https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Marino Kegl v Braziliji premagal Nemca

05.05.2022 ob 17:00  

Slovenski gluhi teniški igralec, Prekmurec Marino Kegl, je v svojem prvem nastopu na 24. poletnih olimpijskih igrah za gluhe v Braziliji uspešno opravil svojo nalogo. Tretji nosilec je v 2. krogu turnirja v Braziliji premagal Nemca Cedrica Kaufmana, z rezultatom 6:3 in 6:4 v nizih.

V sredo, 4. maja, se je začel tekmovalni program za slovenske predstavnike na 24. olimpijadi gluhih. Marino Kegl je ob 17. uri po evropskem času odigral tekmo 2. kroga teniškega turnirja posameznikov. Njegov tekmec je bil 19-letni Nemec Cedric Kaufmann. Prekmurec je Nemca premagal z rezultatom 6:3 in 6:4 v nizih.

Kegl je na olimpijado prišel kot 3. na svetovni jakostni lestvici, zato je bil prost v 1. krogu.

"Prva tekma je bila pričakovano težka. Marino je dvakrat vzel tekmecu igro na njegov servis, kar je bilo dovolj za zmago. Vesel sem, ker je zdržal mentalno tudi prekinitev, ko so v taboru Nemca segli po devet minut trajajočem zdravniškem premoru," je po tekmi povedal trener Darko Kegl.

Marino Kegl je bil leta 2013 četrtfinalist v Bolgariji, leta 2017 pa je tekmovanje v Turčiji končal na 4. mestu.

* Foto: Fb Šport invalidov

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.