https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zelena prihodnost je uspešna prihodnost

22.04.2022 ob 14:05  

Danes, 22. aprila, obeležujemo svetovni dan Zemlje, ki letos poteka pod sloganom Vlagajmo v naš planet. 

Svetovni dan Zemlje nagovarja, da si vsak dan lahko prizadevamo za trajnostno naravnan razvoj, zdravo okolje in bivanje ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet, kajti zelena prihodnost je uspešna prihodnost. Zato so nujne inovacije in ukrepanje, ki pospešujejo rešitve ter ohranjanje planeta.

Prvi Dan Zemlje je bil 22. aprila 1970. Dogodek vsakoletno praznujejo v več kot 192 državah. Tema letošnjega dneva Zemlje je »Investirajmo v naš planet« in vključuje pet primarnih programov: Veliko globalno čiščenje, Trajnostna moda, Podnebna in okoljska pismenost, Hrana in okolje ter Globalni zemeljski izziv.

Osredotoča se na naravne procese, nastajajoče zelene tehnologije in inovativno razmišljanje, ki lahko obnovi ekosisteme sveta. Z različnimi dogodki po vsem svetu bodo okoljevarstveniki skušali opozoriti na pomen razvoja, inovacij in implementacij rešitev za preprečevanje podnebnih sprememb in degradacije okolja ter za zagotavljanje trajnostne prihodnosti.

Kaj lahko stori vsak izmed nas?

Eden od pomembnejših izzivov za upočasnitev podnebnih sprememb pa je zagotovo trajnostna mobilnost, ki vključuje hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in druge oblike alternativne mobilnosti. S tem pa prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, čistejšemu zraku v mestih, kakovosti bivanja, zdravju in socialni pravičnosti.

Raziskave kažejo, da imajo mladi vedno večji vpliv na zelene odločitve v družinskem okolju in so odgovorni za spreminjanje navad. Zato je pomembno, da jim damo vse potrebne informacije, s katerim bodo vplivali na prihodnost in vlaganje v planet, kot nas v svojem sloganu poziva letošnji Svetovni dan Zemlje.

Mladi so tukaj pomemben del, a ne pozabimo, da so odrasli tisti, ki so opolnomočeni ustvarjati še večje spremembe, in nosimo odgovornost do naslednjih generacij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2022 ob 14:27 gost

      Kaka zelena uspešnost v Soboti pa avto na avtuji. Vsi penzionejri za volanun sami nimajo pojma kako parkirati kako se postaviti v krožnun keri je ediji na svetu bizaren za avto prevoznike kamoli za penzijonejre. Potem si pa še kopijo avtuje keri imajo več gumbov kak oni lajt 70ali 80. In potem se pa še obnašajo kot da je vse njihovo. Skratka groza za promet.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2022 ob 18:31 123 gost

        Na portalu objavljeno kaj je ta vlada naredila, predstavljajo kandidata za Pomurje, komentar pa ne dovolite, ta vlada je pokradla več kot vse prejšnje vlade, tega zamazanca pa več ne objavljajte

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2022 ob 18:34 Štef gost

      Portal Pomurec ala Nova24

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2022 ob 18:43 Lali gost

      Če Slavinca toliko objavljate, napišite kako tele sploh pa če si malo spije,, Sram ga je lahko ka se je prodal Janši

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.04.2022 ob 18:44 gost

      Včeraj na Slovenija 1 je bilo kot da potka soočanje na Madžarskem. Halo ali smo že res na Madžarskem. Novinar ni il sposoben eno pravo vprašanje postaviti. Edino ka je delal naliva olje na ogenj. Tako mu je ukazal vladni vodja pred soočanje. Zato si keri se čutite prave Slovence glasujte v nedeljo proti tej vladi ki jo sestavljajo SDS, nova Slovenija, povežimo Slovenijo, Aleksandro pivec, Jelinčiča, Podobnika, Kanglerja keri se že sam z volli 5 krat, Slavica, Horvat joužeka, keri sam sebi grozi. Itd to niso stranke kerim bi Slovenci namenili glas. Oni naj gre jo glas prosit na Madžarsko.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.04.2022 ob 18:47 gost

      Tej bolni kradljivi lažnivi vladi nebi niti svoje tašče zaupal pa čeprav je sam,,,, hudič,,,

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.04.2022 ob 19:53 ........ gost

      iden peški od kravate doma upokojencev do Špara ob 11:17 uri (tudi deževno), pa n cesti od centra Sobote in od pokopališča 1.216 avtujuf, tou je din zemlje. Dobru, ka se ešče vrtij, ka ju ne zabremzamu.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.