https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes bo izplačan solidarnostni dodatek upokojencem in invalidom

12.04.2022 ob 9:00  

Upokojencem in prejemnikom invalidskih nadomestil, ki so decembra lani prejemali do največ 1000 evrov pokojnine oziroma nadomestila, bo zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje danes izplačal solidarnostni dodatek za odpravo posledic energetske revščine. Dodatek bo izplačan v višini 150 evrov. 

Solidarnostni dodatek prinaša zakon o nujnih ukrepih za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov. ZPIZ ga bo danes izplačal upokojencem, ki so imeli decembra največ tisoč evrov pokojnine. Prejeli ga bodo tudi upravičenci do invalidskih nadomestil, če nadomestilo, ki ga je uživalec prejel decembra lani, ni presegalo tisoč evrov.

V primeru, da je bila pravica do pokojnine ali nadomestila iz invalidskega zavarovanja priznana 1. januarja 2022 ali kasneje, oseba ni upravičena do tega dodatka.

Znesek izplačanega solidarnostnega dodatka za odpravo energetske revščine se ne bo upošteval v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči, ne bo podlaga za rubež na podlagi sklepov o izvršbi in ne bo podlaga za obračun dohodnine ter prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje.

Vsi prejemniki solidarnostnega dodatka za odpravo energetske revščine bodo s strani zavoda prejeli tudi obvestilo o nakazilu prejemkov.

Do enkratnega solidarnostnega dodatka so upravičeni tudi prejemniki denarne socialne pomoči ali varstvenega dodatka, upravičenci do otroškega dodatka od prvega do vključno šestega dohodkovnega razreda, upravičenci do dodatka za veliko družino za leto 2021 in rejniki. Tem bo dodatek izplačalo ministrstvo za delo, in sicer v četrtek.

Enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 evrov je ob tem uživalcem poklicnih pokojnin s stalnim prebivališčem v Sloveniji, katerih prejemek je za mesec december lani znašal 1000 evrov ali manj, Kapitalska družba že izplačala minuli petek, poroča STA.

 Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2022 ob 9:12 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Gnes pacient tala bonbončke za naiuvneže keri mijslijo ka jin Janša kaj davlem seveda davle 1x zeme 3x.

      13 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.04.2022 ob 12:03 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        AAAAAA,pa tak dêlê,jeseni bo za primitivno nepismene tečaj pismenosti,prijavi se,to bo ti osnova uporabe vilice v levi in noža v desni,medtem pa ne frči pa ne prdi kda buš sünu paštetu.Pozdrav iz Lendave.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.04.2022 ob 15:11 gost gost

        Lendavski nadvojvoda (original) res si original !! - Prijavi se, to bo ti osnova uporabe vilice v levi in noža v desni, medtem pa ?? Kako ko pa sem levak že od rojstva in to pravi ?

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2022 ob 9:31 Fonki gost

      naj se jebejo, da ne dajo tistim, kerim je bla pravica po 1.1. in če vpliva na izredno pomoč, ki jo večinoma prosijo za kurjavo, se potem pride na isti drek, na nič, čisto nobena pomoč to ni. želim jim da počasi mučno zamrznejo, tudi njihovi družinski člani, ker so itak podedovali bolan um od teh, ki sprejemajo take nepoštene odločitve, in ja, najhuje pa, da se bo to 3x dražje vračalo. hjoj kak bi tisto čelavo glavo ______________. jelinčičevo pa še prej.

      13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.04.2022 ob 11:49 gost

        VIJDITE LEVOJAJE odpadnike kako se lepo izražajo !!! Bolan um je pravgotovo v tebi ker NISI človek ampak izrodek !!!! Tisti pišejo take hudobije !!!!!!

