https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: V okolici Kijeva doslej odkrili več kot tisoč trupel

11.04.2022 ob 9:20  

Na širšem območju Kijeva so doslej po navedbah ukrajinskih oblasti odkrili že več kot 1200 trupel. Na vzhodu države se medtem ljudje pripravljajo na obsežne spopade. 

Na širšem območju Kijeva so od umika ruskih sil našli 1222 trupel, je v nedeljo povedala ukrajinska generalna tožilka Irina Venediktova. Oblasti trenutno preučujejo 5600 primerov domnevnih vojnih zločinov, ki naj bi jih zakrivile ruske sile od začetka invazije, identificirali pa so več kot 500 domnevnih vojnih zločincev, med njimi so tudi višji predstavniki ruske vojske. "Kar vidimo v vseh regijah Ukrajine, so vojni zločini, zločini proti človečnosti in delamo vse, da bi to popravili," je poudarila.

V Ukrajini se medtem nadaljujejo spopadi predvsem na vzhodu države. V napadu v Harkovu sta v nedeljo umrla najmanj dva človeka, dan prej pa deset "Ruska vojska nadaljuje vojno proti civilistom zaradi pomanjkanja zmag na fronti," je na Telegramu zapisal regionalni guverner Oleg Sinegubov.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem znova opozoril, da se ruske sile pripravljajo na še obsežnejše operacije na vzhodu države. "Pripravljamo se na njihove akcije. Odgovorili jim bomo," je zagotovil. Tudi namestnica obrambnega ministra Hana Maljar je opozorila, da Rusija vztraja pri zavzetju vzhoda Ukrajine.

Številni skušajo še vedno zbežati pred pričakovanimi spopadi na vzhodu. Po navedbah guvernerja Luganska Sergija Gaidaja na dan območje zapusti od 2500 do 2700 ljudi, okoli 20 do 25 odstotkov prebivalstva pa ostaja tam. Z območja so med drugim rešili okoli 50 ranjenih in starejših pacientov, ki so jih na varno ob podpori Zdravnikov brez meja odpeljali s posebnim bolniškim vlakom ta konec tedna. Načrtujejo pa nove evakuacije.

Trajajoči spopadi pa pomenijo tudi vse večjo škodo za gospodarstvo Ukrajine. Namestnik ukrajinskega ministra za gospodarstvo je ocenil, da nastala škoda doslej znaša 1000 milijard dolarjev. Ukrajinska vlada je v nedeljo sicer prvič od začetka vojne dala na voljo sredstva v višini okoli 31,2 milijona evrov za nujno odpravo škode in popravila.

Ukrajinski BDP se lahko letos prepolovi

Bruto domači proizvod Ukrajine bo letos, če se bo ruska invazija nadaljevala, upadel za 45,1 odstotka, je v nedeljo napovedala Svetovna banka. Razlog za tako velik padec so veliko število podjetij, ki so zaradi vojne zaprta oziroma delujejo omejeno, zmanjšani državni prihodki in omejitev izvoza nekaterih dobrin, kot je žito, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2022 ob 9:40 gost

      V okolici Kijeva doslej odkrili več kot tisoč trpel mislite trupel, na frontni črti so običajno trupla ?!

