https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Tone Vogrinec predstavil svojo biografijo

Murska Sobota, 26.04.2022 ob 18:00  

Legenda slovenskega smučanja Tone Vogrinec je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota predstavil svojo biografijo z naslovom Vsi me kličejo Tona. Pogovor je s Tonetom Vogrincem vodil soavtor knjige Marko Radmilovič.

Tone Vogrinec je vseživljenjski športni delavec in zanesenjak, rokometaš, tenisač, smučarski tekmovalec, trener, direktor, menedžer, predvsem pa svetovljan, ki je v času svoje kariere in nadaljnjega službovanja v športu obredel skoraj ves svet in prijateljeval s tem in onim, ustvarjal velike zgodbe.

V knjigi predstavljeni dosežki, vzponi in padci 

V osemdesetih je takrat še jugoslovansko smučanje od sodelovanja popeljal do zmagovanja in omogočil razvoj mnogim vrhunskim tekmovalcem in tekmovalkam. V določeni meri je tudi tragični junak, saj ga mnogi še vedno krivijo za prezgodnje slovo nekaterih naših največjih asov tega športa.

V knjigi so gladko berljivo in dinamično predstavljene vse življenjske preizkušnje tega legendarnega Slovenca. Lepo je opisal tudi začetke poletnih treningov v Argentini, kjer je navezal pristne stike s slovenskimi izseljenci. Bojan Križaj pa je v njegovem življenju našel posebno mesto.   

Odlomek iz knjige

"Imel sem zgodovino neumnih stav. Začelo se je s skokom v fontano ob Bojanovi zmagi na mladinskem svetovnem prvenstvu, potem se je nadaljevalo z britjem brkov v Wengnu, z javnim striženjem v Sarajevu... Postal se, žrtev lastne neumnosti. Ampak domišljal sem si, da s stavami dvigujem razpoloženje, dvigujem moralo, dajem tekmovalcem samozavest. Danes dvomim, ali sem komu kaj pomagal, toda ko so stave postale javne, so od mene nekaj podobnega pričakovali."

Zbrane je uvodoma pozdravila direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota mag. Klaudija Šek Škafar.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2022 ob 19:34 Karel K. gost

      Zagotovo je spregovoril o vsem kar je bilo dobro v tej njegovi smučarsko-trenerski karieri!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2022 ob 22:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Daj,koga zanima deda,pleničke pa kosmiči,pa ajat ....minil ti je čas.....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2022 ob 11:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Gost,to"lendavsko"je kar nekaj več kot boš ti kdajkoli,sem ,vendar ,po nazivu sodeč,plemeniti,Zmago,oni starček,je le postrešček meni Lendavskemu.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.04.2022 ob 15:02 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Evo ,stari je skrenil kot naš" novonadobudni ,kao da piskaralo ,"torej kot romanopisec Koncut,ta je odkril svoj talent pisunski ,Jezus,a bom jaz tudi v teh njihovih letih tak....?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.04.2022 ob 18:14 gost

      Tij boš v kratkem crknil ,ker si BUDALO !!!!!!1

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.04.2022 ob 22:53 gost

      A je tou tudi napis, kak je mlade smučarke natepavo, pa jih je dosti zaradi njega prenehalo tekmovati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.