https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Z dvorišča kmetijske trgovine ukradli umetno gnojilo

01.05.2022 ob 7:00  

V pretekli predpraznični soboti so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, ki so se vse končale le z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru, eksplozijo, pridržali so dve osebi, zasegli dve vozili, tri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.


Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino umetnega gnojila z dvorišča kmetijske trgovine, lendavski kršitev temeljnih pravic delavcev, ljutomerski kršitev nedotakljivosti stanovanja, radgonski pa nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji, ki se na javnem kraju ob intervenciji policistov ni hotel pomiriti je bil pridržan.

Radgonski policisti so pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola. Prav tako sta bila voznikoma zasežena moped in osebni avtomobil, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja.

V Gornji Bistrici je okoli 19.20 prišlo do eksplozije v letni kuhinji stanovanjske hiše. Del hiše je bil pri tem močno poškodovan. Vzrok eksplozije in višina materialne škode bosta znana po opravljenem ogledu.

Pogostejše mertitve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Lendava.

* Naslovna fotografija je simbolična: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2022 ob 12:32 gost

      Dej denar naprej pol se lažje odloču

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.