https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: OŠ II Murska Sobota bogatejša za učilnico na prostem

Murska Sobota, 13.04.2022 ob 15:00  

Na Osnovni šoli II Murska Sobota je bila danes namenu predana učilnica na prostem, ki je prvi uresničeni projekt participativnega proračuna Mestne občine Murska Sobota.

Murskosoboška občina je pri pripravi proračuna za leto 2022 prvič pozvala občanke in občane, da predlagajo projekte, ki bodo ustvarili dvig kakovosti bivanja v lokalnem okolju v okviru tako imenovanega participativnega proračuna. Izmed 20 prejetih predlogov je posebna komisija na podlagi meril izbrala 6 projektov, v skupni vrednosti 75.500 evrov. Med izbranimi predlogi je tudi projekt »Učilnice na prostem pri OŠ II Murska Sobota«, v vrednosti 19.500 evrov.

Ravnateljica OŠ II M. Sobota Suzana Fartelj je izpostavila, da so se na šoli zelo razveselili potrditve predloga njihovega projekta, ki so ga premišljeno načrtovali in v pomladnih mesecih tudi uresničili.

Pobudo za ureditev učilnice je dala nekdanja profesorica OŠ II Helena Frumen, sicer tudi aktivna članica Mestne četrti Turopolje. 

Podžupan Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj je povedal, da bo pouk v prijetni leseni hišici na prostem, ki ga dopolnjujejo gredice z zelenjavo in zelišči, zagotovo zelo zanimiv in bo doprinesel k boljšemu razumevanju okolja in medgeneracijskem povezovanju.

Ob tej priložnosti so nastopili učenci tamkajšnje šole, ki so se predstavili s petjem, igranjem na harmoniko in s folkloro. Učenci vseh razredov so predstavili pravila obnašanja, da bo učilnica ostala lepa in ohranjena tudi za prihodnje rodove. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2022 ob 15:43 gost

      To pa je za pohvaliti bravo občina.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2022 ob 15:57 Lojze gost

      Bravo!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2022 ob 12:24 karči gost

      Upam da ne bodo druge šole postale drugorazredne za ta projekt.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.05.2022 ob 23:12 Luzi gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.04.2022 ob 21:53 umetnik gost

        Sindikat šolnikov pozval Leljaka, da se opraviči za žalitve zaposlenih na OŠ Kapela in OŠ Radenci ? Sindikat, plače šolniko, stopnja znanja učencev, nepomembno, glavno je da si za domov vzamemo še malo za pod zob !!

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.