https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometni praznik na Goričkem: klobase, vino, 500 gledalcev in zmaga Tromejnika

Kuzma  

Da ima nogomet v Pomurju poseben »status«, je ponovno pokazal gorički derbi med Tromejnikom in Gradom.


Tromejnik G-Kalamar : Grad 2:0 (1:0)

Gledalcev: 500

Strelca: 1:0 Grah (7), 2:0 Vrečič (77)

Tromejnik G-Kalamar: Škrbič, Mešič, Vrečič, Horvat, Ulen (Mešič), Bokan G.(Sukič), Bokan R.(Kous), Grah, Kous, Janža, Čontala

Grad: Klemenčič, Krauthaker, Gorinšek, Krpič (Sukič D.), Sukič S., Benkič, Banfi, Stošić (Buček Huber), Fujs, Recek, Šiško

Na derbiju Prve lige med Muro 05 in Mariborom se je zbralo okrog 4.500 gledalcev (na vseh ostalih tekmah Prve lige skupaj v tem krogu pa le 3.000). Na goričkem derbiju 3. SNL vzhod v Kuzmi se jih je tokrat zbralo okrog 500, na vseh ostalih tekmah lige skupaj pa okrog 700.

V domači enajsterici se ni poznala odstotnost treh igralcev, ki so počivali zaradi kartonov, že takoj po začetnem žvižgu so domači prevzeli pobudo in z agilnejšo igro v 7. minuti tudi povedli. Po podaji Roka Bokana je svoj prvi zadetek v sezoni dosegel Damjan Grah. Igralci sredine igrišča Tromejnika so ob pomoči razpoložene zadnje vrste uspešno in pravočasno ustavljali razvoj igre Grada, tako da sta izkušena napadalca Krpič in Fujs ostajala brez uporabnih žog.  Domači vratar Škrbič je tako resneje posredoval le ob strelu iz kota, ko je žoga neposredno letela proti stićišču vratnice in prečke. Več od igre in nekaj lepih akcij so v 1. polčasu izpeljali domačini, a izid polčasa je ostal 1:0.

2. polčas so bolje začeli gostje, a po desetih minutah prevlade vseeno niso nevarneje ogrozili gola vratarja Škrbiča. Preobrat je sledil po hitrem protinapadu, ko je Grah odlično stekel po desni strani in poslal uporaben predložek v kazenski prostor, toda Vrečič z atraktivnim poskusom žoge ni zadel. Vrečič je bil ponovno v akciji nekaj minut kasneje, a je njegov strel iz bližine odlično ubranil Klemenčič. Slednji je bil nato vendarle premagan v 77. Minuti, ko si je rezervist Sukič na sredini igrišča odlično priboril žogo, pobegnil po desnem boku, podal do Vrečiča, ki je žogo sprejel na petnajstih metrih, odlično preigral branilca Grada, nato pa še vratarja in žogo poslal v prazno mrežo za končnih 2:0.

 

Foto: Jože Bokan, tekst: Srečko Kalamar

Več fotografij s tekme v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. abcba
      25.10.2011 ob 14:53 abcba

      Ti klubi bi morali biti v prvi ligi. Zaslužijo si. 500 gledalcev na takšni tekmi? Neverjetno. Žabarji in ostali zgledujte se po teh!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.