https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bombandiranje regije Lugansk in Odese se nadaljuje

24.04.2022 ob 10:00  

Rusija nadaljuje ofenzivo na vzhodu Ukrajine, kjer je obstreljevanje terjalo nove žrtve med civilisti. Po navedbah guvernerja regije Lugansk Serhija Hajdaja je v soboto med bombardiranjem umrlo šest ljudi, še dva človeka pa že pred dnevi. Število smrtnih žrtev ruskega obstreljevanje Odese je medtem naraslo na osem.


Hajdaj je sporočil, da je bilo šest civilistov ubitih v krajih Hirske in Zolote. Obenem pa so v ruševinah uničene hiše v mestu Popasna, ki je bila tarča obstreljevanja pred več dnevi, našli še trupli dveh žensk.

Še pred tem je guverner luganške regije posvaril, da obstreljevanje ne poneha, in pozval ljudi, naj se umaknejo na varno, če le imajo to možnost.

Tarča ruskih napadov je bila v soboto tudi Odesa, ki leži nekoliko bolj zahodno. Raketa je zadela stanovanjsko stavbo, pri čemer je bilo ubitih osem ljudi, vključno s trimesečnim dojenčkom in njegovo materjo. Ranjenih je bilo še 18 ljudi, je v soboto zvečer na novinarski konferenci povedal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Izgleda, da je ubijanje otrok nova ruska nacionalna ideja," je dejal in obljubil, da bodo odgovorne pripeljali pred roko pravice.

Ruske sile, ki so se po neuspešnih poskusih, da bi zavzele Kijev, umaknile iz okolice prestolnice in severa države, so se sedaj osredotočile na vzhod Ukrajine. Cilj Rusije naj bi bil zavzeti regiji Doneck in Lugansk, obenem pa glede na nedavne izjave visokega predstavnika vojske tudi jug Ukrajine.

To naj bi Rusiji omogočilo vzpostavitev kopenskega mosta do zasedenega Krima in morebiti celo do proruskega Pridnestrja v Moldaviji, kjer da opažajo zatiranje rusko govorečega prebivalstva. Velik del Donecka in Luganska sicer ruske sile že nadzorujejo, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2022 ob 10:38 gost

      Vsi, ki verjamete lažnivim zahodnim medijem, si poglejte novinarja Patricka Lancastra in njegove posneke. Več orožja bo poslanega v Ukrajino, dalj časa bo vojna trajala, več bo mrtvih in bolj porušena bo Ukrajina. Do zadnjega Ukrajinca za Ameriške interese. Na koncu bo tudi Zelenski dobil darilo Američanov, kot je dobil Miloševič, čeprav ves čas dela za Ameriške interese.

      16 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2022 ob 10:40 Karel K. gost

      Popolna kopija Hitlerjeve in srbijanske mentalitete in ogroženosti. Srbi so rekli, kjer je eden srb tam je srbija. Zdaj Putin išče izgovor, da v drugih državah zatirajo ruse, zato mora posredovati in zavzeti to ozemlje. Tako je delal tudi Hitler. To je treba zaustaviti to rusko-srbijansko hitlerjansko mentaliteto. To lahko le ZDA zaustavijo s Kanado, Avstralijo, Veliko britanijo kot so med drugo svetovno vojno zaustavili Hitlerja in ha spravili na kolena. Ostali Ebvropejci kot so Nemci, Francozi, Španci, Italijani, katerih predhodnost je diktatorski Hitlerjanski Mussolini, Franko, Peten sistem, kateri so v tridesetih in štiridesetih letih prejšnjega stoletja sodelovali, zato zdaj resneje ne obsodijo Putina in nočejo Ukrajincem dati resnega orožja. Putin je že v obrazu zaznan kot da je pod težkimi drogami je otečen izbočen v obraz.

