https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rusija se ne bo ustavila v Ukrajini

23.04.2022 ob 9:20  

Po izjavi ruskega generala Rustama Minekajeva, da je cilj Rusije prevzeti nadzor nad vzhodom in jugom Ukrajine, kar ji bo omogočilo tudi pomoč proruskim separatistom v Pridnestrju v Moldaviji, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski Moskvo obtožil imperializma in posvaril, da je napad na Ukrajino šele začetek.

Po besedah Zelenskega izjave Minekajeva jasno kažejo, da želi Rusija po Ukrajini napasti tudi druge države ter da je invazija na njegovo državo šele začetek. "To le potrjuje, kar sem dejal že večkrat - ruska invazija na Ukrajino je bila mišljena le kot začetek, nato pa želijo zavzeti druge države," je poudaril ponoči v video nagovoru.

"Seveda se bomo branili, kakor dolgo bo potrebno, da ustavimo to ambicijo Ruske federacije. A vse države, ki tako kot mi verjamejo v zmago življenja nad smrtjo, se morajo boriti skupaj z nami. Pomagati nam morajo, saj smo prvi na tej poti. In kdo bo naslednji?" je nadaljeval ukrajinski predsednik.

Obenem je Zelenski sodržavljane znova pozval, naj se še naprej upirajo ruskim napadom, naj se ob vsaki priložnosti branijo proti okupaciji in naj nikakor ne sodelujejo z Rusi. Pri tem je dejal, da so zavezniki Kijevu končno le začeli dostavljati orožje, za katerega so prosili in ga nujno potrebujejo, kar bo pomagalo "rešiti življenja na tisoče ljudi".

General Minekajev je v petek izjavil, da želi ruska vojska prevzeti popoln nadzor nad vzhodom in jugom Ukrajine, kar ji bo omogočilo, da vzpostavi kopenski koridor do zasedenega polotoka Krim in pridobi nadzor nad ključnimi ukrajinskimi vojaškimi objekti in pristanišči v Črnem morju. Obenem je omenil, da bi nadzor nad jugom Ukrajine Rusiji omogočil tudi pomoč proruskim separatistom v Pridnestrju v Moldaviji, ki od leta 1992 nadzorujejo to območje ob meji z Ukrajino. "Nadzor nad jugom Ukrajine, to je tudi prehod do Pridnestrja, kjer prav tako opažamo primere zatiranja rusko govorečega prebivalstva," je dejal general.

"Te izjave so povsem neutemeljene. Moldavija je nevtralna država in to načelo morajo spoštovati vsi mednarodni akterji, vključno z Rusko federacijo," je ob tem na spletni strani objavilo ministrstvo Moldavije, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2022 ob 10:07 gost

      Zakaj mediji širite laži in privIde zdrogiranega Zelenskega? Zakaj ne pišete o resničnem dogajanju v Ukrajini? Zakaj se evropski voditelji ne zavzemajo za pogajanja in mir v Ukrajini? Zakaj jim je edina naloga kdo od njih bo v Ukrajino poslal več orožja? Več orožja bo tam, dalj časa bo trajala vojna in več bo ranjenih in mrtvih. Kaj bo Evropa brez ruskega plinal nafte, surovin, hrane, .........? Umirala bo na obroke. In ti EVROPSKI VODITELJI nas v to iz dneva v dan bolj vlečejo namesto, da bi želeli vojno čimprej končati. Zakaj so ti evropski voditelji blokirali vse ruske medije v Evropi? sRAMOTA IN ŽALOST KDO VODI TO EU.

      31 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 11:56 gost

        Zakaj so ti evropski voditelji blokirali vse ruske medije v Evropi? Da ne slišimo druge strani, da se lahko izvaja enoumje, da se spraznijo prepolna skladišča orožja, da - - - -.

