji in predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen za osebno posredovanje in pomoč pri vzpostavitvi skupne preiskovalne ekipe, da se bo odkrilo resnico glede dejanj ruskih vojakov ter se jih privedlo pred roko pravice.

Napovedal je še, da bo Ukrajina v roku enega tedna izpolnila vprašalnik Evropske unije, ki služi kot podlaga za začetek pristopnih pogajanj. "Naša vlada namerava pripraviti odgovore hitro in kakovostno. Menim, da bo to v roku enega tedna," je pojasnil.

Ursula von der Leyen je v petek Zelenskemu izročila vprašalnik, ki naj bi služil kot podlaga za razpravo v prihodnjih tednih. Kot je povedala, bo EU nudila podporo Ukrajini, da bi izpolnjevanje vprašalnika zaključila v nekaj tednih in ne nekaj letih, kot je to sicer običajno.

Spopadi se nadaljujejo na vzhodu Ukrajine

Napadi ruskih enot na območju Donbasa na vzhodu Ukrajine se po navedbah ukrajinske vojske nadaljujejo. Ruske sile naj bi se med drugim trudile prevzeti nadzor nad že tedne obleganim Mariupoljem. Ameriško obrambno ministrstvo pa je v petek opozorilo, da Rusija znova krepi svoje enote z dodatno opremo in vojaki, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2022 ob 10:02 gost

      Lažnivec, drogeraš, beraba, svinja, suženj Amerike, ......................

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 10:22 umetnik gost

        Daj Srbin nehaj z takimi bedarijami pa se strezni že ! Mogoče imaš prav toda tudi meni je ta Zelenski nekam čuden ?!

        10 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 10:29 kilonja gost

        Budalo ki se iz genocida delaš norca. Saj jaz to že ves čas trdim da imate levičarji hude podobnosti s Hitlerjem ., v vaši retoriki je sam bes, sovraštvo, drugače misleče bi pa najraje pobili. Ni čudno, vaša smrdljiva crkotina od Jugoslavije je zrasla na krvvavih tleh povojnih pobojev , kraj, zlorab itd...ne moreš biti drugačen, ste Hitler v drugi preobleki .

        9 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 10:32 gost

        Kilonja, vsi dokazi kažejo, da je bila raketa Ukrajinska in izstreljena iz ozemlja, ki ga kontrolirajo Ukrajinci. Ti pa piši kar hočeš.

        12 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2022 ob 10:34 gost

      Putin je pokazal kako je nesposoben in ne močen vojak z vojakom ampak je udaril po nedolžnih , nemočnih civilistih . Zlo, njegovega dejanja . Slava Ukrajini !

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 10:49 gost

        Toliko si prizadeti v glavi, da ne veš da je Slava Ukrajini klic, ki so ga uporabljali ukrajinski nacisti. A, ker ga je izrekel Janša, ga ti ponavljaš, ne, da bi sploh vedel kaj pomeni in kdo ga je uporabljal. Verjetno niti tega ne veš, da v pisarni Zelenskega na steni visi slika nacista Stepana Bandere in ga Zelenski časti kot junaka. A bataljonih Azov, ukrajinskih neonacistov, ki so 8 let ubijali Ruse v Donecku in tudi zdaj Ukrajince, ki hočejo zapustiti mesto, pa verjetno s svojimi plitkimi možgani tako še nisi slišal, ker tega v naših cenzuriranih medijih pač ne pišejo.

        11 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 10:58 2021 gost

        To kaj dela Putin v Ukrajini in že pred vojno agresijo, ....to počno samo komunistične p...e, saj se je isto dogajalo v bivši Jugoslaviji iz strani JNA v Bosni in Hrvaški. Laž je nesmrtna duša komunizma. Par raket bi bilo potrebno poslati v Moskvo, pa bi videli Ruse kako bi se akapultirali čez Ural v Sibirijo. Sedaj se točno vidi, da oni niso narod o katerem so nas v komunizmu učili.

