https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti s slovesnostjo obeležili dan upora proti okupatorju

Murska Sobota, 25.04.2022 ob 16:00  

Slovenija 27. aprila praznuje dan upora proti okupatorju, s katerim se spominjamo slovenskega odporništva in nastanka OF, osrednje odporniške organizacije Slovencev v drugi svetovni vojni. Mestna občina Murska Sobota ga je v sodelovanju z Mestno organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota v Gledališču Park obeležila s koncertom Partizanskega pevskega zbora.

Slovenija na ta dan praznuje dan upora proti okupatorju, s katerim se spominjamo slovenskega odporništva in nastanka OF, osrednje odporniške organizacije Slovencev v drugi svetovni vojni. 

Partizanski boj je prinesel mir, svobodo in solidarnost, prinesel pa je tudi podlago za ustanovitev države, v kateri danes živimo.

Proslava je potekala v Gledališču Park, kjer je bil slavnostni govornik Dejan Židan. Na prireditvi so nastopili Partizanski pevski zbor z orkestrom ter solista Gaja Sorč in Marko Erzar, dirigent Iztok Kocen.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2022 ob 16:22 sejri gost

      Nonstop serete po sosedih Nemcih, Italijanih, Madžarih in Hrvatih, pa mogli bi malo srati i po sebi.

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2022 ob 16:24 gost

      Naslednikom domobrancev vstop prepovedan!

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2022 ob 17:22 Karel K. gost

      Pa kaj toliko tulite o teh domobrancih, saj teh ni bilo v Prekmurju. Tu so bili madžaroni kateri so to naše Prekmurje priključili Madžarski, med njimi tudi žlahta Milana Kučana. O teh Prekmurskih izdajalcih pa niti besede. Ste zares hjinavski titoisitčni lažnivi izmečki kateri samo ponarejate zgodovino. Kje je pa bil v Prekmurju kakšen upor proti okupatorju. Bil je Štefan Kovač katerega pa so hinavci titoistični dvolični izdali in so tako uničili boj Prekmurcev proti madžarskemu okupatorju. A vas ni sram, da sami sebi še vedno lažete v tretjem titoističnem kolenu. Pa kaj ta Židan se zdaj tu šopiri, ko so pa ga sobočani odložili na smetišče zgodovine. Za praznovanje madžaronstva zlorabljate zastavo slovenske samostojne države.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2022 ob 20:13 963 gost

        V Prekmurju živimo tudi prebivalci katerih predniki izvirajo iz zahodnega dela Slovenije in tam domobranci definitivno so bili in nehajte potvarjati zgodovine ter se ob tem prazniku raje poklonite našim pogumnim prednikom.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 18:11 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        No,Károly,pomisli, kdo je izdajalec slovenstva zadnjih dveh let,kdo nas je prodajal Orbánu,pa Hrdekom,le kdo?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2022 ob 18:10 GOST gost

      TOČNO PRAV SI NAPISAL ISTINA ŠE SO PROSLAVE PO TOLKIH LETIH UŽAS SLOVENSKA ZASTAVA NE SODI K KUMUNISTON

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2022 ob 18:41 123 gost

        Po uradni objavi da imajo Janševi volilci osemletno izobrazbo ali pa še to ne ni čudno da ima Janša kumrovško šolo in je bil eden prvih partijcev

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.04.2022 ob 18:36 gost

      Spet so majski hrošči prilezli na površje , pa kdaj bo enkrat konec teh cirkusov?

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.04.2022 ob 19:55 gost

      Živela svoboda,,,, gotov Janez Janša,,, in njegovi hlapci. Orban vas čaka. Ves svet začuden da je politik z trimesečno ustanovljeno stranko premagal debla,,,, janusa groznuga,,, keri ima stranko 30 let kero je ukradel Jožetu Pučniku.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 18:16 kilonja gost

        Seveda se ves Svet čudi, ker Svet ne ve da se je 2 leti vsakodnevno delala gonja zoper Janšo, s strani medijev, sindikatov, zadrogiranih protestnikov, sovražnih opozicijskih politikov...itd...če bi Svet imel realen vpogled v SLovenijo se ne bi nič čudil..drugače pa še enkrat..“Da končam, Janša ima stabilno volilno telo, zelo predvidljivo, levica ga nima in v tej nepredvidljivosti politika valovi. Politiki se vedno k nekomu vrnejo in veste ni prijetno gledati, ko dobite 40 odstotkov na volitvah in potem vam podpora po enem letu pade na 12 odstotkov ali na 25 odstotkov. In potem ljudi zajame panika…,” je pred današnjim kosilom s slovenskim predsednikom Borutoma Pahorje rezultate volitev v Sloveniji na tiskovni konferenci komentiral hrvaški predsednik Zoran Milanović.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.04.2022 ob 20:16 GOST gost

      TELE LEJVO ZDAJ BOŠ VIDU KJE MA BIK JAJCA ČEZ DVA MESCA DE PUŠKA V SAVI VIJ PA PA NA BICIKLINAJ ITAK VAM NIČ NE PAŠE MESEC MINISTER BEJŽI JAKEC BEJŽI ČI NI BOJŠEGA ŽALOST VELKA

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.04.2022 ob 22:29 gost

      Saj vemo kak so potomci RDEČUHARJEV prišli do višjih izobrazb.Bili so nori kot moški spolni organ.Sami so to javno priznavali na TV.Pa so tudi taki pametnjakoviči bili PV z 6 popravci v SR šoli tak d a ne muti z vašo visoko rdečo izobrazbo.Tudi EU poslanec vnuk od kardelja je v šoli bil blesav da je joj.Kateri učitelj pa si je upal dati mu NEZADOSTNO ali pa popravca ?????????????????Te vaše kumrovške fakultete si nekam potisni.POZNAM jih kar zajetno ŠT. ki so postali fakulteno izobraženi v KUMROVCU - poklicni lopovi zavajalci in sovražniki vsega kar je SLOVENSKO. 123 ne seri ker ravno ti si potomec DOMOBRANCA.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.04.2022 ob 7:42 Kepa gost

      Osvobodili smo se

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.04.2022 ob 18:19 gost

      v bunkerju je bil po 2 letih se je skobacal na sonce

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.04.2022 ob 18:54 kapateje gost

      BOG živi SLOVENIJO in SLOVENSKI narod, BOG živi domobranstvo, BOG živi Leona Rupnika, Vuka Rupnika, Franca Krennera, Ernesta Peterlina. RDEČKARJI pa so pripeljali Jugoslavijo v P.M pa bodo tudi SLOVENIJO. Dol s KUMUNJEROSI .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.