https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ruska vojna ladja Moskva potonila. Zahvala Zelenskega za 50 dni obrambe

15.04.2022 ob 9:05  

Spopadi na vzhodu Ukrajine se stopnjujejo, v Kijevu pa je davi odjeknilo več eksplozij. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je v četrtek zvečer ukrajinskemu ljudstvu zahvalil za 50 dni upora proti napadu Rusije in poudaril, da je jasno, da je glavni cilj ruske invazije Donbas, ki ga želi Rusija uničiti. 

"50 dni naše obrambe je dosežek. Dosežek milijonov Ukrajincev," je poudaril Zelenski v rednem nočnem videonagovoru, ki ga je objavil. Kot je dejal, se spominja prvega dne ruske invazije na Ukrajino. "Milo rečeno, nihče ni bil prepričan, da bomo preživeli," je dejal.

Mnogi so mu svetovali, naj zapusti državo, je nadaljeval Zelenski. Svetovali so, naj se predamo tiraniji, a Ukrajincev niso poznali in niso vedeli, kako pogumni so in koliko cenijo svobodo, da živimo tako, kot hočemo, je dodal in se zahvalil tudi vsem podpornikom Ukrajine.

Medtem se spopadi na vzhodu Ukrajine krepijo. V številnih mestih v regijah Lugansk in Zaporožje so se davi oglasile zvočne sirene, ki opozarjajo pred zračnimi napadi. Močne eksplozije so danes zgodaj zjutraj odjeknile tako v Kijevu kot v številnih drugih mestih v Ukrajini, med drugim v Hersonu in Harkovu.

Po ukrajinskih informacijah skušajo ruske enote zavzeti mesti Popasna in Rubišne v regiji Lugansk na vzhodu Ukrajine. Vendar niso bili uspešni, navaja ukrajinski generalštab v današnjem poročilu. Kijev v naslednjih dneh pričakuje večjo ofenzivo ruskih enot na vzhodu države. Moskva že nekaj dni povečuje število svojih vojakov na tem območju.

V zadnjih 24 urah so ukrajinske enote napade odbile na osmih mestih v regijah Lugansk in Doneck, pri čemer so uničili več ruskih tankov in topniški sistem, je zapisano v poročilu generalštaba.

Preko humanitarnih koridorjev je v četrtek iz obleganih ukrajinskih mest uspelo pobegniti 2550 civilistom, je sporočila podpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk. V Zaporožje na jugu države je prispelo 2300 ljudi, od tega 290 prebivalcev Mariupolja, je dejala.

Izguba bojne ladje Moskva velik udarec za Rusijo

Izguba raketne križarke Moskva, ki je v četrtek potonila, je velik udarec za rusko floto v Črnem morju, je ocenil tiskovni predstavnik Pentagona John Kirby. Rusija trdi, da je ladja potonila zaradi poškodbe trupla pri eksploziji, do katere je prišlo zaradi požara, po navedbah Kijeva pa so jo zadele ukrajinske rakete, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2022 ob 9:30 kilonja gost

      hahaha..Ruska vojna ladja Moskva potonila. Rusi so si sami potopili ladjo vrag je šalo odnesel, pa sami napadajo svoja mesta, zaenkrat so samo pri ranjenih ;) . Ha kako se stvari obrnejo, pa saj ni možno da bi Ukrajinci že protiofenzivo izvedlo proti tretji najmočnejši armadi na Svetu, ups, tisto skrpucalo je bila JLA, ruska vojska je ja najmočnejša na Svetu , hehehe

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2022 ob 9:59 Karel K. gost

      Ja Pomurec, že takoj ko pišem komentar besrete vsebino in potem ko hočem objaviti takoj brišete. Tega svojega privilegiranca titoističnega vohljača pa vzpodbujate k pisanju propagande v korist titoističnega zločinskega vsesplošnega sistema. Ne blokirate mu njegovih komentarjev v podporo Putinovih zločinov in enako Titovih zločinov.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 10:05 kilonja gost

        Seveda mu ne brišejo komentarjev če je pa njihova plačanec, za 2 centa na komentar . Pomurec se ne zaveda da sodeluje pri propagandi GENOCIDA, tako je pač ko se ti virtualni Svet zdi bližje od realnega, potem pa joki in stoki ko bo kakšna ovadba zaradi aktivnega propagiranja genocidnih komentarjev .

        12 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 10:11 gost

        Rusofob Karoly najprej se nauči odpošiljati komentar in pazi na svoj sovražen govor ter lažne obtožbe. Kaj hitro te lahko doleti kakšna kazen. Čeprav si Janšev, nisi nedostopen.

