https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V šestem svežnju sankcij proti Rusiji tudi embargo na uvoz nafte

04.05.2022 ob 9:00  

Rusija nadaljuje ofenzivo zračnih napadov na vzhodu Ukrajine, tudi na mesto Lvov ob meji s Poljsko. Evropska unija medtem razpravlja o novem svežnju sankcij proti Rusiji, ki vključuje tudi prepoved uvoza nafte.

Župan mesta Lvov na zahodu Ukrajine Andrij Sadovij je v torek zvečer sporočil, da je Rusija izvedla zračne napade na mesto, ki gosti številne razseljene Ukrajince. V napadih je bila poškodovana tudi elektrarna, zaradi česar je nekaj okrožij sedaj ostalo brez elektrike.

Ruske sile so raketirale tudi vojaško letališče blizu mesta Odesa na jugu države. Rusko obrambno ministrstvo trdi, da so uničili brezpilotna letala, rakete in strelivo, ki so ga Ukrajini dobavile ZDA in evropske zaveznice.

V ruskih napadih v pokrajini Doneck je bilo v torek ubitih 21 civilistov, še 27 pa ranjenih, je sporočil tamkajšnji guverner Pavlo Kirilenko. Britanski obveščevalci so medtem sporočili, da je Rusija blizu mesta Izjum na severu Doneškega bazena namestila 22 taktičnih bataljonov.

V torek so iz jeklarne Azovstal, v mestu Mariupolj, evakuirali okoli sto civilistov. Humanitarne organizacije opozarjajo, da je v kompleksu še zmeraj okoli 200 ljudi. Rusija je kmalu po evakuaciji znova obstreljevala jeklarno.

EU razpravlja o novih sankcijah

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes v Evropskem parlamentu predstavila predlog šestega svežnja sankcij proti Rusiji zaradi njene invazije na Ukrajino, ki vključuje tudi postopno uvedbo embarga na uvoz nafte iz Rusije. Poleg tega komisija predlaga izključitev banke Sberbank iz sistema Swift.

"Z vsemi temi ukrepi ruskemu gospodarstvu onemogočamo možnosti za diverzifikacijo in modernizacijo. Ruski predsednik Vladimir Putin je želel Ukrajino izbrisati z zemljevida. Jasno je, da ne bo uspel. Nasprotno: Ukrajina je vstala v pogumu in enotnosti. Njegova država, Rusija, pa tone," je von der Leynova še povedala v nagovoru evropskim poslancem, poroča STA.

Foto: EPA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2022 ob 9:17 gost

      Zelenski narkoman bo uničil Ukrajino

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.05.2022 ob 10:31 gost

      Ukrajinski borci zrušite to rusko gnido !!!!!!!!!!!

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.05.2022 ob 10:36 gost

      Rusi vedno prinesejo samo smrt ,okupacijo in bedo . Tako je vedno bilo v zgodovini in je še danes .

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.05.2022 ob 12:06 kilonja gost

        Rusi so imeli pakt s Hitlerjem, rešili so pa tvoj kurec, širili so svoj imperij da ga ne bi bolj na vzhod širile ZDA in ostala zahodna Evropa, si ti rešitelj ja...

        5 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.05.2022 ob 14:47 2021 gost

        Zdaj je pa že zadosti te morije v Ukrajini. NATO in ZDA,....vkolikor ste 9.4. na dan Ruskega praznika nej sposobni zaustaviti vojnega zločinca PUTINA, .....PA TO Z MILOM ALI SILOM, potem raje položite orožje. Da bi ena gnida jemala cejli svet za svojega talca, to je nedopustno. Rusan je potrebno pokazati in to na njihovem ozemlju, ka so strahote vojne,....da jim več nikoli na misel ne pride napad na katero sosednjo državo.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.05.2022 ob 15:39 gost

        2021, kje si bil takrat, ko so Američani in NATO delali še veliko večjo morijo po svetu? Samo v Iraku je umrlo 500.000 otrok. Če se NATO uradno vmeša v vojno ( skrivoma je že dolgo v Ukrajini ) bo prišlo do tretje svetovne vojne z jedrskim orožjem. Si to želiš? Desničar, malo si ohladi glavo in se malo zamisli. Pa preberi kaj je dejal papež.

        5 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.05.2022 ob 10:57 gost

      10:40 ZA TVOJO BUTASTO IN NEPREMIŠLJENO GLAVO SRBSKO TELE

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.05.2022 ob 11:02 gost

      Za tebe sedanjosti ni ti živiš v starem pantiveku z leseno žlico !!!!!!!!!!!!! srbin 10:40

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.05.2022 ob 11:10 gost

        Na Googlu si preberi kaj se je zgodilo 2. maja 2014 v Domu sindikatov v Odesi in o tem kako je ukrajinska vlada prepovedala ruske medije v Ukrajini, govorjenje ruščine v javnosti, ............. čeprav v Ukrajini živi 11 milijonov Rusov. Pa o tem kako so Azovci v 8 - ih letih skupaj z drugimi Ukrajinci pobili 14.000 Rusov v Ukrajini. V Google vpiši bataljon Azov in kaj preberi o tem.

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.05.2022 ob 11:21 gost

      Daj goflo zapri ker ti smrdi debeli 11:10

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.05.2022 ob 11:52 gost

      naj se že predozira ta narkoman zelenski,in pusti evropo na miru,smrad nagnusna ,ki si želi 3 svetovne vojne in uničenje cele evrope ,nasnaga nacistična

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.05.2022 ob 11:54 kilonja gost

        Ja ja naj Zelenski že preneha napadati Rusijo in Ruse, naj bo že mir, saj vsi lahko vidimo kako nebogljen je Putin, izgubljen in NESPOSOBEN, naj že enkrat dajo Ukrajinci mir temu ubogemu ruskemu kmetavzarskemu narodu.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.05.2022 ob 13:52 gost

      Evropa drago boš plačala ker te Amerikanci nagovarjajo držijo pa figo v žepu ko se z evropo pogovarjajo,Evropa Rusi so vas rešili že večkrat pred drugimi agresorji amerikanci so vas pa vedno nategovali in lagali in vas izkoristili kot sedaj .

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.05.2022 ob 20:42 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      ŽIVEL BRATSKI RUSKI NAROD,ŽIVEL PUTIN,POBIJTE NACIJE,BREZ MILOSTI.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.05.2022 ob 22:42 MojTeGuro gost

      Vsi hvalite Nato in Zda, sploh pa nevejte ka še ma Nato pa Zda za seuf...ali prvo se moramo evropejci poklati med seuf pa te do oni nastopili.Ka ste resno tak nouri ali pa resno nevejte zakoj oni orožje dol pošiljajo?Prvo vojna in nato beda, siromaštvo itd...te do se amerikanvi zdigavali in do upravljali cejlin svejtom ker bomo mi od njih za drage pejneze surovine za preživetje kupovali...Tak ka samo podpejrajte ukrajino pa dovoz orožja v ukrajino ampak zapomnite si ka se tretja svetovna vojna bliža in tou evropa med seuf...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.