https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pred ukrajinsko vojsko izjemno težki tedni

28.04.2022 ob 10:20  

Ruske sile so po navedbah generalštaba ukrajinske vojske znatno pospešile napade na vzhodu Ukrajine, od koder poročajo o smrtnih žrtvah tudi med civilisti. Ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov pa je dejal, da so pred ukrajinsko vojsko izjemno težki tedni, in opozoril pred velikim uničenjem v prihajajoči ruski ofenzivi na vzhodu države.

Ruski okupator napada z vseh strani in obstreljuje cilje, je danes sporočil generalštab ukrajinske vojske. Moskva koncentrira dodatne sile v bližini Izjuma na območju Harkova s ciljem obkoliti ukrajinske branilce na vzhodu države, so pojasnili v Kijevu.

Nasprotnik si še vedno prizadeva za popoln nadzor nad območji Lugansk in Doneck, da bi vzpostavil kopenski koridor do črnomorskega polotoka Krim. Po podatkih Kijeva ruske oborožene sile še naprej uporabljajo letališče Melitopol na območju Zaporožja kot oporišče za svoja bojna letala in helikopterje.

Guverner Luganska Serhij Hajdaj je poročal o hudem uničenju v mestih Lisičansk in Popasna, kjer se odvijajo spopadi. V ruskih napadih na območju Luganska so bili v enem dnevu ubiti štirje ljudje, štirje pa ranjeni. Ruska vojska je z zračnimi napadi in topništvom več desetkrat obstreljevala civilne cilje.

O smrtnih žrtvah poročajo tudi iz regije Harkov. Tam so po navedbah ukrajinskih virov v obstreljevanju umrli najmanj trije ljudje, šest pa je bilo ranjenih, med njimi tudi 14-letni otrok. Lokalne oblasti so za smrt med civilisti v noči na danes okrivile rusko stran.

Tudi iz mesta Herson, ki je po trditvah ruske strani v njenih rokah, so medtem poročali o več eksplozijah. Odjeknile naj bi v bližini televizijskega centra, so poročali ukrajinski mediji. Izbruhnil naj bi tudi požar, a podrobnosti niso znane.

Ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov je v sredo dejal, da v spopadih z ruskimi silami ukrajinsko vojsko čakajo izjemno težki tedni.

Izvedba usposabljanja in logistike zahtevata čas, je dejal Reznikov. "Rusija je že zbrala svoje sile za obsežno ofenzivo na vzhodu Ukrajine. V prihodnjih dneh bomo potrebovali vso našo odpornost in izjemno enotnost," je Ukrajincem položil na dušo Reznikov.

Rusija ne bo zmagala, bo pa poskušala Ukrajini povzročiti čim večjo škodo, je prepričan. "Na žalost bomo še izgubili pripadnike naših sil, preden bomo dosegli zmago. Še bo prišlo do uničenja in bolečih žrtev," je opozoril. Ob tem je še dodal, da bodo prihodnji dogodki odločili prihodnost naše države.

Rusija se v okviru svoje invazije na Ukrajino sedaj osredotoča na vzhod in jug države, medtem ko vojna vstopa v tretji mesec. Kijev je priznal, da so ruske sile v minulih dneh dosegle uspeh na vzhodu Ukrajine, kjer so v regiji Donbas zavzele več vasi, poroča STA.

Odkar se je začela vojna v Ukrajini je Rusija s prodajo energentov skupno zaslužila 66 milijard evrov, kažejo raziskave neodvisnega analitičnega Centra za raziskave energije in čistega zraka (CREA). Največje uvoznice ruskih energentov so Nemčija, Italija, Kitajska, Nizozemska in Turčija.

