https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ustavno sodišče razveljavilo določbo dviga zdravniških plač

11.04.2022 ob 13:40  

Ustavno sodišče je razveljavilo 48. člen desetega interventnega zakona, ki bi za zdravnike in zobozdravnike zvišal najvišji plačni razred, ki ga lahko dosežejo v sistemu plač javnega sektorja. Med drugim je ocenilo, da izpodbijana določba, ki posega v temelje enotnega plačnega sistema, ni nujen ukrep za odpravljanje posledic epidemije covida-19.

Zadnji interventni protikoronski zakon je bil sprejet konec preteklega leta. Za zdravnike in zobozdravnike je do konca leta 2022 dvignil plačni strop za šest razredov, do 63. razreda.

Zahtevo za presojo ustavnosti dviga plačnega stropa so na ustavno sodišče kot volivci vložili predsedniki petih sindikalnih central, in sicer Branimir Štrukelj, Jakob Počivavšek, Lidija Jerkič, Evelin Vesenjak in Peter Majcen.

Ustavni sodniki so sicer pred dvema mesecema izvajanje presojane določbe zadržali do končne odločitve, saj so ocenili, da bi izvrševanje morebiti protiustavnega spornega člena povzročilo hujše škodljive posledice, poroča STA.

Foto: izrez google

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2022 ob 14:23 gost

      Edini pravilno. Ne more en Ivanček mimo zakonov in predpisov nagraditi svoje kimavce, ki so maltretirali ljudi namesto da bi jih zdravili ( izjemam se opravičujem ).

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.04.2022 ob 16:17 LENDAVČAN gost

      prekleti žohari velke plače pa nič dela

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.04.2022 ob 17:46 gost

      Komunjari pač.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.04.2022 ob 21:13 kilonja gost

      Ustavno sodišče lai Kučanova farma oslov . Kaj mislijo da smo popolni bedaki ? vsE KAR TA VLADA SPREJME JE NEUSTAVNO A VEČINO V USTAVNEM SODIŠČU IMAJO KOMUNAJZERJI, KAKŠNA NAKLJUČJA SO ODLIČITVE KUČANOVIH OSLOV IN OSLIC ,HA?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.04.2022 ob 21:42 Karel K. gost

      Ja, zdravniki pa še bolj v beg v tujino. Vse dejanske strokovnjake je potrebno plačati, tudi zdravnike, ne pa politikante in politične ter strokovne populiste kateri so plačani in so državni funkcionarji in uradniki na temelju diplom katere se lahko smatrajo le kot dokaz o izobrazbi, znanja pa je premalo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.04.2022 ob 8:00 tonek101 gost

      Koliko od teh je pa nazaj prišlo da so videli kak se mora v tujini delati to pa ne pišeš in doktori so s prvim avtobuson nazaj prišli

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.