https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Predsednik republike slavnostni govornik ob dnevu Slovenske vojske

15.05.2022 ob 14:00  

Danes, 15. maja, obeležujemo dan Slovenske vojske. To je dan, ko se je leta 1991 začelo usposabljanje prve generacije slovenskih vojaških obveznikov v učnem centru Teritorialne obrambe na Igu pri Ljubljani ter v Pekrah pri Mariboru.

Pahor se je danes udeležil osrednje prireditve ob dnevu Slovenske vojske ki je potekala v ljubljanski vojašnici Edvarda Peperka, in zbrane tudi slavnostno nagovoril.  

"Republika Slovenija je varna država. Zato, ker vodi miroljubno zunanjo politiko in rešuje vsa odprta vprašanja po mirni poti. Zato, ker Slovenija širi krog medsebojnega razumevanja, spoštovanja in prijateljstva z drugimi državami vsepovsod po svetu. Slovenija je varna država, ker je zanesljiv partner in zaveznik v Evropski uniji in zvezi Nato. In nenazadnje, svojo neodvisnost in samostojnost si je s svojo vojsko v vojni za Slovenijo izborila sama. Vi ste ponosni dedič te slavne tradicije. Zdaj ste močan vojaški steber našega sistema nacionalne varnosti. Slovenija se zanese na vas. Zavezniške vojske se zanesejo na vas. Doslej še nikogar niste razočarali. Z vašim delom na mirovnih misijah v tujini, z vašo profesionalno skrbjo za obrambne naloge doma ter z vašo srčno pomočjo našim ljudem v stiskah vedno vse navdušite. Zato, spoštovane pripadnice in pripadniki Slovenske vojske, sprejmite, ob vašem in našem prazniku, iskrene čestitke in izraze iskrene hvaležnosti. S svojim delom ste si ustvarili ugled in spoštovanje med ljudmi.

 
 

To je največ. To je največje priznanje. Ponosni smo na vas," je uvodoma povedal predsednik države in nadaljeval,  da je Slovenija varna država in ni neposredno vojaško ogrožena. "Toda v kratkem času od našega zadnjega srečanja so se varnostne razmere v Evropi poslabšale. Ruska federacija je neizzvano napadla Ukrajino in vojni za enkrat ni videti konca. Zahodni svet, ki mu pripadamo, se je enotno in ustrezno odzval. Čeprav si vsi želimo, da bi se čimprej našla politična volja za prekinitev vojne in mirno rešitev spora, vojna sproža pomembne politične in varnostne spremembe. Interes Finske in Švedske za članstvo v Natu je samo ena od teh sprememb. In to niso edine napetosti v Evropi in svetu. Zgostitev socialnih in gospodarskih posledic svetovne zdravstvene krize in posledic vojne v Ukrajini poglabljajo nevarnosti za sprožitev drugih hibridnih ali vojaških konfliktov. Naj si Slovenija še tako iskreno prizadeva za mirno reševanje vseh sporov, ne sme si zatiskati oči pred sedanjimi napetimi razmerami," je še dejal. 

Ob tej priložnosti je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor slovesno povišal namestnika načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadirja Romana Urbanča v čin generalmajorja Slovenske vojske.

 
 
Foto: Fb Borut Pahor

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2022 ob 15:13 gost

      Slovenci ste res tako neumni , da boste press oprani pod pretvezo , da gre za Slovenijo . V resnici pa vas peljejo žejne čez vodo . Zdravstvo aneksi gradbeni , korupcija , klientilizem za posvečene . V petek pa ob 12 h v Istro na vikend iz državnega proračuna , kolone na avtocesti . So določena gibanja , ki bodo postala močna ko se bodo ljudje zbudili !

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2022 ob 15:19 gost

      Slavnostni govornik ob dnevu Slovenske vojske, predlaga glede na neugodne ocene usposobljenosti, da se jih pošlje na dodatno urjenje na Ukrajinsko - Rusko fronto. Tisti, ki se bodo vrnili bodo/so dokazali, da so zadosti usposobljeni !

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2022 ob 15:30 gost

      Pod vladavino Golobarjev so našim vojakom šteti dnevi . Že leta životarijo pod levičarsko vladavino . Desna vlada stanje začne nolmalizirat pa levičarji vse zaserjejo . Mesec bi jim samo frače in trenerke kupil .

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2022 ob 16:26 Štef gost

        Mi vojske ne rabimo ker se ob prvem poku vsi pokakajo, general štab pa v kleteh, ob nabavi oklepnikov pa še to nimamo niti delavnice kjer bi to lahko vzdrževali,pa baje niti naši mostovi nebi vzdržali transporta to je povedala stroka ne politika

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2022 ob 23:47 2021 gost

        Štejf ja pokakala pravilno.....POKAKALA se je YU vojska v Sloveniji, pokakala se je Ruska vojska in vedno še kaka v Ukrajini in to zato, da sta obe vojski bili zgrajeni na komunistični ideologiji. Rusi bodo v Ukrajini tako shirali, da bodo lahek zalogaj po koncu vojne za katero koli sosednjo državo, vkolikor bi nastal apetit po Ruskem ozemlju. Pa verjetno bi tudi mi slabo prestali agresijo JNA vkolikor bi Kučan odvzel vso orožje TO.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2022 ob 15:33 gost

      Šarec je vrgel puško v koruzo . Sedaj bo pa ta model minister !!! Še malo pa bodo tanki v koruzi . Ne ne bodo v koruzi , ministrant jih bo poslal v Ukrajino ??????????