        9 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2022 ob 10:25 Jože gost

      Sestreliti lastno letalo .Obtičati z vsem tistim 60 km dolgi železjem na cestah in v blatu Ukrajini . Uničiti križarko Moskvo . V več kot enem mesecu morilskega napada na Ukrajince . Nobenega strateškega cilja ,,,, Umik iz Kijeva ,,, ni napredka . Žrtev so le nedolžni civilisti . če drugače ne gre . . Rusi so zločinski nacistični narod aroganten in prostaški .

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2022 ob 10:29 gost

      Vojni zločinec je obljubljal zmago v petih dneh a mu tudi po 50 ni uspelo nič pomembnega, BRAVO Ukrajinci in SLAVA vam herojski branitelji......do končne zmage nad zločinski agresorjem.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 10:53 Jože gost

        Zaradi tvojih zmazkov smo mi prikrajšani k pisanju komentarjev in se obnašaj človeku primerno ti 73 letni . Tvoje obnašanje nima meja !

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2022 ob 10:30 Jože gost

      Naj si pogledajo njegove zapise , ki so bili velikokrat v podporo Putinu in še veliko drugih žaljivih zmazkov pa ne brišejo .

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 10:41 gost

        Resnica in opozarjanje na to kaj nas čaka brez ruskih energentov, surovin, hrane in še česa ni podpora Putinu. Če si pa ti blentav v glavi, ti pa žal ne morem pomagati.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 13:27 2021 gost

        10.41- Vse kar se uvaža iz Rusije (energenti, surovine, hrana) je umazano z krvjo nedolžnih otrok, staršev starih staršev, beguncev, skratka celotnega premoženja države Ukrajine. Temu je potrebno reči konec: agresiji, pobijanju nedolžnih ljudi, rušenju stanovanj, hiš, bolnic, šol, pa če se to vidi ali nevidni vojnemu zločincu PUTINU. SLAVA UKRAJINSKEMU NARODU saj ste močnejši od agresorske vojske Rusije. Vkolikor ste potopili Moskvo na vodi ste sposobni potopiti Moskvo na kopnem. Vsem pa želim blagoslovljene Velikonočne praznike.

        15 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2022 ob 10:37 gost

      Če lahko piše ta srbin zmazke mislim ,da je fer od pomurca , da jih nam ne briše

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.04.2022 ob 11:00 gost

      Bravo Zelenski hrabro se držite ! Slava Ukrajini !

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.04.2022 ob 11:12 Rus gost

      Ti , ki pišeš pod nickom Jože malo popazi na svoje izražanje in ne posplošuj , kajti niso vsi Rusi zločinci , malo premisli preden kaj blekneš,dobro.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.04.2022 ob 11:29 gost

      Ti ( rus ) kaj boš ti pisal zame , poglej si tvoje sovražne zapise . Najprej počisti svoj prag nato na drugega !

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.04.2022 ob 11:29 Jože gost

      dodam

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.04.2022 ob 11:39 Karel K. gost

      "Rusofob Karoly najprej se nauči odpošiljati komentar in pazi na svoj sovražen govor ter lažne obtožbe. Kaj hitro te lahko doleti kakšna kazen. Čeprav si Janšev, nisi nedostopen." To si še enkrat preberi kakšenb porivilegiranec si, ko lahko vsakomur brez osnove groziš. To je današnja titoistično urejena država, ko imajo takšni kateri podpirajo zločine katere cel demokratiučni svet obsoja, pravico sploh govoriti kaj šele groziti nekomu. Ti si v celoti osebnost sovražnika ne da povrhu še pišeš sovražne komentarje in ksenofobne, saj za tebe obstajajo le Rusi in Titoisti. Kar pa se tiče Rusov kot da niso vsi zločinci, seveda niso vendar tudi Nemci med drugo svetovno vojno niso bili vsi zločinci in kljub temu je bil celoten Nemški narod okarakteriziran kot zločinski. Če Rusi niso zločinski nasplošno, se naj tisti kateri niso uprejo Putinu in ga aretirajo, če pa so ti kateri ne podpirajo Putinovih zločinov v manjšini, potem pa je večinsko ruski narod zločinski.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 12:14 gost

        Ti si samo še za umobolnico. Si sramota človeštva. Kakšen odpadnik človeštva moraš biti, da vse Ruse imenuješ zločinski narod? Ne daj bože, da te sreča kakšen Rus.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.04.2022 ob 12:36 gost

      V Sloveniji imamo večje probleme kot sta Rusija in Ukrajina. Vsak dan se odpirajo neke kvazi agencije demografski skladi. Zakaj . Zato da vlada,,, januša groznuga,,, namešča svoje hlapce na položaje z velikimi plačami. In gdo ve to nezakonitost spet plača davkoplačevalci glupi narod kot ga imeni ja komplet vlada desnih pedrov.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.04.2022 ob 13:29 Cicibanček gost

