https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rusija napovedala prekinitev ognja na območju jeklarne za evakuacijo civilistov

25.04.2022 ob 13:00  

Na vzhodu Ukrajine se nadaljujejo ruski napadi, ki so znova terjali civilne žrtve, med drugim na severovzhodu regije Harkov in na vzhodu regije Doneck. Med drugim naj bi Rusi sprožili močan napad v smeri od Izjuma proti Kramatorsku, a ga je ukrajinskim silam uspelo odbiti. Kijev je medtem Rusiji predlagal poseben krog pogajanj glede Mariupolja.

Kot je davi v svojem rednem poročilu s terena sporočila ukrajinska vojska, jim je uspelo ustaviti več ruskih napadov na vzhodu države, vključno z ruskimi napadi v smeri od Izjuma proti Kramatorsku.

V Donecku in južneje so se ruske sile omejile predvsem na silovito topniško obstreljevanje ukrajinskih položajev, do novega poskusa zavzetja je prišlo le pri manjšem kraju Popasna, za katerega siloviti boji potekajo že več tednov.

V pristaniškem mestu Mariupolj pa so Rusi z bombami in raketami znova obstreljevali območje jeklarne Azovstal, kjer vztrajajo še zadnji ukrajinski branitelji v tem mestu, tam pa naj bi bili ujeti tudi številni civilisti, med njimi otroci.

Svetovalec ukrajinskega predsednika Oleksij Arestovič je Moskvi ponoči predlagal poseben krog mirovnih pogovorov, katerih cilj bi bil dogovor o prekinitvi ognja in usodi ukrajinskih sil in civilistov v Mariupolju, ki je z izjemo Azovstala po več tednih silovitega obleganja zdaj bolj ali manj v ruskih rokah.

Več raket je po navedbah ukrajinske strani danes priletelo tudi na osrednji in zahodni del države, med drugim na območje Lvova in Vinice. Pri tem je bilo zadetih tudi več železniških postaj, je sporočil prvi mož ukrajinskih železnic Oleksander Kamišin in dodal, da so bili iz varnostnih razlogov primorani spremeniti pot in vozni red več vlakov.

Britanski obveščevalci so medtem v svojem zadnjem poročilu davi potrdili, da Rusija načrtuje izvedbo prirejenega referenduma v Hersonu na jugu Ukrajine, s katerim želi upravičiti svojo okupacijo na tem območju.

Kot so dodali, je Herson ključen za doseganje cilja, ki si ga je v invaziji zastavila Rusija, in sicer da vzpostavi kopenski most do polotoka Krim, ki si ga je priključila že leta 2014, in zavzame ne le vzhod, ampak tudi jug Ukrajine.

Herson je sicer edino večje ukrajinsko mesto, ki ga je Rusija v invaziji, ki se je prevesila že v tretji mesec, uspela zavzeti. A nekatera okoliška območja so medtem znova zavzele ukrajinske sile in spopadi tam se nadaljujejo.

Ruske sile, ki so ukrajinske v preteklosti že večkrat obtožile izvajanja napadov na ruskih tleh, so medtem danes sporočile, da so v bližini meje ponoči sestrelile dva ukrajinska drona. Po besedah guvernerja pokrajine Kursk Romana Starovojta ju je sestrelila ruska zračna obramba, žrtev ali škode pa da ni bilo.

Rusija napovedala prekinitev ognja na območju jeklarne Azovstal

Rusko obrambno ministrstvo je danes napovedalo prekinitev ognja na območju jeklarne Azovstal v Mariupolju, da bi tako omogočili evakuacijo civilistov iz industrijskega kompleksa, kamor so se zatekli še zadnji ukrajinski branitelji pristaniškega mesta, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2022 ob 13:29 gost

      Komaj čakam da Nato prispe na fronto in jih bodo zmleli pa v Volgo potisnili . Slovenski levičarji pa že trepetajo ker njihov Putin zgublja . Dva meseca se tolčejo ubijajo , posiljujejo pa ene boge železarne ne morejo osvojiti ,kaj šele mesta !

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2022 ob 14:52 Karel K. gost

      Slovenski titoisti so pred parlametom z Niko Kovač tudi baje uporabljali navidezno črko Z in so vzklikali zmaga. Kot iz posnetkov sledi, so vse porušili in še vedno ne morejo zavzeti tega Mariopula in železarne.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2022 ob 20:47 gost

        Rusija napovedala prekinitev ognja na območju jeklarne za evakuacijo civilistov, ki jim ni za oditi, saj jim je tam lepo !

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.