https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rusija: Grožnjo jedrske vojne ne gre podcenjevati

26.04.2022 ob 9:00  

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je danes dejal, da bodo nadaljevali mirovna pogajanja z Ukrajino, hkrati pa opozoril, da obstaja "resnična" nevarnost tretje svetovne vojne. 

V pogovoru za ruske tiskovne agencije je Lavrov kritiziral pristop Kijeva k pogovorom in dodal: "Dobra volja ima svoje meje. Če pa ni vzajemna, to ne pomaga pogajalskemu procesu." Z ukrajinsko oblastjo se še pogajajo, a je ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega obtožil, da se pri pogajanjih pretvarja. Glede vojne v Ukrajini je sicer izrazil prepričanje, da se bo na koncu "vse končalo s podpisom sporazuma".

Ruski zunanji minister Lavrov je medtem opozoril, da je tveganje za jedrski spopad "precejšnje". Lavrov je še dejal, da pošiljke orožja iz Zahoda v Ukrajino pomenijo, da je zveza Nato "v bistvu vpletena v vojno Rusijo".

Generalni sekretar ZN-a Guterres, ki si prizadeva za vzpostavitev humanitarnega premirja v Ukrajini, naj bi se danes srečal z ruskim predsednikom Putinom, v četrtek pa z ukrajinskim Zelenskim.

Rusija obtožila Ukrajino umorov proruskih medijskih osebnosti

Ruski predsednik Vladimir Putin je povedal, da je bilo v posebni protiteroristični operaciji nevtraliziranih šest ruskih članov neonacistične teroristične skupine, ki naj bi po navodilih ukrajinske varnostne službe načrtovali umore več ruskih medijskih osebnosti.

Med tarčami naj bi bili med drugim tudi ruski televizijski voditelj Vladimir Solovjov, generalni direktor ruske medijske hiše RT Dmitri Kiseljov, glavna urednica RT Margarita Simonjan ter voditeljica Olga Skabejeva.

Solovjov, ki je trenutno pod sankcijami Evropske unije, je sicer odločen podpornik Putina in ruske vojaške kampanje v Ukrajini, ukrajinska vlada pa ga je označila za ruskega propagandista. "Kaj je pri tem presenetljivega? Vsem sem na očeh. Sem Jud in antifašist, zato je očitno, da sem tarča ukrajinskega nacionalizma," je dejal Solovjov.

Ruski FSB poudarja, da je skupina teroristov domnevno že priznala, da je nameravala Solovjova razstreliti v njegovem avtomobilu, nato pa pobegniti v Ukrajino. Predstavniki SBU pa niso želeli komentirati tega, kar so sicer opisali kot fantazije ruskih obveščevalnih služb.

Putin je v svojem govoru namignil, da naj bi bil v načrtovanje vpleten tudi Washington, vendar konkretnih informacij ni podal, poroča STA.

"Zatekli so se k terorju! Pripravljajo umore naših novinarjev. Poimensko poznamo člane zahodnih tajnih služb, seveda predvsem iz Cie, ki sodelujejo z ukrajinskimi varnostnimi organi. Toliko o njihovem odnosu do pravic novinarjev in človekovih pravic na splošno," je še dejal.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2022 ob 9:53 resnica gost

      Amerikanci želijo jedersko vojno,tu ni debate podružnica evropa jo pa pdpira itak evropa ne ve kje sploh je,ta zelenski je pa pravi filmski igralec,ki mu amerika in podružnica evropa nasedata,ljudje po svetu se niti ne zavedajo kako hudo bo če bodo uporabili jedersko orožje najprej v malih količinah in če bo treba pa v velikih količinah ampak mi navadni smrtniki bomo najebali ne živina politična ker se bodo skrili kot krti,to si na ljudje zapomnijo.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 12:46 kilonja gost

        Rusija: Grožnjo jedrske vojne ne gre podcenjevati...aha, Američan in Rusi očitno sodelujejo ali je pa Putin zabit kot mina?

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2022 ob 10:04 Jože gost

      Potrebno je ustaviti psihičnega vojnega zločinca . Ta psihopat se igra z miljonom ljudi . Rusija je potencialno precej manjša od ostalega sveta . Problem imajo le rusi , poleg svojih z mafijo katera jim vlada . Ruski razbojniki še naprej dokazujejo svojo neverjetno barbarstvo . UA vojska od 2014 ni hotela sodelovati v napadi na Donbas , zato so prevzele nacionalistične milice kot je Azov , GB, USA . Najhujši nacisti so se zbrali okrog Putina , garde Wagner ,ki vodi Utkin , SS emblemi ns ovratnikih . Opazovalec tretjega rajha , ki mu je Putin podelil že četrto odličje za pogumno masakriranje civilistov od Sirije do Afrike , Čečenije do Ukrajine ,,,,,Do vojne sploh ne bi smelo priti !

