https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Srbske nogometašice v Lendavi premagale Slovenke

Lendava  

V Lendavi je v soboto slovenska ženska nogometna reprezentanca na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2013 izgubila proti Srbiji z 1:2. Slovenke  čaka naslednja tekma v četrtek, ko bodo gostovale na Hrvaškem.

Slovenija : Srbija 1:2 (0:1)

Strelke: 0:1 Smiljković (8.), 0:2 Sretenović (73), 1:2 Stojkanović (75./ag)

Po pobudi Srbije je že v osmi minuti z glavo zadela Vesna Smiljković, Slovenke pa so zapravile izjemno priložnost za izenačenje v 38. minuti, ko je po podaji Mateje Zver z vsega štirih metrov Urška Žganec poslala žogo čez okvir. Gostje so povišale vodstvo v 73. minuti, ko je najboljša igralka tekme Jovana Sretenović izkoristila zmedo v kazenskem prostoru Slovenije in zadela levi spodnji kot. Le dve minuti pozneje so gostiteljice znižale zaostanek na 1:2, potem ko je nespretno posredovala Lidija Stojkanović in z glavo zatresla lastno mrežo.

Slovenija: Lucija Mori, Ineš Špelič, Lucija Grad, Andreja Nikl, Mateja Zver, Manja Benak, Natalija Golob, Anja Milenkovič, Fata Salkunič, Urška Žganec in Tjaša Tibaut. Vstopile so še Anisa Rola, Katja Nežmah in Snežana Maleševič.

Slovenke bodo po gostovanju na Hrvaškem letos igrale še eno tekmo, in sicer bodo 19. novembra gostile Nizozemsko. Na evropsko prvenstvo 2013 se bodo poleg gostiteljic Švedinj uvrstile zmagovalke sedmih skupin in najboljša drugouvrščena ekipa, preostalih šest drugouvrščenih ekip pa bo igralo dodatne kvalifikacije še za tri mesta na zaključnem turnirju.

Foto: NZS.si

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.