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.04.2022 ob 10:11 Jože gost

      Komu ta vojna koristi ? Ukrajincem , invalidom , tistim , ki so izgubili najdražje ne ? Niti rusom , ki so bili ubiti ali ranjeni ! Tudi mladim rusom , ki so zapustili oziroma zapuščajo državo , prav tako Ruskim bogatašem ne ! Je pa nekdo , ki dela v njihovo škodo . V vojni se mastijo drugi ,,,, mogoče Amerika ,,,,, Ja v Ruskih medijih je samo resnica ,,,,, čista resnica,,,,, in brutalna resnica , tudi če je cenzurirano na polno ,,,,, Rubelj je proti dolarju še pridobil na vrednostih v EU narašča inflacija , zmanjkuje poceni surovin , obeta se recesija . Proti komu so uperjene sankcije ? Diši po zlomu malega gospodarstva , srednje velikih podjetjih kateri so garant za visok standard življenja . EU se je znebila vodkarskih izsiljevalnih manipulatorjev . Tokrat gre za zgodovinsko najhujše sankcije . Ja tisti , ki so največ sodelovali z Rusijo , je zanje to velik udarec . Zločinec Putin je vojno v Ukrajini že izgubil ,,,, v nobenem primeru ne more zmagat . Lahko še samo pobije narod , kot je do sedaj . Putin je začutil svojo priložnost , da podkupi nemške politike , izkoristi za invazijo za ponovno ustanavljanje SZ Ceno za to pa plačuje EU , največ pa Ukrajina !

      18 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.04.2022 ob 10:18 gost

        Nemški kancler Scholz ti je jasno povedal: " Minili so časi, ko je vse bilo poceni." Si razumel komu koristi ta vojna?

        12 12 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.04.2022 ob 10:16 ASDF gost

      Ukronacisti so ubili več ukrajincev kot rusi

      19 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.04.2022 ob 10:54 Karel K. gost

      Insajder 73, nisi edini, tudi v Evropi obstajajo in so vas razkrinkali, posebej v Nemčiji, tudi ti si proruski propagandist za kar si dobro plačan v Sloveniji in tudi danes boš dobro zaslužil za zgoraj napisane zmazke in propagandistične prispevke v korist ruskih zločince na čelu z psihopatom Putinom. Po tvoje se je teh tisoč ali dva tisoč Ukrajincev dobrovoljno ubilo, da bi se Rusi prikazali kot nežna bitja kot čloovekoljubi. Tudi Evropa mora občutiti posledice te vojne, saj se Ukrajinci tudi za svobodo preostale Evrope. Seveda so Evropejci, torej tistzi pohlepni privilegiran divjekapitalistični sloj je mislili, da bodo z to vojno samo kasirali, Ukrajinci pa bodo umirali. Zdaj smo na vrsti Evropejci srednji in nižji sloj, da se upremo tej privilegirani krvosesni golazni katera vse draži, da bi dobiček še povečala. Tudi mi moramo začeti svoj boj za osvoboditev od teh krvosesov, kateri izkoriščajo vsakršno trpljenje posameznega naroda. Zato se Nemci nočejo sprijazniti s sankcijami na Ruski plin in nafto. Ja Nemci z bivšo kanzlerko Merklovo so pripeljali Putina na tako visoko točko, da je postal samozavesten in agresiven. Morda ga je Merklova pripravljala na to, da naj sproži vojno, da bo Nemčija in nekatere druge države rešile nastali gospodarski problem kateri traja že desetletje, ko "Wachtuma" ni več, ko gospodarstvo stagnira, ko avtomobilska industrija stagnira, druge tako množično donosne industrijske panoge pa ni. Ta politični komplot merklove kaže na to, da se danes v politiki gibljejo ljudje brez ustvarjalne žilice, sami propagandisti in ona je bila ena od njih. Zato tudi razvoja ne znajo ustvariti in preusmeriti drugam. Še vedno se držijo sistema izpred sto let, da je potrebno vse skupaj porušiti in potem spet graditi na novo, ljudje pa bodo spet poslušni njim, saj jih bodo hranili, da bodo poskrbeli, da v naslednjih desetletjih vojne ne bo več.

      17 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.04.2022 ob 11:10 gost

      Karel z njim je težko komunicirati ,ima pač svojo gledanje na določene stvari . 10:54

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.04.2022 ob 11:16 kilonja gost

        Debeli nima nobenega svojega mnenja, on tolče proti tistemu za kar je Janša..čisto preprosto. On je politični nastavljenec, plačanec za 2 centa na komentar, nima nobenega nivoju in samospoštovanja . On je plačan da tukaj dviguje rejting in število komentarjev zato mu je tudi dovoljeno žaliti preko vseh meja, tudi iz žrtev genocida se lahko dela povsem brez težav norca, ampak ni daleč ko bodo organi potrkali na njegova vrata ;) .