      12 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 12:21 2021 gost

        Miru v Evropi bo nastopil šele takrat, ko bodo Rusi položili PUTINA ob bok LENINU v mavzolej počivat v upanju, da za vse zločine bo plačal v peklu.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2022 ob 10:46 Karel K. gost

      Te bedake kateri nasprotujejo pomoči Ukrajini bo potrebno registrirati in jih nadzorovati, saj so nevarni za razširitev vojne v svetovno vojno. Putin je začel z Krimom in Gruzijo kjer je ozemlje zavzel brez borbe. Zahodni voditelji so to vzeli kot za šalo. Putina je to ohrabrilo in je enako hotel storiti z Ukrajino in Mordavijo istočasno. Če bi še zdaj molčali, bi naslednje države bile Baltske, potem poljska Romunija, Bolgarija. Molčanje je nevarnost za radikalizacijo in nastanek svetovne vojne, ne pa pošiljanje orožja v Ukrajino. Naj Ukrajinci dobijo zadosti kvalitetnega zahodnega orožja bodo Ruse nagnali iz Moskve v Sibirijo. Ti posamezni butli in butasti novinarji so Rusofili. Mislijo taki novinarji, da jim bo kot izpostavljenim in znanim posameznikom svetovna javnost verjela. To so izdajalci človeštva in Putinovi propagandisti in špijoni.

      10 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 11:04 gost

        Kaj praviš striček Sam, da je potrebno vse tiste, ki se ne strinjajo z Američani, zapreti, mučiti in ubiti? To je ta vaša " ameriška demokracija ", ki jo izvažate z orožjem?

        11 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 11:19 123 gost

        Obsojate zahod ker hoče pomagati Ukrajini, tudi vaš Janša je prodajal hrvaški za razliko od zahoda je on prodajal delno za svoj račun s tem da zahod zaenkrat donira

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 11:35 gost

        123, ne oglašaj se, če nimaš pojma zakaj v vojni v Ukrajini gre. Američani so morali pobegniti iz Afganistana. Zdaj so namesto Afganistana našli Ukrajino. Ameriško orožje je nekje potrebno potrošiti, če ne Amerika propade. Nobena vojna se ni končala z VEČ OROŽJA. Kaj v glavi nimaš ničesar in vse verjameš lažnivim zahodnim medijem? Vsaj tega novinarja si poglej kot je napisal oni v prvem komentarju. Na internetu ga dobiš. Upam, da ga ne bojo hitro zbroisali.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2022 ob 11:07 Jože gost

      Nekoč Putin komunist , potem postane globoko veren ultralevičarski nacionalist . Zanika obstoj Ukrajincev , do zanikanje obstoja Slovanov , kar je skladno z njegovo podporo . ( ki se ne morejo včlaniti v neonazi internacionalo , ker so manj vredna rasa Če vemo , da je Ukrajina regija , ki jo prisvaja bogata s premogom in plinom , uranom , kemičnim orožjem . Ukrajina ima nuklearko ki se v Evropi,,,,, načrtujejo ,,,,,, zato Putinu niso pustile spati , saj bi zadostovala za celotno Evropo . Putin je napadel demokratsko sosedo , kar diktatorji demokracije v svoji bližini ne prenašajo . Napadel je pod pretvezo kemičnega in biološkega orožja postalo je jasno kaj želi . In ko omenja Maldavijo je izdal , da so razkritja zahodnih obveščevalnih služb realne kot so bile do sedaj . Svet se želi polastiti ruskih naravnih resursov , vsa zgodba mi nekako zveni : potrpite malo , če je energija in hrana dražja , saj bo to minilo ! Stoletni domovi v Donbasu ! Večina rusov je v Donbasu priseljena pod Stalinom . Koliko je bilo Ukrajincem v tem območju pred nasilno rusifikacijo in noldomorom , ki je bila načrtno dejanje proti Ukrajinskim prebivalstvom . V mesto pa so seveda načrtno naseljevali ruske govoreče prebivalce SZ z drugih območij . Prav tako sovraštvo ne bi bilo , če Rusija ne bi finančno in z orožjem podpirala ruske separatiste ,,,, Nacizem v Ukrajini ni obroben , zato je vse bolj razurtiral ekskalaciji , katero je zahod dodatno podpiral . Ko cel svet povezuje se gre osvajalne barbarske vojne in v luči kot vojni zločinec . Bolje umreti svobodno kot živeti suženj !