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.05.2022 ob 15:34 gost

      poslance na fronto,ki se bodo vrnili bodo/so dokazali, da so zadosti usposobljeni !

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.05.2022 ob 15:56 gost

      keri burazer na forex?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.05.2022 ob 16:06 Jože gost

      A veste v državni upravi bo potrebno narediti rez po strokovnosti in delu , da odgovarjajo za svoje ideje in dejanja . Se spomnite še tistega ko je bil za sončne elektrarne pa na seji ni vedel zakaj je tam . Delavec v proizvodnji pa 700 -900 evr . Da samoklicani petičneža živijo . Ljudje pojdite na višjo stopnjo razmišljanja

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.05.2022 ob 17:15 Jože gost

      Slovenija ni nobenih tankov nikomur poslala ,ker so nam Nemci hoteli šaro podturit ,,,, kdo je kriv veleizdaje ? Tonin ? Zakaj že ? Kaj pa Pahor ,,,,ko je 50 % BDP vojski vzel ? Kaj pa Bratuškova , Cerar ? Ko nista v osmih letih naredila za vojsko prav nič ,,,,, zato pa smo bili priseski , ki ni bilo denarja za plače , ni bilo denarja za opremo , usposabljenja . Ni bilo denarja za servis materialno tehničnih sredstev ? Kdo je sedaj veleizdajalec ? Tonin nam končno poštene avte privošči ? 10 bataljon ima tako dotrajene valuke , da še dežja ne dihtajo ne da dobijo pline ali naboje .

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.05.2022 ob 17:27 Drzavljan gost

      Vse najboljše naši vojski,saj gre za naše brate,očete,sestre...Kapo dol ministru Toninu,da se je končno začelo vlagati v vojsko!!Biti proti lastni vojski in jim ne privoščiti dobre opreme,vozil,itd.Pa niti ene bolnice v 30 letih nismo naredili,ja kam pol gre denar v teh državi!?!?!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.05.2022 ob 17:30 gost

      Mi nimamo vojske mi imamo tabornikie. Zato pa taborniki ne rabijo nej pušk nej tankov ne pizde materine nič od nič. Slovenci bodo dajali za orožje tunin bo pa orožje v Ukrajino vozil.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2022 ob 0:04 2021 gost

        gost- Takše GOBEZDAČE je potrebno poiskati jih obleči v Ukrajinske uniforme in jih brez orožja in opreme poslati pred Rusko vojsko v Ukrajino. ......Pa da vas potem vidimo, če vas je kaj v hlačah, ali pa je vse govno.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.05.2022 ob 17:34 gost

      Kaka je to vojska 7000 in od tega je 5000 generalov, časnikov, desetarov, stotnikov itd. Gdo je potem vojak da bo opravljal z oklepniki. Irak avganistan Ukrajina ali mogoče Tunin in Janša, Hojs.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.05.2022 ob 17:45 gost

      Če se je nekdo odločil,da bo poklicni vojak treba to spoštovati in ceniti! Ni to poklic za vsakega,kot vsi drugi poklici,ampak jim privoščim,da imajo najboljšo opremo!!!Tudi pogoji za vstop v vojsko niso enostavni,tak,da glih ni lahko postati poklicni vojak!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.05.2022 ob 18:49 gost

      A zato ti nisi poklicni vojak ker ni enostavno. Se pravi da si debil zabiti keri nič ne razume. Seveda niti ni enostavno vse razumeti zlasti ljudem keri nimajo svojega mišljenja.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.05.2022 ob 19:58 Proti nakupu od Nacistof gost

      delo.si/novice/slovenija/moza-ki-se-rad-vozi-s-tanki-bo-zamenjal-podoben-clovek

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.05.2022 ob 8:22 gost

      Ajde 73 letni na specilizacijo ,da te malo spametujejo in te naučijo reda ,da ne boš več gobcal

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.05.2022 ob 21:54 gost gost

      Slavnostni govornik ob dnevu Slovenske vojske, predlaga glede na neugodne ocene usposobljenosti, da se jih pošlje na dodatno urjenje na Ukrajinsko - Rusko fronto. Tisti, ki se bodo vrnili bodo/so dokazali, da so zadosti usposobljeni ! Jaz bi predlagal, da s sabo vzamejo še vrhovnega poveljnika, SPIZ bo prištedil na pokojnini !!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.