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.04.2022 ob 11:24 gost

        Kilonja, pazi, da ne bo kdo prej potrkal na tvoja vrata. Ne misli, da si nedotakljiv, če si Janšev. Na četri oka.

        1 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.04.2022 ob 11:24 Jože gost

      Putinova vojna ni trajala samo 4-5 dni kot si je zamisli .Vojna traja že 45 dni njemu se je načrt izjalovil . Ker drugače ne more prodirat v Ukrajino se pa znaša in ubija nedolžne civiliste . Normalno je , da bo vse očitke ,ki jih je zagrešil krivdo prevalil na Zelenskega ! Kaj še tu ni jasno !

      15 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.04.2022 ob 11:40 Karel K. gost

      Ja, insajder 73 ima zares svoje gledanje na zadeve, vendar je to gldanje zločinsko, vedno je na strani posameznikov in držav katere se s pomočjo povzročanja zločinov preživljajo, širijo in si utrjujejo oblast. Potem pa reče nam kateri temu nasprotujemo, da ne dovolimo drugačnega mnenja. Seveda podpora zločinom je kaznivo dejanje je zločin ne pa drugačno mnenje, zato ta človek sodi v Haag ne pa da soli pamet na tem portalu. Seveda pa se strinjam, da deluje pod neko visiko politično podporo v Sloveniji, saj drugače nebi smel razširjati te smrtonosne propagande. Celo grozi kot je napisal ob 11.24. Če bi ta država bila urejena in pravna in nebi imeli več pravic nasilneži, lopovi, bi njega obiskala policija.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.04.2022 ob 12:25 Karel K. gost

      Dokler bo v Sloveniji javnomnenjska cenzura kot to prakticira Pomurec, ko ne da komentirati npr. Šarca kateri je pred Zvezdo imel 10 ljudi zbranih okrog sebe ob svoji predstavitvi. Pomurec naredi cenzuro temu, da bi Šarcu ljudje povedali resnico o njem in njegovem dosedanjem delu kot komik, imitator in politik. Seveda žaljivih komentarjev ne sme biti ampak resnico mu je potrebno povedati. Te besede bi morda tudi Šarcu pomagale, da bi se zamislil nmad svojo prisotnostjo v politiki in bi morda uvidel, da ni kos tem nalogam, da bi odločal o napredku in razvoju države. To je že dokazal s tem, ko je vrgel puško v koruzo.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.04.2022 ob 14:36 123 gost

        Šarec vsaj upa med ljudi, prasec šiptarski pa niti na soočenje politikov, budale cerkvene

        6 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.04.2022 ob 15:35 2021 gost

        Levo usmerjeni,....nazval bi vas z...spoštovani,...pa vas ne morem, dokler boste podpirali tega malega moskovčana, kateri je izvedel agresijo na sosednjo državo Ukrajino in povzročil toliko vojnih zločinov da si ne zasluži druge besede kot....vojni zločinec. Vkolikor mi samo en komentator navede eno sosednjo državo Rusije, začnevši pri Norveški pa do Črnega morja, pa naprej do Kazahstana in še naprej do Japonske vse do ZDA(Aljaska), da ima Rusija koliko toliko urejene medsosedske odnose, bom spremenil mnenje o Putinu. Še Belorusija pleše po notah tako kot igra Kremelj, pa beloruskemu narodu ni všeč,: razen Lukašenku, ker ima od tega korist.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.04.2022 ob 12:32 gost

      Merklova je nasedla Putinu bivšemu KGB šefu . Zaradi odvisnosti od energetskih virov je Nemčijo zapeljala v slepo ulico !

