https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ruske sile na vzhodu Ukrajine zavzele več vasi

27.04.2022 ob 9:20  

Ukrajina je danes sporočila, da so ruske sile na vzhodu države v regiji Donbas, kjer izvajajo ofenzivo, zavzele več vasi.

Po navedbah ukrajinskega obrambnega ministrstva so zavzele kraja Velika Komišuvaha in Zavodi na območju regije Harkov ter kraja Zarišne in Novotošhivsk v doneški regiji.

Po navedbah ameriškega think-tanka ISW, Rusija počasi napreduje, ruske sile se zdaj, za razliko od začetne faze vojne, premikajo bolj metodično in počasneje, odločitve pa so bolj premišljene.

Ruske sile se soočajo z ukrajinsko obrambo, ki pa je v bližini Harkova na severovzhodu države manj trdna kot na vzhodu, kjer so ukrajinske sile položaje utrjevale že od izbruha spopadov v Donbasu leta 2014.

Po navedbah britanskih obveščevalcev, pa Kijev še naprej nadzoruje večino ukrajinskega zračnega prostora, saj Rusiji ni uspelo do konca uničiti ukrajinske zračne obrambe. Rusija sicer svoje aktivnosti v zraku osredotoča na jug in vzhod Ukrajine, ima pa omejen dostop do severnega in zahodnega dela, kjer lahko napada le od daleč.

Britanski obveščevalci še navajajo, da v Mariupolju ruske sile uporabljajo bombe, ki so manj natančne ter pogosteje povzročajo civilne žrtve, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2022 ob 11:18 gost

      Jebo te, več vasi so zavzeli v katerih so verjetno ostali samo sto letni starci, kakšna vojska,kakšna velesila.🤣🤣

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2022 ob 11:23 Jože gost

      Da ne bodo Rusi na fronti zaspali , premikajo se po polžje !

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2022 ob 11:34 Jože gost

      Ukrajinski borci 5 dnevni plan , ki ga je v mislih imel Putin ste ga zrušlili ! . Zame ste že sedaj zmagovalci pa kakršnikoli razplet bo na koncu !

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.04.2022 ob 11:42 Karel K. gost

      Zdaju bo prišlo moderno ZDA in Nemško orožje. Ruska letala bodo padala kot fazani, ko se lovina začne. Takov bo toliko razbitih, da bo železja na tisoče ton in bodo Ukrajinci s tem železjem lahko zgradili nazaj Ukrajino. Rusija nima nič drugega orožja se za zoperstaviti tehniki kot atomsko orožje, zato tadva svetovna zločinca vedno znova grozita z atomskim orožjem in svetovno vojno v tem pogledu, saj Rusija ne more voditi svetovne vojne, saj ne more obvladati niti osiromašene Ukrajine.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.04.2022 ob 11:44 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      ŽIVELA RUSIJA,POBIJTE FAŠISTE,NACISTE.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2022 ob 19:01 kilonja gost

        Torej morejo začeti pri Putinu, katerega vojska je na TUJEM ozemlju in vrši genocid!

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.04.2022 ob 12:53 gost

      Zdaj bo čelavi diktator brezposeln in gre lahko pomagat s slovensko vojsko v Ukrajino. Me zanima če bo tako junaški ko gre zares.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.04.2022 ob 13:23 gost

      Za časa slovenske vojne ni pokazal hrabrosti. Kajti takrat se je skrival v podzemlju Cankarjevega doma.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.04.2022 ob 13:43 resnica gost

      Hura,hura,ura dajmo Rusi,spet pridite v Evrop in jo Rešite kot ste to storili v Drugi svetovni vojni ker,če ne bodo Amerikanci evropsko podružnico spremenili v psihijatrično taborišče.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.04.2022 ob 13:52 resnica gost

      Srbi ti nategnejo mater pa vse po spisku,rusi ti pa zravnajo pamet.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.04.2022 ob 14:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Smrt nacijem Azovskim,bratje Rusi,brez milosti do nesnage Ukrajinske fašistične,pobijte plačance klavske ,ŽIVELA RUSIJA.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.04.2022 ob 19:00 kilonja gost

      Komentar z MMC - ja...Rusi bodo to izgubili in to konkretno. Nekoč druga najmočnejša vojska na svetu je danes druga najmočnejša vojska v Ukrajini. Ko gledam posnetke po spletu se vidi da nimajo osvnovnega vzdrževanja vozil (gume jim pokajo ker so leta in leta bile izpostavljene soncu in so preparele, motorji se kvarijo ker niti olja ni menjano) nimajo osnovnih linij komunikacij, njihov najnovejši sistem deluje na tehnologiji 3G in 4G kateri potrebuje antene za prenos signalov, te so pa rusi sami vse podkrli v Ukrajini. Ko rusi padejo v zasedo se vidi da nimajo nobene komandne strukture, nobenega znanja, odgovora na napad, samo stojijo tam ali se celo umikajo. Tole bo katastrofa za ruse, vse skupaj me spominja na JNA katera je imela zavidljive številke vozil in letal,... toda vse skupaj je samo stalo dokler ni prišlo tistih nekaj parad ali vojaških vaj v letu in to je to. Tudi ruski generali, zakaj vodijo iz ospredja po eni strani je to ruska logika "velikega vodje" da se kaže v prvih vrstah po drugi pa se vidi da generali ne zaupajo podrejenim da bodo izvršili ukaze kot jim je naročeno in so tam da jih preverjajo in dvigujejo moralo. Vse to kaže na izgubljeno bitko v štartu.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2022 ob 19:43 gost

        Kilonja, Putin je opozoril vse države, da se ne vmešavajo v vojno v Ukrajini. Ga bodo vzeli resno ali bo res moral spustiti kakšno raketo, da blentave glave ZDA, NATA in EU malo ohladi?

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.04.2022 ob 20:32 gost

      Ukrajinci oz.Azovci jih karajo kot malo deco in pazi to neko super in ah in sploh vojsko , isto kot yugovojska , nič od nikaj, ta ruska velesila nemre ene posrane železarne zavzeti, v roku enega leta jih bodo UA-borci izterali iz svoje domovine.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.