https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na Evroviziji zmagala Ukrajina

15.05.2022 ob 7:00  

V italijanskem Torinu je na finalu 66. tekmovanja za pesem Evrovizije zmagala skupina Kaluš Orkestra s pesmijo Stefanija. Ukrajina si je zmago priborila z 439 glasovi občinstva, nacionalne žirije so največ točk namenile Veliki Britaniji. Njen predstavnik Sam Ryder s pesmijo Space Man je bil po združitvi točk občinstva in žirij drugi.

Na tretje mesto se je uvrstila Španija, na četrto Švedska in na peto Srbija. Na zadnjem mestu je pristala Nemčija, ki ji strokovne žirije niso namenile nobene točke, preko televotinga je prejela šest točk.

Ukrajinska delegacija je bila v ožjem krogu favoritov že pred začetkom vojne v Ukrajini, zaostrene razmere pa se še povečale zanimanje zanje in njihovo skladbo postavile v nov kontekst.

Nacionalne žirije so največ točk namenile Veliki Britaniji, ki sta ji sledili Švedska in Španija, Ukrajina je bila na četrtem mestu. Slovenska nacionalna žirija je največ točk namenila Italiji, odločitev žirije je sporočila Lorella Flego.

Preko televotinga pa je slovensko občinstvo največ točk namenilo predstavnici Srbije, Ukrajini je namenilo deset točk.

Po ocenah organizatorjev si prireditev ogleda nekaj manj kot 200 milijonov ljudi po vsem svetu, poroča STA.

* Foto: Fb Eurovision Song Contest

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2022 ob 9:28 gost

      Rusija njim je dala baje 24 točke.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2022 ob 9:29 gost

      To je vse politika. Ene države lejku pošljejo papagaja pa bodo zmagale.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2022 ob 10:05 politika in laž gost

      Ponovno je zmagala politika in propaganda.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2022 ob 1:21 gost

      To je maškerada in parodija. Ti ničemer ni podobno!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2022 ob 10:29 drži gost

      Evrosong je dobra zamisel in lep dogodek, a s političnimi začimbami pravo sranje. Letos še najbolj. Kaj če Rusija v Ukrajini zmaga in si prisvoji pol države? Bo potem ona zmagovalka tudi na Evrosongu? Očitno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.