Rusija je samo s prodajo državam EU v zadnjih dveh mesecih zaslužila 44 milijard evrov. V celotnem letu 2021 je s prodajo energentov EU-ju zaslužila 140 milijard evrov, kar v povprečju znese 12 milijard na mesec. To pomeni, da se je mesečni zaslužek od prodaje v času vojne podvojil, poroča RTV.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2022 ob 10:57 gost

      Karel Kozic, Jože, kilonja, preberite si kaj pravijo in pišejo John Mearsheimer, Jack Matlock, George Kennan.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2022 ob 11:18 Jože gost

      Ukrajinska vojska je lep dokaz kako obljubljena ,,,,,franšiza,,,, je EU Ko smo bili samostojni , smo imeli proizvodnje , kmetijstvo vse kar smo lahko pridelali s štempljem Republike Slovenije . Prišla je EU in nas pahnila v dotalno bedo . Kar naenkrat smo odvisni od Ukrajine in vojne tam ,,,, To je dokaz v kakšnem breznu je EU in kot državna članica ne smeš biti samostojen z lastnimi proizvodi če nisi Francija ali Nemčija izbrana od elite . Kdo je elita ? Miljarderji , ki vodijo svet . Prihajajo podražitve zaradi vojne ,vsi mi pa bomo plačevali vse to . Vojna privleče na plan vse najslabše v ljudeh in najbolj prizadene najmanj krive . Bodo kapitalisti malo popustili ali se bodo dali posmoditi , jim res denar vse pomeni , več kot življenja otrok in navadnih smrtnikov ? Ko bo še ljudstvo proti EU politiki zaradi podražitev potem se je za bati ! Ko so vsaki paket sankcij napovedali kot najhujšega , mi je bilo jasno , da niti sami ne verjamejo , da je to smiselno ,,,,, Težko se bo soočiti z resnico , a ta vse bolj prihaja .

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2022 ob 11:32 gost

      Kaj niste zahodni mediji že pred mesecem dni pisali, da imajo Rusi goriva, streliva, municje, hrane samo še za dva dni?????????????

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2022 ob 15:29 gost

        Ne davajte minusev, če so mediji v resnici to pisali. Raje spreglejte kako zahodni mediji lažejo. Prej boste spregledali, bolje bo za vas.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2022 ob 11:51 Jože gost

      Putinove KGB metode , umori ,zavajanje hegemonija , grožnje ,,,se kar stopnjujejo . Vse dobro o Rusiji je bila zgolj propaganda od leta 1922 dalje ,resnica je čisto obratno . Zahod bo moral Rusijo odrezati in postaviti novo železno zaveso . Naj bo potem Rusija hlapec Kitajcem . Demokracija po rusko : kdor je vpliven in ne prekimava Putinu , pobije svojo družino in sebe . Čedalje bolj brutalno počne to ruski vojni zločinec . Državljanska vojna v Rusiji ,pri nas leta 1945 . Komunizem pa ima temelje v islamu . Nič novega ! Pobijanje bogatih kot v komunizmu z namenom plenjenja .

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.04.2022 ob 11:57 Jože gost

      (dodam 11:51 ) Dokler bosta NATO in EU stiskala in pritiskala na vse pretege , bo ostajala grožnja da napadejo z jedrskim orožjem . Putin je ukradel svobodo demokratični državi ! Mafija se pač doma v Rusiji počuti varno !

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2022 ob 16:51 Karel K. gost

        In v Sloveniji Jože se mafija počuti dobro. Jože, ali si komentar 11.18 ti napisal ali pa ga je napisal insajder 73, saj to je njemu ljuba vsebina?

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.04.2022 ob 15:25 gost

      15:22 Kuštravi in masnolasi Holobovi (tavbeki ) dajejo minuse

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.04.2022 ob 17:25 Jože gost

      Mislim ,da mu pa ob 11:51 ni preveč ljubi Karel , ker je napisan proti njegovemu oboževalcu ali pa se motim !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.04.2022 ob 22:56 gost

      Neutralizirano dosti ukronacistov še Zelenski in njegovi narkomani

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.