        20 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 14:39 2021 gost

        gost 10.07- Tij si takšni barbar kak ruska vojska in zločinec PUTIN. Verjetno si ti želiš, da bi psihopat PUTIN vodil celotno EVROPSKO UNIJO. VOJNEGA ZLOČINCA PUTINA je potrebno zaustaviti danes,.... ne jutri,....ker bo mogoče prepozno in ga poslati z barbarsko vojsko tja od koder je začel vojno agresijo na DEMOKRATIČNO državo UKRAJINO. Pa vso rusko vodstvo z generali, privesti v Haag. Ja danes UKRAJINA,....jutri MOLDAVIJA,.....pojutrišnjem MADŽARSKA in nato SLOVENIJA vse do TRSTA,....katero mesto je bilo želja vseh ruskih voditeljev od STALINA, HRUŠČOVA, BREŽNJEVA in verjetno tudi PUTINA......! Saj ne vemo, kaj se vse skriva pod ...plešo... tintaro...Putina. Putin ne pozna pogajanj, njegov cilj je ..NEVEMO KAJ,..danes jaz, jutri ti, pojutrišnjem nevemo kdo in to vse za s krvjo umazani plin, nafto in nedolžne Ukrajinske otroke in žrtve. NE HVALA !!!! Rusi so navajeni, da živijo v lakoti in tako naj tudi bo....

        19 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 14:53 gost

        2021, PRENEUMEN SI, DA BI RAZUMEL ZAPISANO IN, DA BI VEDEL KAJ SE DEJANSKO DOGAJA V UKRAJINI. ZARADI CILJEV AMERIČANOV IN NATA TER EU TRPIJO IN UMIRAJO UKRAJINCI, V JESENI IN POZIMI BOMO PA TRPELI VSI V EVROPI. AMERIČANI SE BODO PA SMEJALI, KO BODO BOGATELI. TI SAMO VERJAMI TEJ ZDROGIRANI AMERIŠKI LUTKI ZELENSKEMU. POZIMI ALI PA ŠE PREJ BOŠ NA SEBI OBČUTIL POSLEDICE TEH LAŽI IN NEUMNEGA OBNAŠANJA EU POLITIKOV.

        16 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 17:26 2021 gost

        gost 10.07 -Ti želiš, da naj Ukrajinci položijo orožje in se sami predajo v roke Putinu, prav tako celotno Ukrajino. JA ali NE...? Tu druga možnost ne obstaja. Žal tega filma podporniki agresorske države Rusije neboste videli.

        15 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.04.2022 ob 10:17 Jože gost

      Ruski teroristi iz dneva v dan s svojimi dejanji dokazujejo , da so barbarski razbojniki , kateri največ upanja predstavljajo čečenski odpadniški teroristi . Kar je bilo videti v Buči je barbarski genocid , ki ga mora obsoditi vsak , ki ima vsaj malo človečnosti v sebi . Danes vojni zločinec , naj bi poznal zgodovino ! Rusija se ne namerava o ničemer pogovarjati , kaj šele dogovoriti , le ultimati se postavljajo . Lovro njegovih misli ni moč videti . Sprejema iz tujine ,,,,, so njegove besede ,,,,,sovražnik ,,,,, državah EU, Amerika , Anglija , Kanada . Občutek je kot , da na zahodu ni človeka , ki bi hotel ustaviti to vojno ! Ja sankcije Rusijo očitno ne bodo prizadele . Plin teče v Evropo nemoteno . Nemški ekonomisti so izračunali , da je možno brez Putinovega plina , pa so jih hitro utišali . Zakaj , če Putin dobi tega denarja dnevno , potem niti za vojsko ni , če pa ni za vojsko se bodo prenehala kupovat orožja ,,,,,, Kje imajo rusi svobodo , če jim prepovejo gledati ruske kanale , da bi se lahko sami prepričali kaj se pravzaprav dogaja ! Kje so Natovi nagrajenci za mir , ki bi prav sedaj morali podpreti bruseljsko histerijo proti nadaljevanje vojne in konfliktov . Če so potovali v Kijev bi lahko potovali v Moskvo , ker bi za mir lahko dosegli več kot Kijevu ! Noben Zelenski ni rinil v vojno , to je le naredila Rusija skozi vsa leta 1917 naprej . Kakšna zaveznica je bila Rusija ? Nikakršna ! Če nisi Kitajska si samo njena marioneta in če kaj ne gre po načrtu , pošlji vojsko za postavitev reda ,,,,, Putin se seseda kot Rusija in z to vojno pokazal kako nesposobna je ruska vojska .

