https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti potekala akcija »Dan za spremembe«

Murska Sobota, 13.04.2022 ob 13:00  

V soboto, 9. aprila, je tudi v Murski Soboti potekala akcija »Dan za spremembe«, ki jo že 13. leto obeležujemo po vsej Sloveniji.

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Tako Slovenska filantropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi vabi ljudi, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se lotevajo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujejo življenje v svojem okolju in v širši družbi. Letošnji dan za spremembe je potekal pod sloganom »Soustvarjajmo skupnost«.

Društvo kreativne mladine, Mestna občina Murska Sobota, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan (program ZZ ROM) in Krajevna skupnost Pušča so združili moči in v soboto, 9. aprila 2022, pripravili čistilno akcijo v romskem naselju Pušča in kreativne delavnice v večnamenski dvorani. Mladi kreativci iz Društva kreativne mladine so kljub slabemu vremenu držali svojo obljubo in izvedli čistilno akcijo. V večnamenski dvorani so nato nadaljevali s kreativnimi delavnicami v sodelovanju z Raziskovalnim izobraževalnim središčem Dvorec Rakičan (prostovoljci programa ZZ ROM in Mladinski center RISKO). Mladi in obiskovalci so na kreativni delavnici izdelovali velikonočne izdelke in zapestnice.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2022 ob 21:13 denkin gost

      hjoj kaka bedarija, ničvredni p rojekt a nekdo pa fajn zasluži s tem. marš s takii! raji bi življenjske, humane zadeve delali!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.