        14 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 11:15 gost

        2021, a ti bi na Moskvo poslal rakete, da bi napravil tretjo svetovno vojno? Torej vam desnim ni za mir? Še več klanja in več mrtvih si želite? Dokler bosta Amerika in EU v Ukrajino pošiljala orožje ne bo miru pa naj politiki lažejo kar hočejo. NIKOLI NI BIL Z OROŽJEM DOSEŽEN MIR IN TUDI TU NE BO. MIR BO DOSEŽEN S POGAJANJI IN NE Z OROŽJEM. Mediji so iz vas napravili Rusofobe. Neonacistična Ukrajina je pa za vas junak. Ko so Ukrajinski neonacisti 8 let ubijali Ruse v Donecku, so se EU, NATO in Amerika delali slepe. Zakaj le je EU blokirala vse ruske medije v Evropi? Da lahko v svojih medijih širijo laži po svoji želji. Kakšna demokracija je to, da drugi neodvisni države v trenutku ukradeš premoženje???????????

        9 15 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.04.2022 ob 11:20 gost

      jebi se in rasti bosanc 10:49

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 11:54 2021 gost

        Putinu samo diši Azovsko in Črno morje z Ukrajinske obale in Krimom, saj se lepše vidi z krimskega polotoka na Balkan in južno Evropo. Zato Kremelj neprestano neti nemir v Luganski in Donjeski republiki odkar je vojni zločinec Putin na oblasti. Spodrsljaj na Kijev, posledično na celotno Ukrajino, pa sedaj želi (opravičiti) zavzeti največ ozemlja na jugo in vzhodu Ukrajine, saj bo mu pri pogajanju mogoče prišlo prav,- ne pa v celoti. Putin naj odloži orožje, naj zapusti tuje ozemlje in bo mir. Za vso narejeno škodo pa naj Rusko vodstvo odgovarja in nosi posledice tako kot to velevajo mednarodna pravila. Smrt vojnim zločincem!....

        14 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.04.2022 ob 11:32 GTR2022 gost

      Trenutna menjava Ruskega generala se v zahodnih medijih opisuje kot neka slabost in šibkost, realnost je povsem drugačna. Za operativno strateško mizo prihaja uspešen general in strateg iz operacije v Siriji. Ker se pravila igre v Ukrajini spreminjajo potrebuješ tudi drugačen pristop. Torej sedaj ni več to kar smo videli, neko "sramežljivo" zadržano Rusko vojsko, v prihodnjih dneh veliko agresivnejša taktika Ruske vojske z novimi orožji, novimi okrepitvami. Realno Rusi nimajo namena obtičat v Ukrajini ker ravno to hoče zahod. Iz izušenj se učiš, to so občutili v Afganistanu. Grozni, lekcija Rusov da velika mesta se ne napada, zato Kijev niti nikoli ni bil cilj. Zahod ni cilj Rusije, ker je tam povsem protiRusko prebivalstvo. Bazen Donbas, Odessa, Nikolaev, odsekati Ukrajino od morja, buffer cona za Lugansk, Donjeck..Te vojne bo kmalu konec, edino če se vmeša NATO..potem pa vemo kaj sledi, "total krieg" samo ne želimo si tega, to ni naša vojna

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.04.2022 ob 11:53 kilonja gost

      Kilonja, vsi dokazi kažejo, da je bila raketa Ukrajinska in izstreljena iz ozemlja, ki ga kontrolirajo Ukrajinci. Ti pa piši kar hočeš. ..debeli debeli, če bi tako zgodbe si Janša izmišljal bi se tebi zmešalo...kaj res misliš da je ves Svet bedast in bolan ? Samo Russka resnica je prava resnica ? Novinarji iz vsega Sveta so v Ukrajini, med njimi kup protijanšističnih pisunov ki vidijo kaj se dogaja...tudi velika večina strank z levega pola se zgraža nad dogajanjem v UZkrajini..pa dobro, ne bi rekel da se gre za Švedsko, bi človek pomislil da jim želi kdo kaj podtakniti, a govopra je o Riusiji, o Rusih, grobih ljudeh, ki so po 2 dv. vojni pobili 20 milionov svojih ljudi, govora je o Rusih za katere je človeško življenje na nivoju živali...če se vsi realno in normalčno ozremo na rusko mentaliteto v zgodovini vemo da imamo opraviti z grobijani, ki jiim ni mar niti za svoj narod , tudi danes lahko to vidimo na svoje oči, tisoči po nepotrebnem umrlih ruskih vojakov in lakota za ruski narod ki sledi . Očitno ima Putin metastaze od tumorja že na možganih in se še gre zadnjo bitko s katero bi se rad vpisal v zgodovino, a žal se bo postavil na seznam v družbi Stalina, Hitlerja, POl pota, Mauzetunga itd...