      20 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 10:24 gost

        Nihče od evropskih in ameriških politikov si ne prizadeva za mir, vsi samo podširajo in širijo to vojno. Več orožja bo tam, bolj bo vojna krvava in več bo mrtvih. No od teh voditeljev je edini Orban, ki se bori za svoje ljudi in ni podlegel ameriški in NATOvi histeriji. Vsa čast mu. Pa sem levičar ali kapo dol pred njim.

        18 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 10:31 Lali gost

        Tudi Janševa golazen je barbarska če tako navijajo za ruse ,Putina bo najbrž bolezen pobrala, drugače se ne bo dobro končalo

        12 19 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 10:41 gost

        Lali, nihče ne navija za Putina a to kar počenjajo voditelji EU je sovražno dejanje. Sploh se niti malo ne trudijo za mir, tekmujejo med sabo kdo bo poslal več orožja v Ukrajino. Zapomni si, da še noben mir ni bil dosežen z orožjem. Pa nisem Janšev, a ti si dokaz kako človeka poneumijo lažnivi zahodni mediji. Spomni se samo našega Kacina kako na veliko je lagal med našo " deset dnevno vojno ", ki ni bila prava vojna.

        22 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 22:00 Ģeza gost

        Malo sem prebiral komentarje čez dan, tam kjer se gre za to gnilo vlado se onemogoča komentiranje ali se jih pa preprosto zbriše, vodstvo tega portala je isto kot Nova24

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2022 ob 11:57 Ti gost

      Še izda traja vojna? Či bi tak bilou bi Rusi že davno zradirali celo zemljo nej samo ukrajino... tepčeki

      16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.04.2022 ob 12:24 Karel K. gost

      Putin je začel vojno, saj je ugotovil, da mu je država v revščini in ga deržavljani ne prenašajo. Seveda že leta vzdržuje mir z nasiljem ko pobija svoje poliitčne nasprotnike kot sta nazadnje Nemcov in sedaj Navalni. Na ta način je hotel dokazati, da je močan doma in na mednarodni sceni. Zgodilo se je, da ne more ukrotiti niti obubožano Ukrajino brez orožja. Evropa in ZDA morajo pomagati Ukrajini, saj na ta način Putinu dokazujejo, da je reva, da nima orožja in ne vzgojene vojske, da bi lahko vodil resno vojno proti zahodu in NATU. Atomskega orožja pa ne sme uporabiti in mu tega ne dopustijo domači umsko vsklajeni politiki in strokovnjaki. Če bi to hotel, potem ima takoj metek v čelu. On več sploh ne eksistira kot neka mednarodna vrednost. Zahod in NATO se še premalo angažirata in pošiljata orožje Ukrajini. Cinično hočejo izprazniti Evropo od starega ruskega orožja v nekdanjih podrepublikah SSSR med katere spada tudi Slovenija.

      13 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 12:41 gost

        Totalno bedast starček iz sela pri madžarski meji. Veliko, veliko večja revščina je v Ukrajini kot v Rusiji. Še eden bedast starček, ki podpira NATO vojno.

        10 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 12:58 gost

        Idiot stari amerofilski saj ne veš kaj pišeš. Revščina je doma v Ukrajini in ne v Rusiji. Rusija ima BDP na prebivalca 10.200 dolarjev, Ukrajina ima BDP na prebivalca 3.700 dolarjev. Stari, ničesar ne veš, nimaš pojma o ničemer. NIČ NE VEŠ, NIČ NE ZNAŠ, SAMO NOROSTI PISAT ZNAŠ.

        16 11 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.04.2022 ob 13:29 gost

      mamile popuščajo,ker ima zelenko slabega dilerja pa začel halocinirat,ta psihopatcki glumac ,nas bo nazadnje vse potisnil v 3 svetovno vojno,on pa bo preševal krvav denar,jenki dolarje ,miljarde ,ki jih zahteva od dementnega pedofila strička sama ,ta stvor ,drogeraš misli ,da nastova v akcijsme filmu..zblojeno zdrogirano budalo

      15 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.04.2022 ob 14:21 Karel K. gost

