https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Včeraj brez nesreč, kriminal narašča

25.10.2011 ob 7:35  

Za pretekli ponedeljek lahko pohvalimo pomurske voznike in ostale udeležence v cestnem prometu, ker je dan minil brez prometnih nesreč. Policisti so obravnavali le en primer poškodovanja vozila na parkirnem prostoru in dve povoženj divjadi.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali osem kaznivih dejanj in sicer, pet tatvin, poškodovanje tuje stvari, ponarejanje denarja in nasilje v družini.

Policisti PP Murska Sobota so v Moravskih toplicah obravnavali tatvino denarja, v Murski Soboti tatvino brisalcev iz osebnega avtomobila in tatvino registrskih tablic iz dveh parkiranih osebnih avtomobilov. V dveh primerih sta bila pri poskusu tatvin v trgovinah prijeta moška, in sicer v Murski Soboti in v Gornji Radgoni. Vrednost artiklov znaša 35 evrov. V Radencih je neznani storilec  z ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil in lastniku povzročil za 300 evrov gmotne škode. V Murski Soboti je bil odkrit ponarejen bankovec za 20 evrovov. Radgonski policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju PP Lendava.

Na njivah kljub deževnemu vremenu nekateri še opravljajo kmetijska dela in ob tem s kmetijsko mehanizacijo na cesto nanašajo blato in ostanke kmetijskih pridelkov. Zakon o cestah opredeljuje dolžnost vozniku, da preden se vključi v promet na javno cesto, iz vozila in drugega kmetijskega orodja odstrani zemljo ali blato. Za kršitev je zagrožena kazen v višini 1 000 evrov.  Ob predpisani kazni pa se voznik mora zavedati, da blato na vozišču predstavlja veliko nevarnost za udeležence v prometu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.