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2022 ob 11:31 Karel K. gost

      Ne vem Jože, če je Putin bil kdaj komunist, Kumunizma kot političnega sistema ni bilo. To kar v svetovnem merilu govorijo, da so Stalinizem, Titoizem, Maoizem, Castroizem, komunistični poliitčni sistem je samo z namenom zatreti možnost, da bi se komunizem sploh pojavil kot politični sistem. To je tisti komunizem katerega sta prakticirala Karl Liebknect in Rosa Luksemburg. To pa ni bil nasilen sistem, le morda bolj v tej smeri, da bi bile dobrine in bogastvo bolj pravično porazdeljeno. Stalinizem titoizem in ostali kateri se tretirajo celo zgodovinsko kot komunizem so bili življenjsko enaki sistemi kot je zdaj Putinizem in v tem konte4kstu tudi komunizem pa ni. To vse so nasilni zločinski sistemi kateri nimajo nič skupnega z demokracijo in komunizmom.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 11:39 gost

        Ameriška " demokracija " širjena z orožjem? Ne, hvala, takšne demokracije ne rabim. Tudi ameriškega kapitalizma ne rabim.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.04.2022 ob 11:39 Karel K. gost

      To, da Putin izvaja ekspanzijsko ozemeljsko politiko s pomočjo vojne, nima nič skupnega z ZDA in s tem, da bi to bilo drugačno mnenje ampak je to podpiranje te njegove politike terorizem zločin. Vse to pa se po mednarodnem pravu preganja kot kriminalna dejanja, zločini pa po tem pravu nikoli ne zastarajo. Zato ja, vse kateri podpirajo Putinove zločine in njegovo zločinsko ozemeljsko ekspanzijo, nima nič skupnega s tem, da so proti ZDA ampak so proti čoloveškemu rodu, demokraitčnim načelom, urejenemu življenju, borba za svobodno odločanje vsakega naroda, da živi svobodno na svojem ozemlju.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 11:51 gost

        Ti si zmeden človek do amena. Če človek hoče realno ( ne zahodno lažnivo ) poročanje iz Ukrajine, če je proti pošiljanju orožja v Ukrajino ( noben mir še ni bil dosežen z orožjem ) in je za takojšnja pogajanja, to ne pomeni podpiranje Putina. Ljudje na Krimu so že na referendumu povedali, da želijo živeti v Rusiji, dati to možnost še v obeh drugih pokrajinah in to spoštovati. Američani tu nimajo kaj početi. Če je to veljalo za jugoslovanske republike in pokrajino Kosovo, naj to velja tudi za ukrajinske republike. Ne si tu zatiskati oči!!!!!!!!! Pa vedeti, da so Ukrajinci 11 milijonom Rusom v Ukrajini prepovedali v javnosti govoriti njihov materni jezik, so jim ukinili vse medije, 8 let obstreljevali in ubijali ( 14.000 Rusov ) in podobna dejstva. Ti tega očitno nočeš vedeti.

        10 8 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.04.2022 ob 12:18 Karel K. gost

      Referendum na Krimu in v Dombasu je bil dobljen kot Miloševičeve volitve, Lukašenkove volitve, Putinove volitve. Ko ti dobivajo 100 odstotno podporo ali kot je Miloševič dobil celo 104 odstotno podporo na volivah. Evropo pred avtokracijo in diktaturo lahko obranijo le ZDA in zavezniki od tam spodaj. Če leta 1944 nebi prišli, bi bila Evropa razdeljena med Hitlerja in Stalina in bi še danes bila v Evropi diktatura in morda v svtovnem merilu. ZDA in zavezniki iz tam dol Kanada, Avstralija so svet rešili pogube in postavili demokratične standarde. To se dogaja zdaj v Ukrajini pa tudi v Evropi in na svetu. S to razliko, da so zdaj ZDA v zgodnji fazi opazile nevarnost in se angažirale, da se nebi ponovil scenarih izpred 80 let, ko so se vključili z zapoznelostjo in je to terjalo nekaj milijonov več mrtvih kot bi to bilo, če bi se ZDA vključi8le takoj.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 12:40 gost

        Nehaj s temi lažmi o referendumih, ki si jih preštel v lažnivih zahodnih medijih in jih dalje širiš. Potem je tudi naš plebiscit s 96 % uspešnostjo zdi nekomu izmišljen? O pravi zgodovini druge svetovne vojne se pa še kaj nauči, ker nič ne veš. Prav Američani so Hitlerja zalagali z nafto, orožjem, hrano in še s čim. Šele proti koncu, ko so videli, da bodo Rusi nabili Hitlerja, so prenehali s tem. Ne pozabi koliko vojn po svetu so napravili Američani. PA NA DVE ATOMSKI BOMBI NA CIVILNI MESTI ( NAJMANJ 300.000 MRTVIH CIVILISTOV, IN MNOŽICO INVALIDOV TER MRTVIH, KI SO SE RODILI KASNEJE ) NE POZABI!!!!!!!!! Nisi zdrav v glavi, če takšno " demokracijo " podpiraš in jo zagovarjaš.