      Slava Sloveniji, smrt ukronacistom

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.04.2022 ob 15:06 Karel K. gost

      Rusofil 73, ti moraš moje komentarje, pa tudi ostalih komentatorjev kateri pišemo umnsko primerne komentarje, vsaj trikrat prebrati. Tvoja kepa ruskega sibirsakega ledu pod temenom tvoje glave je namreč napolnjena s sovraštvom, hudobijo, titoističnimi lažmi, teorijami zarote, zato ob enkratnem branju ne more registrirati vsebine napisanega. Morda ko boš prebral tretjič ali naslednjič, bo kepa ledu začela delovati in boš vsaj približno razumel, kaj je napisano.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 15:12 gost

        Rusofob Karoly v Prekmurju in v Soboti je kar nekaj Rusov. Ko te dobijo v roke ......................................

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.04.2022 ob 15:28 Karel K. gost

      Kar nekaj jih tudi sam poznam, eden je doma tu v bližini, izobražen in razumen človek. Vsi ti ljudje ruskega porekla imajo pod temenom možgane, ne pa kot ti kepo zmrznjenega snega in razumejo vsebino mojih komentarjev, niso hudobni in napoljeni s sovražtvom in maščevanjem kot ti in tvoja kepa ledu pod podstrešjem tvojega temena. Zato se ti ne boj za mene in mi ne pošiljaj grozilna sporočila. Ti ljudje niso preživeli svojega življenja v titoističnih vzgojnih in izobraževalnih centrih kot so Kumrovec ali Jajce, ampak so se izobraževali na uglednih fakultetah in šolah.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 16:54 gost

        Grožnja in opozorilo sta dve povsem različni stvari. A moraš imeti možgane, da to razumeš. Zapisal si, da so Rusi zločinski narod. S tem si mislil tudi te v Prekmurju. Ne vleči se zdaj ven. Opraviči se jim in prekliči svoje neumne in sovražne besede.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.04.2022 ob 15:54 Karel K. gost

      To si preberi Rusofil: "Vsakdo skuša razmišljati o Rusiji kot suverena država in Putinu kot vodji, ki deluje v nacionalnem interesu," je rekel Browder Yahoo News, ki opisuje ta pogled kot temeljni nesporazum. »Misliš, da lahko za Rusijo uporabiš politično znanost. Morate uporabiti kriminalno znanost. Morate biti kriminolog, da bi razumeli Rusijo. Ljudje ne gredo v vlado, da služijo državi. Gredo v vlado, da kradejo denar. "

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.04.2022 ob 16:31 gost

      Zanimiva je ta ruska logika , mi lahko vdremo na vaše ozemlje .vas napadamo vsem orožjem , zravnamo vse z zemljo , ne smete streljati na naše ozemlje ! Rušijo domove Ukrajincem , če se branijo pa jih ožigosajo za naciste .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      15.04.2022 ob 16:39 gost

      Ruski režim bo moral odgovarjati za vojne zločine . Putin bo moral v Haag . To kar počne je bolno in podlo .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 17:01 gost

        So šli Bush, Clinton in Obama v Haag ? Koliko vojn na svetu so napravili, koliko držav porušili, koliko milijonov ljudi ubili???????????? Je šel zaradi tega kdo od njih v Haag? Nihće, Obama je v posmeh zdravi pameti dobil celo Nobelovo nagrado za mir. Kje je vaša objektivnost, da obsodite vse vojne zločince?

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      15.04.2022 ob 17:00 gost

      Moskva je ladja z vrhunskim troslojnim sistemom zračne obrambe . Kraljevska šlamparija ruskih oboroženih sil . Odgovor bo seveda pobijanje civilistov .

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      15.04.2022 ob 17:49 gost

      16:54 Koliko krat si pa ti pisal za predsednika vlade Janšo in še pišeš predsednika države ,in še za marsikoga ,a si se opravičil , ne ti si lahko dovoliš vse zato ker si srbin . Nehaj s takimi bolehnimi zapisi za nekoga drugega . Počisti najprej tvoje zmazke ............

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      15.04.2022 ob 17:52 gost

      17:1 Kaj ti je Putin dal visoko pokojnino ,da se lepiš tako na njega ?

