https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kateri od kandidatov za poslanca bo zastopal Prekmurje v naslednjem mandatu?

22.04.2022 ob 16:05  

Kampanja se zaključuje in volivci bomo v nedeljo, 24. aprila, odločali o tem, kdo bo zastopal interese Prekmurja v Ljubljani.


Na sedanjih državnozborskih volitvah kandidirajo tako stari obrazi kakor tudi novi. Bomo volivci zaupali že prekaljenim politikom ali dali priložnost neizkušenim?

V volilnem okraju Murska Sobota dve pod zaporedno številko 5 kandidira tudi prof. dr. Mitja Slavinec, doktor fizike, bivši dekan Fakultete za naravoslovje in matematiko, strasten potapljač, astronom človek z več kot dvajsetletnimi izkušnjami na lokalnem in nacionalnem političnem parketu.

Zadnje leto je opravljal funkcijo državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, kjer se je zavzemal predvsem za decentralizacijo in razvoj Prekmurja in drugih regij izven Ljubljane. V kampanji je stavil na izkušnje in dosežke, ki jih je dosegel kot drugi človek na ministrstvu.

Na področju izobraževanja, znanosti in športa so tako vse pomurske občine, ki so se prijavile na razpis, dobile sredstva za investicije v osnovne šole in vrtce. Prvič po 15. letih imamo pri nas koncesioniran visokošolski program zdravstvene nege, tako da bo 24 študentk in študentov brezplačno študiralo v Murski Soboti. Zgodil se je brezplačni prenos nogometnega igrišča Rakičan na Mestno občino Murska Sobota, razpisane so štipendije za deficitarne poklice. Pomagal je pri novem zakonu, kjer je predvideno 48 milijonov za šport, med drugim 8 milijonov za stadion in 8 milijonov za pokriti bazen v Fazaneriji, novi športni objekt in 400-metrski stadion v Beltincih.

Javnomnenjske raziskave in glas ljudstva pa že kažejo, da bodo volivci tokrat dali prednost že vidnim dosežkom, uspešnemu delu in znanju.

Več informacij najdete tukaj.

* PR prispevek

    Fotogalerija