https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Razstavljena so najboljša likovna dela osnovnošolcev

Murska Sobota, 21.04.2022 ob 12:00  

Pretekli teden, ob svetovnem dnevu lionizma, je na Slovenski ulici v Murski Soboti potekala svečana otvoritev razstave "PLAKAT MIRU". 

Na odprtju razstave je pozdravni nagovor pripadel podžupanu Mestne občine Murska Sobota Zoranu Hoblaju. Dogodka so se udeležili tudi guverner Lions Slovenija Nino Maletič, conska predsednica pomurskih Lions klubov Marja Dolamič in slovenska pooblaščenka za Plakat miru Karmen Vidmar. Skupaj s predsednikom Lions kluba Murska Sobota dr. Alojzom Šteinerjem so podelili priznanja avtoricam likovnih del in njihovim mentorjem in mentoricam, katerih dela so se uvrstila v klubski ali celo tudi v slovenski finalni izbor v lionističnih letih 2019-2021 (zadnji trije natečaji Plakat miru). Projekt je predstavil Roman Buzeti, koordinator projekta Plakat miru pri Lions klubu Murska Sobota,

Likovni natečaj Plakat miru 

Likovni natečaj pod imenom Plakat miru je mednarodni natečaj v organizaciji Lions Clubs International, na katerem lahko sodelujejo otroci v starostni skupini od enajstega do vključno trinajstega leta. Natečaj na mednarodni ravni poteka že več kot tri desetletja, njegov namen pa je spodbujanje otrok k razmišljanju in zavedanju o pomembnosti miru, strpnosti in medsebojnega razumevanja.

Cilj natečaja je, da otroci svoje razmišljanje o miru individualno, oziroma s pomočjo mentorja, predstavijo kot likovna dela. Vsako leto je izbran drugačen naslov teme, ki spodbudi udeležence h globljemu razmišljanju o miru in jo morajo udeleženci upoštevati pri izdelavi.

Izbrana in nagrajena dela so predstavljena na posebnih razstavnih panojih in so na ogled širši javnosti ter obiskovalcem Murske Sobote v mesecu aprilu 2022. Razstavljena so dela, ki so se uvrstila bodisi v klubski finalni izbor v lionističnem letu 2018-2019, bodisi v ožji klubski izbor v letih 2019-2020 in 2020-2021 in 2021-2022. 

Priznanja, zahvale in darila so prejeli učenci OŠ Bakovci (7 del), OŠ Grad (1), OŠ Miška Kranjca Velika Polana (1), OŠ I. Murska Sobota (6), OŠ II. Murska Sobota (1), OŠ III. Murska Sobota (1) in OŠ IV. Murska Sobota (1), OŠ Puconci (3). Med njimi so Polona Norčič, Hana Car, Lara Kalamar, Niki Stančević, Evelina Volkar, Zoja Čizmazija, Ilvi Salnajs, Juta Grof, Mara Škerlak Marič, Klara Kovač, Anja Škalič, Saša Iršič Holc, Klara Kreft, Eva Kavaš, Leila Mazouzi, Lana Škedelj, Isabel Flegar, Isabella Elizabet Ivanjčič in Neli Marič.

Podelitev so glasbeno popestrili učenci OŠ IV Murska Sobota.

Največkrat nagrajeni mentor z OŠ Bakovci Anton Buzeti je po podelitvi priznanj navzoče popeljal po razstavi del.

 Več fotografij v spodnji galeriji …

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.