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2022 ob 10:31 Karel K. gost

      Tadva psihična bolnika, psihopata ne sodita v 21. stoletje, ko zdaj govorita o reševanju problemov s pomočjo vojne, s pomočjo svetovne vojne. Grozita s svetovno vojno, da bi uresničila svoje neumne poglede na funkcioniranje sveta, da bi potešila svoje psihične in druge bolezni katere njiju utapljajo v zlobo in zločine. Ne da se zdaj pogovarjajo z njima z Guterešem na čelu ampak je potrebno tadva svetovno največja zločinca nove dobe takoj aretirati in spravit na varno v samici.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 11:38 2021 gost

        Rusi nimajo kaj početi na tujem ozemlju,.... to je agresija, praktično vojna. In tudi nimajo kaj komu ukazovati, kdo bo se z kom družil, sklepal zavezništvo in prijateljeval. Barbarsko vojsko naj umaknejo v svoj pašaluk, pa bo mir. Sedaj ko vidijo, da so na koncu z močmi, pa je potrebno groziti še z jedrskim orožjem. Vojnega zločinca in njegovega pomagača je potrebno dati ob bok, vsakega na eno stran LENINU v mavzolej in bo mir.

        9 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2022 ob 10:36 gost

      in še nekaj svetovnih, Natovih, CIAnovih voditeljev v samice pa bo mir.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2022 ob 11:12 gost

      Ko je bila vjna v Jugoslaviji, je bil embargo na orožje. Zdaj pa države NATA, EU ( vsa čast izjemi Madžarski ), Amerike kar tekmujejo kdo b več orožja tja poslal. In potem so vsega keivi Rusi. SPREGLEJTE ŽE ENKRAT TO DVLIČNOST TISTIH, KI VODIJO SVET. Jugoslovanske republike, pokrajina Kosovo so se lahko odcepile od skupne države, Krim, Donack, Lungansk se pa ne smejo. Kje so tu enaki vatli za vse?

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 13:18 gost

        Pišem v bunkerju v temi pa na tipkovnici kaj zgrešim. Elektriko so mi izklopili, ke nisem plačal. Janševi boni so prišli prepozno. Ni jih dal takrat, ko smo jih ljudje rabili. Dal ji je iz državnega proračuna tik pred volitvami, da bi zmagal na volitvah. A SE JE PREKLETO ZAJEBAL.

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 13:45 gost

        Zaloge so velike, skladišča prepolna, treba je nekaj narediti, optimalno je da se porabi kar se je nakopičilo.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.04.2022 ob 12:47 kilonja gost

      Daj no kaj ni junaka ki bi tega psihopata Putina zvezal ga strpal v neko staro LAdo Nivo in ga zapeljal v HAag.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 12:59 kilonja gost

        Ljudje bi mogli fond odpreti in bi mogli zbirati milijone za tistega ki pripelje Putina v Haag...za par milijonov bi ga še lastna mati prodala.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.04.2022 ob 13:22 gost

      13:18 Dobro si si napisal komentar debeli agregat si nabavi heheeeeeeeeee

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 13:31 gost

        Starec penzijo si že zapil ? ali pa živiš na socialki ? Saj bomo zbirali za kakšen burek in pir !!! 13:18

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.04.2022 ob 13:37 kilonja gost

      Rusi že začenjajo sranje v Moldaviji !!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.04.2022 ob 13:38 gost

      Ja bela cesta to pa je hudo, če ni šoldov (13:18) Kaj ti že kuštravi Golob zateguje pas ? srbin

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.04.2022 ob 17:45 gost

      Smrt fašizmu, dole Zelenski

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.04.2022 ob 18:03 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem,Ukrajinci so sami po sebi kar pokvarjeni,precej let so se izživljali nad Rusi v Ukrajini,prepovedali medije,stranke,ruski jezik .Ljudje na vzhodu so se uprli,Putin je opozarjal svet,pa nič ,ni bilo odzivov svetnikov zahodnih.Ko je dosti je dosti.Gringosi se spet vpletajo,Evropa je bedasta.Rusija spet opozarja.Bo pa tako,Rusi bodo dali ultimat zahodu na konča vpletanje in pritiske.Iz tega ne bo nič.Rusi bodo na zahod Ukrajine poslali kakšno manjšo taktično jedrsko,Amerikanci,Briti in Francozi bodo spoznali,da šale več ni,nič si pa ne bodo upali,tak bo s tem.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2022 ob 18:06 kilonja gost

        DEBELI, kako se ti da ponavljati ene in iste neumnosti dan in noč ? PA dobro saj si plačan, pa da naredi kakšen copy paste kakšnega komentarja z Insajderja in Pedersajderja..daj no...

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.04.2022 ob 23:52 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Eh,Kilavi,pejnezi,pejnezi,živet je treba,debëli san menje kak škof sobočki,tou je istina .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.