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.04.2022 ob 12:02 kilonja gost

      DEbeli, na katero stran se boš pa zdaj postavil ha ? težka bo...Sovražnega govora in nasilja proti Srbom na Hrvaškem je vse več, je v četrtek sporočila osrednja organizacija srbske skupnosti na Hrvaškem Srbski narodni svet (SNV).

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.04.2022 ob 12:20 Jože gost

      Nečloveško rusko barbarstvo je potrebno najstrožje kaznovat in obsodit .

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 12:35 gost

        KAJ PA AZOVSKO IN AMERIŠKO BARBARSTVO? kAJ SI RES TAKO ZABITI, DA NE VEŠ KAJ SE V JEMNU DOGAJA? PA PREDTEM V ŠTEVILNIH DRŽAVAH, KI STA JIH NAPADLA IN UNIČILA AMERIKA IN NATO??????????' PRIMITIVEC IN AMEROFIL.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.04.2022 ob 12:39 gost

      Naše osnovne vrednote - mir , demokracija , solidarnost , vladavina prava ,,,,,,,,,,

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.04.2022 ob 13:04 gost

      Zgodovina se ponavlja. Zato ker se nič ljudje ne naučijo iz nje. Hitler je 5 let zavajal svet da nima taborišč. Srbija z miloševčem, šešeljem, mladičem na čelu so zavajali veš svet da ni nobenega genocida. Zdaj se to dogaja v Ukrajini spet zavajajo agresorji in nikomi nič. Zato ker se samo na vseh zasedanjih grejo debatni krožek brez konkretnih zaključkov se bo to še vedno dogajalo.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.04.2022 ob 14:05 resnica gost

      Zelenski je filmski igralec svet mu pa verjame,resnica o vojni bo verjetno prišla prepozno ker bo Rusija uporabila jedersko orožje in to vam bo naj jasno kot beli dan.Kdo je kriv za vojno, čisto enostavno Amerika Evropa je pa osel,ki verjame Ameriki,Amerika je to vojno pripravljala že pred 10 leti ukrajina je pa naj revnejša država v evropi,in kaj je cilj Amerike da Evropo prisili da gospodarsko sodeluje z Ameriko,ker so Amerikanci izgubili kompas z kitajci ali pa Kitajci nočejo več sodelovati z Ameriko vse je to zelo dobro načrtovano ampak je evropa osel in osel bo ostala ampak mi navadni smrtniki bomo najebali glede gospodarstva in cen.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.04.2022 ob 17:09 Jože gost

      To kar počne Putinova soldatska vojska je tisočkrat hujša od od strani ,ki so jih povsod - tudi na Poljskem in v Ukrajini počeli nemški nacisti . Kako lahko ta zločin izkoriščaš za zmanjševanje obsega grozovitosti nacističnih zločinov njihovih kolaborantov pred in med drugo svetovno vojno ? Kako so lahko takratni zločini manjši od grozot tega ruskega nacionalističnega imperializma . ? Zločin je zločin ,,,,,, Ruska vojska je taktično in strateško ostala v letu 1945 ko je potekala bitka za Berlin . Nečloveško rusko dejanje je potrebno kaznovati najstrožje .

