https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Pomurski tenisač zastavonoša na otvoritvi olimpijade gluhih

02.05.2022 ob 13:00  

S slavnostno otvoritvijo se je ponoči po slovenskem času začela 24. poletna olimpijada gluhih, ki jo gosti Brazilija. V mimohodu reprezentanc se je predstavila tudi Slovenija, zastavonoša je bil tenisač Marino Kegl. Bučen aplavz si je prislužila tudi ukrajinska odprava, ki je kljub vojnim razmeram prišla v Južno Ameriko.


Na olimpijadi bo sodelovalo 4500 športnic in športnikov, podeljenih bo 209 kompletov kolajn v 17 športih. Slovenske barve bo branila četverica v postavi Iris Breganski, Leja Glojnarič, Marino Kegl, Tadej Enci.

Marino Kegl je teniški igralec iz Murske Sobote, to je njegova 3. olimpijada gluhih, leta 2017 je bil četrti. V Brazilijo je prišel kot tretji najboljši teniški igralec s svetovne teniške lestvice gluhih. S tekmovanjem bo začel v četrtek, 5. maja.

Tenisač Marino Kegl, njegov trener Darko Kegl in Anton Petrič, strokovni sodelavec Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije. 

Iris Breganski je mlada gluha športnica iz Radovljice in članica kluba AD Kronos. V Braziliji bo debitirala na olimpijadi gluhih, tekmovala bo v sedmeroboju, skoku v višino in skoku v daljino.

Leja Glojnarič prihaja iz Brežic, na olimpijadi gluhih tekmuje prvič, merila se bo v sedmeroboju, skoku v višino in metu kopja.

Tadej Enci je tekač iz Velenja. Leta 2017 je debitiral na olimpijadi gluhi, v teku na 400 metrov je bil 12. V Braziliji bo tekmoval v teku na 400m in 400m z ovirami.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.