https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ponekod v zdraviliščih zasedene že vse kapacitete

15.04.2022 ob 6:00  

Slovenska zdravilišča beležijo veliko povpraševanje za velikonočne praznike, ponekod so zasedene že vse kapacitete. Veliko bo tudi tujih gostov, predvsem iz Avstrije, Nemčije, Italije in Hrvaške, ki so tudi ključni trgi za slovenska zdravilišča, so pojasnili v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. 

Po navedbah Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč so se zdravilišča dobro pripravila na praznike, ki se začenjajo z veliko nočjo in nadaljujejo s prvomajskimi prazniki. Kot so pojasnili, so v omenjenih državah omenjeni prazniki v večini dela prosti dnevi. "Ob slovenskih gostih, ki bodo v nekaterih termah in zdraviliščih še vedno prevladujoči, pa prav iz teh omenjenih držav k nam prihaja največ tujih gostov. Tradicionalno bodo prevladovale družine z otroki in pari, zato so prav zanje pripravljeni posebni animacijski in razvedrilni programi," so dodali.

V skupini Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci) je zasedenost med velikonočnimi in prvomajskimi prazniki primerljiva z zadnjim predkoronskim letom 2019. "Trenutno beležimo za velikonočne praznike preko 80-odstotno zasedenost, ponekod pa celo 90-odstotno in več, za prvomajske pa od 70 do 85-odstotno zasedenost. Glede na kratkoročnost rezervacij v zadnjem času pričakujemo še nadaljnjo rast zasedenosti, predvsem za prvomajske praznike. Največ gostov prihaja iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Italije, Madžarske in Srbije," navajajo v Sava turizmu.

V Termah Olimia bodo med velikonočnimi prazniki polno zasedeni. V hotelih se polnijo še zadnje sobe, zasedenost je že več kot 95-odstotna. Največ gostov bo iz Slovenije, in sicer 60 odstotkov, sledijo gostje iz Italije, ki jih bo petina, 10 odstotkov jih pričakujejo s Hrvaške, sledijo avstrijski gostje in drugi.

Terme Dobrna bodo med velikonočnimi prazniki v vseh nastanitvenih objektih, torej hoteli Vita, Park in Dobrna, Vila Higiea in apartmaji v Dobrni dosegli okoli 75-odstotno zasedenost. Še vedno beležijo precej povpraševanja. Med gosti, ki bodo pri njih počitnikovali, prevladujejo slovenski, sledijo italijanski in nemški.

Tako v Termah Dolenjske Toplice in Termah Šmarješke Toplice kot v Talasu Strunjan, ki sodijo pod okrilje Term Krka, bo zasedenost dobra in skladna s pričakovanji, so pojasnili. Še posebej veliko povpraševanj beležijo za njihovo obmorsko zdravilišče. Tudi letos bodo najštevilčnejši domači gostje, predvsem pa družine.

V času velikonočnih praznikov bo zasedenost v hotelih Thermane Laško več kot 90-odstotna. Prednjačili bodo italijanski gostje, sledili jim bodo avstrijski in domači gostje ter ostali.

V hotelih LifeClass Portorož trenutno beležijo skoraj 90-odstotno zasedenost za obdobje velikonočnih praznikov. Večje število povpraševanj prihaja s tujih trgov, in sicer kar 87 odstotkov iz Italije, Avstrije, Slovaške, Nemčije in Madžarske. Slovenskih gostov bo za to obdobje nekoliko manj, jih pa glede na zadnje napovedi pričakujejo več med prvomajskimi počitnicami.

Terme Zreče bodo v času velikonočnih praznikov gostili največ slovenskih gostov, in sicer 80 odstotkov. Med tujci bo največ Italijanov in Avstrijcev. Gostje bodo pri njih bivali v povprečju dve noči. Ocenili so, da je trenutno število nočitev med velikonočnimi prazniki na ravni leta 2019. "Glede na trenutno povpraševanje pričakujemo v naslednjih dneh še nekaj rezervacij v zadnjem hipu," so za STA še dodali v Termah Zreče.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2022 ob 8:53 gost

      Spet bodo Slovenci izrinjeni iz turizma doma ker so glavni tujci in bolj zaželeni. Slovenci so bili samo dobri ko ni bilo tujcev. Vsepovsod Kat je rek enkrat hlapec vedno hlapec.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 9:19 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Tij si sploj prešto komentar kelko je Slovencov pa kelko tujcov. Naj že idnouk ponucajo vavčerje ka so zaradi njih cejne šle gor nenormalno.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 14:42 Delta Force gost

        Ne lomiga ker nimaš pojma o čem govoriš! Ko boš delal v turizmu šele takrat boš lahko komentiral. Domači gosti niso nič manj priviligirani kot tuji.O obnašanju pa rajši nebi komentiral.

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2022 ob 12:14 gost

      Seveda so šle cene gor ker je debilna vlada z davki morala pokasirati nazaj te posrane bone. Z kerim so samo ne redili dvig cen. Plača pa glupi narod kot pravi,,, januš grozni,,, in komplet desni pizdeki.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2022 ob 16:36 gost

      Nič ne pijše ,če pridejo one ,ki se oblečene kouplejo in so jim tak važne gostje

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2022 ob 22:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      V zdravilišča hodijo betežniki,tisti stari usranci,tisti,ki so sami sebi namen,pa breme države .Živeli mi mladi,mi,ki delamo,mi,ki smo še živi.Presneto,,koliko bom še preživljal te trepetlike?

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2022 ob 8:02 gost

      ti prekleto 73 letno blesavo tele.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.04.2022 ob 9:24 Magyar Bacsi gost

      Bilo kuda mastnolasi svuda. Vsak čas se bo še prikazal mr. Čoba, glavni špekulant na CBOE v Chicagu.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.04.2022 ob 9:33 Magyar Bacsi gost

      Čoba in mastnolasi glavna manekena.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.04.2022 ob 10:09 gost

      9:37 če si štel sebe si se prekleto za 1000 % zajebal srbsko sranje od tamo negdje !!!!!!!!!!!!!1

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2022 ob 10:14 gost

        Naučite se igrati rokomet, potem šele lahko špilate s Srbi. Učiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.