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.04.2022 ob 17:44 gost

      Vse komentatorje tukaj bom vprašal: po kolikšnem času začne človeško truplo razpadati in smrdeti? Tu se pa vsi sprehahajo mimo trupel, ki so že več tednov tu in sploh ne opazijo ne razpadanja in ne smradu. Naj mi nekdo pameten razloži kako je to mogoče. Zakaj mediji ne poročajo, da je imela raketa, ki je ubila več kot 50 ljudi na železniški postaji, ukrajinske oznake in je priletela z ozemlja kjer so bili Ukrajinci? In ta drogirani Zelenski je bil celo užaljen, ko ga je nemški politik vprašal kje ima dokaze, da so to storili Rusi. Zakaj nam mediji poročajo samo tisto kar jim zlaže Zelenski? RAZMISLITE.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.04.2022 ob 18:38 Karel K. gost

      Vprašaj ti insajderja, tam boš zagotovo lahko prebral ti 73. Pa veš, da je tam hladno vreme, tam je še zima. Kar si ti tu napisal iz svojega repertoarja, se tega nebi sramovala niti Putinova predstavnica za tisk, katera govori norosti katere ji Putin naroči. Pa si še toliko neolikan, da postavljaš drugim vprašanja. A te ni sram, da pripadaš človeškemu rodu. Zares si posredni zločinec vendar se v tej državi vbse to dovoli. To pusti Pomurec, da se takšni bedaki izživljajo, ne dovoli pa, da bi mnenje povedali o včerajšnjem zboru Fajonove falange katera govori o demokraciji katere baje ni. Pa oni so vodili državo zadnjih 30 let in so oni ignorirali demokratične standarde ves čas in so na vodilna mesta postavljali nekdanje udbovce, v pravosodje, na ustavno sodišče na mesta mednartodnih sodnikov in predstavnikov institucij. To je žalost slovenske politične elite in sramota za EU, da je lahko takšna država s tako podlo lažnivo Putinovsko politično elito sedi v Bruslju skupaj z voditelji demokratičnih držav. Tudi slovenski politiki v Bruslju že 30 let lažejo kot Putin in njegova tiskovna predstavnica o dejanskem stanju v Sloveniji kjher se človekove pravice kršijo že 30 let in sao zatirani poliitčno drugačemisleči.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 18:59 gost

        Rusofob Karoly ne piši norosti. Če nisi sposoben odgovoriti na vprašanja, ne piši komentarja in ne širi neke svoje pravljice. Za primerjavo ti pa povem, da je trenutna temperatura v Kijevu 11 stopinj Celzija, v Murski soboti pa 7 stopinj Celzija.

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 19:03 gost

        Karoly, v Buči je še topleje, 12 stopinj Celzija je trenutno. To glih ni neka zima kot ti pišeš. In pri tej in višji temperaturi trupla še kako razpadajo in smrdijo.

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.04.2022 ob 19:36 Karel K. gost

      Saj nisem od tebe pričakoval kaj pametnega kot odgovor. Lahko bi ti vse narisal pa bi ti imel drugačno insajdersko lažno mnenje, da bi le upravičil svoje nagnenje k upravičevanju zločinov katere povzročajo tvoji Putinovci. Kaj misliš, da so te ljudi sem privlekli iz mrtvašnic v Ukrajini kjer imajo zamrznjena-ohlajena trupla umrlih ljudi. Vlačili so jih iz grobišč. V Nemčiji je policija prepovedala poveličevanje zločinov na demonstracijah, ti pa še vedno v tej sloveniji lajaš norosti in poveličuješ zločince in njihove zločine imaš za legalno dejanje. Vse dotlej, dokler boš ti in tebi podobni na prostosti bo Slovennija drvela v propad. Seveda se tega veseliš in upaš, da prideta sem Orban ali Putin katera bosta postavila svojo marionetno oblast v Sloveniji.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2022 ob 19:51 gost

        Rusofob Karoly, ker si na zelo dolgi lajtngi ( pač tvoj nizki IQ ) te bom vprašal kaj, če pa ta trupla niso tako dolgo tam kot pravijo Zelenski in njegovi? Dalje pa sam misli, če imaš vsaj malo pameti.