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 18:05 gost

        Nič se jaz ne lepim na Putina. Hočem samo, da imate enake vatle za vse zločince, tudi ameriške in NATOve. Ne pa, da podlegate ameriški propagandi. AMERIČANI SO NAJVEČJE ZLO NA SVETU.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      15.04.2022 ob 18:18 gost

      18:5 Ruska vojska posiljevala , njihove može pa pobili . Dekleta stara od 14 let in do 24 let posiljevali v Buči .Kaj boš pa rekel sedaj na to . Eh rusi to ne delajo ,so nedolžne ovce ..........

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 18:23 gost

        nI VOJSKE NA SVETU, KI NE BI POSILJEVALA. ČLOVEK KJE TI ŽIVIŠ? MALO SE POZANIMAJ KAS SO DELALE VOJSKE AMERIČANOVIN NATA PO SVETU. KOLIKO ŽENSK SO POSILILI, KOLIKO LJUDI POBILI, KOLIKO DRŽAV PORUŠILI, ...........................

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 18:28 gost

        Koliko žensk v Prekmurju so posilili madžarski in ruski vojaki? Koliko žensk po Sloveniji so posilili nemški in italijanski vojaki, partizani in domobranci? To je zlo ali je potrebno imeti enake vatle za vse, ne pa, da nasedaš ameriški propagandi, s svojo glavo pa ne znaš misliti. Vsako posilstvo je zlo, kriminal, nečloveško.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      15.04.2022 ob 18:28 gost

      Rus bi pred tvojimi očmi pobijal in posiljevali ,pa bi rekel ,da nisi videl oziroma ni res !!!!!!!!!!!!! Debeli

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 18:33 gost

        Si ti normalen? Znaš brati in razmišljati? Ne nasedaj toliko na ameriško propagando. Rajemisli na težko jesen in zimo, ki prihaja. Nam v Sloveniji bo zelo hudo, Ukrajino, Rusijo, Ameriko in NATO pa pusti. Naj se zmenijo med sabo. Ali z besedami ali z orožjem. Tu ne midva, ne Slovenija ne more ničesar storiti. Lahko samo kakšno raketo dobimo, če se bomo preveč vmešavali in izzivali.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      15.04.2022 ob 19:00 Karel K. gost

      Ti 73 z ledeno kepo pod temenom tvoje glave, kot izgleda niti te nimaš imaš pa hinavščino in sprevračanje vsebine kot se to spodobi za tipičnega titoističnega izobraženca. Narod katerega vodstv o in njegova vojska dela zločine je zločinski narod, tako je bilo z Nemci med drugo svetzovno vojno. Ne da bi ti pojasnjeval ampak ti povem, da sem jaz napisal če rusi niso večinsko za zločine katere počnejo v Ukrajini, naj se uprejo Putinu in tistim kateri izvajajo te zločine in aretirajo Putina in ga odpeljejo v Haag. Če pa je le peščica ruskega natoda le proti tewm zločinom, potem pa je večinsko ruski narod zločinski. Ti kateri po ulicah ubijajo mimoidoče, kateri z raketami rušijo domove, šole, zdravstvene ustanove so zločinci tudi teroristi. Al kaida in islamska država ter palestincki hamas so mednarodno bili okarakterizirani kot teroristične organizacije. Ti kateri v Ukrajini lastnoročno pobijajo direktno s puško v roki in pa s poveljevanjem to delajo v imenu Rusije, Rusija je tako na seznamu zločinca ali terorista in rusi so narod te rusije. Ne spreminjaj ti svojega mnenja po potreba ampak se potegni v svoj 8 m globok brlog kot se je to tvoj idol Huseine za katerega praviš, da so ZDA storile zločin ker so ga odstranili z oblasti. Norec prve vrste si in problem je, ker te človek ne more ignorirati, ko pišeš takšne komentarje v podporo zločinov in potem to hočeš drugemu napšrtiti na pleča, kot so to delali Udbovci, ko so kriminalna dejanja katere so oni storili obešali na hrbet nedolžnim ljudem, kateri niso imeli pojma kaj se je zgodilo, vendar so jih toliko mučili, da so na koncu priznali kriminalno dejanje, čeprav niso vedeli za kaj se gre.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 19:16 gost

        Poišči si čimprej dobrega psihiatra. Kdo si ti gnida, da boš Ruse imenoval zločinski narod? Američani so tudi v Somaliji, Jemnu, Srbiji, Afganistanu, Vietnamu, Libiji, ..... so tudi lovili Huseina?

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      15.04.2022 ob 20:48 gost

      Karel Kozic preberi si kako so v Mariupolu ujeti francoski, angleški, švedski in drugi obveščevalci in agenti tajnih služb. Bodo Azovci dopustili, da jih Rusi ujamejo ali jih bodo pobili?

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      17.04.2022 ob 7:47 gost

      123 zmeraj si bil TELE in TELE boš ostal.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.