https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlada podaljšala regulacijo cen naftnih derivatov še za 30 dni

20.04.2022 ob 22:30  

Urad vlade za komuniciranje je sporočil, da je vlada izdala Uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov in jo objavila v Uradnem listu. 

Zaradi visokih cen nafte na svetovnih trgih in vojne v Ukrajini se v prid državljanov in zaradi zaščite najbolj ranljivih podaljša veljavnost Uredbe o oblikovanju cen naftnih derivatov za 30 dni. Ta uredba začne veljati 21. aprila 2022, so zapisali. Kar pomeni, da bo cena bencina in dizla še naprej ostala enaka.

V uredbi je predlagan enak način oblikovanja cen kurilnega olja, kakor v obdobju pred liberalizacijo cen KOEL aprila 2016. "Cene se oblikujejo na podlagi predpisane metodologije v uredbi. Marža distributerjev je določena v absolutnem znesku in znaša 0,0600 eura/liter," so še dodali.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2022 ob 8:37 gost

      Kaj je regolirala,,,, drek,,, če vsak prodaja kot hoče. Saj nihče nič ne upošteva. Vse to bo po volitvaj plačala stranka SDS in nova Slovenija. Ker po volitvaj bodo zaradi tega kar oni delajo samo zaradi volitev poletela v nebo. Zato naj takrat podražitve plačajo vsi pizdeki vladni. Ne da zdaj samo zavajajo po volitvaj pa,,,, bum,,,.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.04.2022 ob 8:46 gost

      Koga še portal boji ker ne dovolite komentarjev vlade kera late krade in vas za,,, jajca,,, drži.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.04.2022 ob 14:46 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      To je pred volitvami,sicer SSDS gre na kup gnoja kjer bo kikirikal ,doživljenjski partijsko desni brezlasni bo užaljen,govoril bo o stricih naših.Aha,ne bo več policije za zaščito,a ne Hojsek,ne bo več policjotov okoli tebe,boš si upal ven?Ne stopi pred mene.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.