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.04.2022 ob 8:43 gost

      Karel Kozic in Jože, bodita toliko razumna in preberita današnji Insajder ( lahko tudi Nulto Tačko ) in vsaj razmislita o tem kar tam piše.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.04.2022 ob 10:03 Karel K. gost

      Insajder 73, ti si pa preberi Jožetov komentar 7.01 in kv katerem ti nastavlja karakteristike tvoje osebnosti in tvojega umskega podstrešja.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2022 ob 10:21 gost

        Takšna pička boječa si, da si ne upaš prebrati resnice v Insajderju in raje verjameš v pravljice zdrogiranega Zelenskega. Sploh ni pomembno kdo in kakšen sem jaz, pomembna je RESNICA, ki je v zahodnih cenzuriranih medijih ne boš našel.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      10.04.2022 ob 12:42 kilonja gost

      debeluhar..Dve nordijski državi - Finska in Švedska - bi se lahko kmalu pridružili zvezi Nato. Gre za potezo, ki bi najverjetneje močno razjezila Moskvo in ki bi lahko še dodatno zaostrila dogajanje v Ukrajini. Ruski predsednik je namreč od Nata zahteval, naj preneha širjenje na vzhod ter naj v zvezo ne sprejema novih članic. Razprave o pridružitvi teh dveh severnih držav so sicer prav po ruski invaziji na Ukrajino postale izjemno resne, glede na izvedene ankete pa se je podpora za vstop v zavezništvo na Finskem v tem času kar podvojila. Podoben premik v javnem mnenju pa se je zgodil tudi na Švedskem.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      10.04.2022 ob 12:44 kilonja gost

      preberita današnji Insajder...to je isto kot če bi bral Putinove sms- e :) ali še huje, kot če bi bral tvoje idiotizme .

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      10.04.2022 ob 12:55 kilonja gost

      ¸Debeli kaj boš zdaj s Švedsko ha ? Vsi so te izdali, Biden, Šarec, Švedska, Htvati..zdaj pa hitiš k Orbanu, pa hvališ Jelinčiča na vse pretege...zdaj še samo čakamo da boš z Murino zastavo mahal pred Fazanerijo in pozdravljal Murine nogometaše :))))

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      10.04.2022 ob 12:58 kilonja gost

      Igor Mekina je za vse Janševe pisunčke Bog i batina...to pa res, pravljice od tvojega šizofrenika še brata Grim ne bi zmogla preseči, kaj šele da bi se Nova24 kosala z bedarijami ki jih bereš ti . Debeli kaj ti je zdaj manj ljubo, Janša ali Mura ?

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      10.04.2022 ob 13:01 Jože gost

      30 . let je minilo vojne v Bosni in Hercegovini . V 21 stoletju se to nebi smelo dogajati . Kako globoko je padla nekoč slavna ruska vojska ! Množični poboj v ukrajinskem mestu Buča ! Raketni napad na železniško postajo v Kromatorsku ,,,, Napad na postajo je bil namen pokola na civiliste , ki so čakali na evakuacijo .Rusi so vedeli , da je postaja polna civilistov . Ogabno ,,,,, Fakt je da Putin brez razloga napada Ukrajino . Žrtvuje Ukrajince in svoje vojake . Za ruse je mrtev vojak strošek ? Da rusi ne spoštujejo prioritete svojih mladih vojakov , je znak nezaslišanega barbarstva ruskega režima . Kaj o tem čutijo starši pobitih vojakov kaj do Putina , Lovrova in ruskih generalov ,,,,,,,, Kako starši gledajo na to ? Kdo bo ustavil in kdaj ? Res nihče nima te moči ? Kakšen bo rezultat na koncu ? Kdo je napadel Ukrajino že leta 2016 ? Rusi bodo postali kot S . Koreja ,,,, Ruski režim nima nič skupnega s komunizmom ali socializmom . razen avtoritarnega načina vodenja nekega nezmotljivega vodje , ki je uzurpiral oblast Edina razlaga je , da sovražijo ZDA , ki je po drugi svetovni vojni preprečila širitev komunističnih režimov po svetu .

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      10.04.2022 ob 13:08 gost

      Insajder je fake medij, s tem kar piše mekina pa si niti riti ne bi obrisal, res si najšo primerjavo.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2022 ob 7:01 Jože gost

        17:44 Ko snemajo tam položijo trupla mrtvih po tvojem mišljenju in snemajo film Apokalipsa butl zahojeni nečloveški ! Bolj pišeš bolj si nor ! Ne kaži to na portalu ,,,,,,,,,,,

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.