        8 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.04.2022 ob 10:44 gost

      To je samo ustvarjanje megle pred volitvami. Kajti zima je že skoraj minila in gdor ni plačal elektrike 4 mesece ker ni bilo prej tega dodatka so mu že odklopili. Mu pa to za nazaj vlada nebo plačala in se priklop. Zato si to naj po tlačijo v to zadnjo plat. Itak so pa to dobili vsi kao krščanski pizdeki blizu vladi keri imajo veliko družino in velike plače. Niso pa dobili tisti keri v tej državi nič nimajo ne plač ne socialne pomoči na z zavoda nič od nič. Imajo pa 30 ali več let delavne dobe z kero soustvarjali to posrani državo ki jih je izbrisala. Samo še čakajo lahko ko krepnejo. So pa tudi volilci na kere vsi vodilni pizdeki pozabijo bodo pa odločali na volitvaj in kar 25. 000 tisoč je takih. To pa ni malo. In vsi keri se tukaj notri najdeta ne voliti vseh desnih goved keri se va posmihajo in vas že 30 lez zavajajo lažejo kradejo vaše prispevke kere ste plačevali v državno blagajno iz kere zdaj nič, nič, nič ne dobite. Zato zdaj pokažite svoje dostojanstvo in vsem lažnivcev in kradljivcev, vladi kera zalaga tajkune, lobiste, itd povejte svoj jasni STOP.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.04.2022 ob 11:06 gost

      Če opozicija nebi pritiskala na vlado niti danes taga dodatka nebi bilo. Kajti vse druge države so že pomagale februarja ko se je vse začelo in ko je bilo še mrzlo.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.04.2022 ob 11:55 gost

      OPOZICIJA je leva nevedna prismoda--neukih napadalnih škodoželjnih ljudi , ki je v večini prisesana na državne jasli in zagovarja samo pravice o dolžnostih pa obveznostih pa noče slišati ! Taki ljudje lahko sobivajo samo sami in še sami bi se med seboj pobili od zavisti !!!!!!!!!!!!!!!

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.04.2022 ob 14:39 123 gost

        V zgodovini Slovenije vse vlade niso toliko škode Sloveniji naredile kot šiptarska z vami bedaki vred

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.04.2022 ob 13:36 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Oni gost,ki omenja Magdiča,jebeš ga,tüdi iz moje krajine nekda rojak,velki psihič,éli ...éli.....baba je "spijzdlila",és té de meni pamet talau....mater ..😀😎

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.04.2022 ob 15:33 gost

        123 tale je tebe namrdal !! sedaj mu je žal ,ker si govno celo življenje ostal !!!!!!tole njegovo dokončno delo si tij izrodek !!!!!!!!!!

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.04.2022 ob 14:59 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pa ka se nouri delate,švcnula je starumi psihiči že nekda,in un de mené pameti včuu.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.04.2022 ob 15:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Razčistimo,moj prijatelj Ivan je kao da Slovenec,brat njegov Rajkec je njegov bankir, njegov brat (polslovenec,začet ko je stari bil v arestu,pek šmhipsa pa ne), je "Rambo",komandos Ukrajinski, čeravno je pedra zelenega pred časom pljuval,je prvak Evrope,samo pištole ne ve odkljocati,pa nič,vsaj pogrbljeno hodi,ciničen,maščevalen do svojih bratov komunistov .

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.04.2022 ob 18:39 gost

      123 Šiptar obrezani te je napravil. Zato pa si v glavi obrezani.Posledice so ti ostale. Vse vlade skupaj niso naredile toliko kot JANŠEVA. Kužiš v glavi obrezani norček.Enostavno si preplitev saj ni čudno ,če pa si LEVUHAR.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.04.2022 ob 18:49 gost gost

      Ti ob 18.39, joj kak si beden, glupi, primitiven, fuknjeni ..... dobro, ka se toga ne zavedaš. Za puklastoga pokvarjenca si glij dober, indri te ne bi meli.. Ka za bede odi po sveti...

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.04.2022 ob 19:41 gost

      VIJDITE !!!!!!!!!!!!!!!!! Gda stopiš levojajarjem na žulj te se malo ne sposerjejo ______gamad naduta kretenska !!!!!! Volitve minejo pa vas vso gamad pospravimo v Sibirijo---oligarhi izrojeni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.04.2022 ob 7:20 gost

      18:49 pridi pa mi ga popuši .Saj za nekaj si dober.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.