        7 8 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.04.2022 ob 12:19 gost

      Христос Васкрсе!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.04.2022 ob 12:31 Jože gost

      11:31 Putin je 1970 leta študiral danes državna univerza Sankt Peterbur in diplomiral 1975 . Pridružiti se je moral komunistični partiji SZ , in ostal v njen član dokler dokler ni prenehala obstajati 1991 pa je bila prepovedana ( Karel )

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 13:51 Karel K. gost

        Jože, nisi razumel, kaj sem napisal. Imenovali so to komunistične partije v jugoslaviji, v Rusiji na Kitajskem, na Kubi, vendar je to bila zloraba te ideološke usmeritve, da so ti samodržci, totalitaristi, diktatorji pod ko0munistično ideologijo uresničili svoje nazadnjaške zločinske poliitčne sisteme. Mislim, da poznaš program komunistov kot sta ga pisala Rosa Luksemburg in Karl Liebknecht, pa da spet ne bom ponavljal kar sem zapisal ob 11.31. Ta program ni prevideval kolektivnih zločinov nad prebivalstvom ampak je bolj pravično porazdeljeval lastnino in rezultate proizvodnje. Ti katere pa sem naštel, pa so zlorabili to in so pod komunistično voljo ubijali vsevprek kot zdaj to dela Putin. Seveda je Putin bil član te zločinske partije, vendar je storjena krivica dejanski komunistićčni partiji ali stranki katere zametki niso bili zločinski. Prepovedana je bila s strani Jelcina, venar pa še v Rusiji danes obstaja in je baje tretja najmočnejša stranka v Rusiji pod vodstvom Genadija Zjuganova.

        3 9 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.04.2022 ob 14:10 gost

      Karel K. povej zakaj kapitalisti Američani, Angleži, Francozi, .. lahko pobijajo vse narode na svetu, komunisti pa tega ne smejo. Objasni ti to " božjo zapoved ".

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 16:55 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,tako,nesnaga zahodna pobija vsepovsod,Ukrajinski nacisti so pobijali na vzhodu,Rusi so povedali,dovolj,se uprli.Ukrajina je naci enote Azova legitimirala,Ukrajinci so fašisti ,prašič Zelenski želi potegniti vse nas v katastrofo,brez Rusije tudi Evrope ne bo .Smrt fašistom,ŽIVELA RUSIJA,ŽIVEL PUTIN .

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2022 ob 20:51 gost

        Bombardiranje regije Lugansk in Odese se nadaljuje, ker slabo zadanejo morajo vajo ponavljati ?!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.04.2022 ob 14:12 Jože gost

      13:51 Ne vem Jože ,če je kdaj bil Putin komunist ,,,,, Gre se samo če je bil komunist ali ne ,drugače je vse ok . Lp

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2022 ob 14:28 Karel K. gost

        Te partije niso bile dejanko komistične partije, zato tudi Putin ni bil nikoli komunist v pravem pomenu komunizma. Tudi Janša je bil član titove komunistične partije in zdaj kaže s svojimi dejanji, da ni bil komunist v pravem pomenu komunizma ampak je bil ta diktatorski komunist, zdaj pa je postal ekstremist brez poliitčne barve, saj ne more biti desni, ker kar dela to nima nič skupnega z proevropskim desničarstvom. To so pač ljudje, med njimi tudi Janša, kateri je bil ta titoisitčni komunist, potem nek demokrat, potem socialdemokrat, zdaj ekstremist, da so vedno tam kjer imajo osebne koristi.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.04.2022 ob 16:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      ŽIVELA RUSIJA,BRATJE,POBIJTE NACISTE AZOVSKE,POBIJTE PLAČANCE,TUDI USTAŠE,POBIJTE KRETENA ZELENSKEGA,RIT PLAČANO ZAHODNO,OBRAČUNAJTE .

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.