https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pokalna zmaga Koprčanov Muro popeljala v Evropo

11.5.2022  

Nogometaši Kopra so zmagovalci pokala Pivovarne Union. Koprčani so v finalu v Celju premagali Bravo s 3:1 (0:0) in s tem Muri ter Olimpiji zagotovili Evropo.

Povsem nov pokal, na katerem ima vsaka od sedmih pokrajin, iz katerih prihajajo klubi v pokalnem tekmovanju, svoj simbol - ob simbolu krovne zveze -, je pripadel Kopru. Ta se je četrtič v zgodovini veselil tovrstnega naslova naslova po sezonah 2005/06, 2006/07 in 2014/15. Bravo pa je v zanj zgodovinskem prvem finalu ostal brez pokala, pa tudi brez evropskih tekmovanj.

Za Koper sta v drugem polčasu zadela Lamin Colley dvakrat in Andrej Kotnik, za Bravo pa je bil uspešen Gregor Bajde.

Koprčani so danes osvojili pokalno lovoriko, nasmiha pa se jim tudi naslov državnega prvaka. Pokalnega naslova Kopra sta se razveselila tudi Mura in Olimpija, saj sta si zagotovili Evropo.

V državnem tekmovanju sta do konca ostala le še dva kroga. Mura se bo to nedeljo v Ljubljani pomerila z Olimpijo, v zadnjem krogu pa v Mursko Soboto prihaja Maribor. Na vrhu skupne lestvice je Koper s 66 točkami, takoj za njim je Maribor s 64 točkami, na tretjem mestu je Olimpija s 58 in četrtem Mura s 56 točkami. 

Sponimo, da so Muraši lansko leto svojo pot po Evropi nadaljujevali v konferenčni ligi. Ples kroglic je Muro takrat uvrstil v skupino G, kjer se je pridružila slovitemu angleškemu Tottenhamu, francoskemu Rennesu in nizozemskemu Vitesse. Mura je lani novembra v Ljudskem vrtu gostila angleški Tottenham in zmagala z 2:1. Z zgodovinsko zmago si je Mura takrat zagotovila prve točke v Konferenčni ligi.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2022 ob 4:47 gost

      Kje ste zdaj bedaki ki ste kricali da mura pod Contalo izpade. DOSEGLI SMO EVROPI KAR JE SUPER REZULTAT. Eni samo da bi bili na ic ceprav nic vredni in dragi. Bravo Contala, bravo uprava in bravo ivralci nase MURE

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2022 ob 10:54 SOBOČANEC gost

      ŽE PRI PRVI TEKMI TE VUN SPADNULI TAU KA ŠPILATE JE TA ŽY LIGO

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2022 ob 11:31 gost

        Sobočanec - malo morgen - minimalno do 3. kola, pa se pojejte od zavisti - VSI NASPROTNIKI. Namesto, da bi pokazali privrženost lokalnemu klubu pljuvate po njem - VSAJ TIHO BI BILI. Poglejte kako so stvari po Evropi

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2022 ob 12:52 gost gost

        Z nastopi v evropi raste klub, ki se s tem lažje razvija, lažje prodaja igralce, ter ne nazadnje vlaga tudi v infrastrukturo. Po zadnji tekmi se že prične z zamenjavo zelenice, bi pa bilo fajn da bi se severna in zahodna tribuna povezali, s tem bi stadion takoj dobil lepšo podobo.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2022 ob 16:03 luftari gost

      pred tem ste čakali, da Muroo v Evropo popeljejo sodniki (jo tudi so), čeraj ste čakali, da vam nek BRAVO, ki ima pet let klub izgori Evropo. Pa vi šalabajzeri navijaški ste res zblojeni. In v Evropi boste premagali Real, da se vam uresničijo želje, drislavci posrani.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.05.2022 ob 16:28 kilonja gost

      Ne maram Mure a dobro za slovenski nogomet je da nas v Evropi zastopajo klubi ki imajo na svojih tribunah lahko 3-4 tisoč glčedalcev, ne pa Bravo na katerega tekme zahajajo kvečjemu družinski člani in kolegi od nogometašev .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.05.2022 ob 15:34 AJAJAJAJAJ gost

      Sramota, da ste tako " svetski igralci " odvisni od drugega kluba, da vam zagotovi Evropo. Lahko se samo zahvalite Kopru, da ste ( nezasluženo ) spet v Evropi. Vaški klub, TO JE MURA.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.