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.04.2022 ob 12:45 gost

        In kaj bi morala storiti? Odpovedati se ruskim energetskim virom, drugim surovinam, hrani, ...... ter Nemčijo in Evropo vrniti v 19. stoletje?

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.04.2022 ob 13:30 gost

      Nepremišljeno odpiranje vrat množičnim migrantom . Merklnova ne ponudi akcijskega načrta za članstvo Ukrajine . Ceno plačuje cela EU , najvišjo pa Ukrajina

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.04.2022 ob 13:36 gost

        Kaj ni bilo potrebno izpolnjevati določenih pogojev za članstvo v EU? Ukrajina teh pogojev nikoli ni imela in jih še zelo dolgo ne bo imela.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.04.2022 ob 13:58 Karel K. gost

      Slovenija še danes ne izpolnjuje vse pogoje za vstop v EU in je članica. Še vedno ima isti poliitčni sistem kot pred letom 1990 titzoistični, in nič konkretnega koristnega ne prinaša, ukrajina pa, kot mnogi trdite, prinaša Hrano pa tudi surovine, tudi plin in nafto, zato lahko postane članica EU takoj. Seveda je Mrklova z odprtjem vrat sirskim migrantom in malo beguncem v EU z prepričanjem, da prihajajo znanstveniki, strokovnjaki, uničila Evropo, saj je dobila teroriste in lenuhe, malo dela voljnih ljudi, Ukrajini pa ni prisluhnila, saj je bojazen, ker je večja država od Nemčije. prav tako se je Francija z Makronom podrejenim Merklovi, saj Makron ljubi starejše ženske zoperstavljala članstvu Ukrajine,saj bi dobila konkurencu v kmetijski branži. Osebni9 interesi posameznih držav in politikov uničuje Evropo.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.04.2022 ob 14:39 gost

      Kaj te toliko zmoti ,če nekdo napiše dober komentar!...........14:27

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.04.2022 ob 15:00 gost

      Rusija izvršuje in širi informacijo o ponovnem napadu na Kijev in ostale dele Ukrajine . S tem želi prisiliti Ukrajince , da oslabijo fronto v Donbasu in črnomorski obali .

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.04.2022 ob 15:02 gost

      Na splošno je bilo mišljeno 14:43

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.04.2022 ob 15:37 gost

      Vsi vojni strokovnjaki na tem portalu. Eden pa nima pojma kaj se tam dogaja. Tudi sam debil vladni keri se je hvalil kako je bil prvi v Ukrajini. Malo morgen in ne v Ukrajini bil je na Poljsko ukrajinski meji. On sploh Ukrajine ni videl od daleč kamoli od blizu.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.04.2022 ob 15:57 gost

      15:49................. dopisnik, ki še časa ne znaš zapisati. Da nisi mogoče Luka Perš in se imaš za dopisnika?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      11.04.2022 ob 16:28 gost

      NATO je preveč z rezervo gledal te ruske agresivne izpade zadnjih letih .Ruske matere ne bodo pozabile , da so brez pomena izgubile svoje otroke za katere pa se ne bo vedelo nikoli kje je njihov grob .

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.04.2022 ob 16:31 Karel K. gost

      Insajderja boli, če kdo napiše vsebinsko dober komentar, ki ima rep in glavo. To že dela vsa leta koliko ga srečujem na tem portalu. Pisca dobrega komentarja potem žali zmerja in omalovažuje. Saj on ni bil in ne bo nikoli drugačen, vzgojen je bil v duhu titoistične ideologije in prakse ter hudobije, to pa je laž, manipulacija in to, da moraš prepričati8 drugega, da ti imaš prav, da le ti govoriš resnico. Tako so ga vzgajali od leta 1950 in ga vzgojili do 73. leta starosti.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      11.04.2022 ob 18:47 gost

      ATA NA ŠTORU SEDI , MAMA PA SE ZA AGRARNO BORI (rusko dete)

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.