      Zares si zblojenec ti insajder 73, tele ti ne bom napisal, saj nebi rad teleta žalil. Saj sem jaz napisal, da je Ukrajina revna država, bogata pa je v naravnih dobrinah rudah, obdelovalna zemlja, tudi plin in nafta. Zato je Putin mislil, da so Ukrajinci kot reni nezadovoljni in ga bodo pričakali kot osvoboditelja in bo se dokopal do teh naravnih bogastev v Ukrajini in bo izboljšal standar ruskega naroda. Za tebe je to velika novost, da so Rusi s Stalinom na čelu že enkrat v prejšnjem stoletju izstradali, da so Rusi preživeli. Putin kopira Hitlerja in Stalina in tudi Tita v sistemu kako ohraniti absolutno oblast. Prio tebi so mamila že zdavnaj nekoristna pri tebi pomaga le prisilni jopič in v poboljševalni zavod s tabo ali pav Zapor v Haaške zapore.

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 14:31 gost

        Ti zblojenec lahko svojo kokoš doma zapreš ne pa mene. Niko i ništa, vsi so te odbacili kot kup smrdečega dreka.

        7 8 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.04.2022 ob 14:47 gost

      Malo več spoštovanja pa mislim , da se spodobi 14:31

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 14:56 gost

        Si mislil na Amerofila Karolyja? Se strinjam, človek nima spoštovanja do drugače mislečih, pa še neumen je.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.04.2022 ob 15:58 Karel K. gost

      Rusifil insajder 73 je kot Ruski vojaki, posiljuje in ubija vsevprek tiste kateri vemo več od njega, on pa itak nič ne zastopi, ko pa nima več argumentov potem pa začne s svojimi žaljivkami, katere so vedno ene in iste. Bedaku ne moreš dopovedati, da je podpora zločinom, posiljevanju žensk in otrok, pobijanju nedolžnih ljudi in shranjevanje v izkopane grape ali pa sežiganje vpremičnem krematoriju, zločin. Ne zaveda se, da bo v kratkem fasal mednarodno tiralico in uredbo za aretacijo in direkt v Haag. Putin bo kmalu tam.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2022 ob 16:16 gost

        Ti revše boš mene v Haag odpeljal? Ti tudi kaj takega šnofaš kot Zelenski, da si tako nor? V Haagu prostora za nas, ki mislimo drugače od tebe, za nas ne bo. Kakšna demokracija to je v kateri bi morali vsi ljudje enako misliti, govoriti in pisati? Daj napiši kaj več o tej " DEMOKRACIJI ".

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.04.2022 ob 17:36 gost

      Kaj ste nekateri res tako neumni, da ne vidite kakne kozle strelja ta Zelenski? Pred tedni je trdil, da Rusi nimajo vojakov, orožja, streliva, hrane, vode več kot za tri dni. Zdaj naenkrat naj bi pa ti vojaki, ki že zdavnaj nimajo ničesar več ( po njegovih besedah ) celo Evropo napadli. Vsaj malo se zamislite in mu ničesar ne verjemite.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.04.2022 ob 18:43 gost

      ti imaš IQ kuhane žabe.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.04.2022 ob 18:50 kilonja gost

      Debeli, levi pedri, ste že zrušili vlado ha ? Pa kaj kurec ste delali ob petkih ? Sem rekel jaz, vi samo kolesarite da se lahko potem tam v grmičevju pri parlamentu pedrate in kadite mamila.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.04.2022 ob 19:17 gost

      Slava Ukrajinskim braniteljem !

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.04.2022 ob 19:28 gost

      Putin je nor , spominja me na blaznega Miloševiča . Kar se tiče psihopatov so pri nas združeni v tranzicijski levici

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.04.2022 ob 19:30 gost

      Očitno bi moral cel svet lizati noge Rusom vsepovsod , da ne bodo reveži zatirani !!!!!!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.04.2022 ob 22:56 GTR2022 gost

      Ni me briga za ZDA in Ukrajno.Jaz sem Mađar in ne želim da izgubim državo zaradi idiota kateri je naredio klavnico v Evropi in to proti Rusov.Viktor Orban legenda.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.04.2022 ob 3:07 gost

      naj se že enkrat najde en plačni morilec pa šusne tega drogeraša zelenkota,pa bo takoj konec vojne in vseh teža

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.